Πέτρος Σαντοβίτος

Πέτρος Σαντοβίτος Facebook Twitter
0

Ποια είναι η ταυτότητα των ρούχων που προτείνετε στο Epidemic;

Με ενδιαφέρει τα ρούχα που προτείνω να μπορεί να τα φοράει κάποιος από το πρωί έως το άλλο πρωί. Να μπορείς να πας με αυτά στη δουλειά σου και να μη χρειαστεί να πας από το σπίτι να αλλάξεις για να βγεις έξω.

Πώς ξεκίνησε η ιστορία του Epidemic;

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που πρωτοάνοιξα το Epidemic στην περιοχή του Ψυρρή. Τότε δεν υπήρχε άλλο μαγαζί που να δίνει την αίσθηση του πολυχώρου, όπου εκτός από ρούχα να μπορεί κανείς να αγοράσει μουσική, να φτιάξει τα μαλλιά του και να χτυπήσει ένα τατουάζ. Αυτό που ήθελα ήταν να φέρω το εμπόριο σε ένα επίπεδο ανταλλαγής κουλτούρας και να μπορέσω να επικοινωνήσω με τους ανθρώπους. Να φανταστείς ότι στην αρχή δεν είχαμε καν βιτρίνα, γιατί εγώ δεν ήθελα να μπαίνει κάποιος μέσα και να αγοράζει απρόσωπα κομμάτια της βιτρίνας.

Τι σας αρέσει πιο πολύ στη δουλειά που κάνετε;

Λατρεύω την επαφή με τον κόσμο, γι' αυτό και δουλεύω ως πωλητής επτά μέρες την εβδομάδα. Θεωρώ πάντα φοβερή τη στιγμή που κάποιος από απλή περιέργεια ανοίγει την πόρτα και μπαίνει μέσα στο μαγαζί και νιώθω ότι πρέπει να του το ανταποδώσω, λέγοντάς τους την αλήθεια ως πωλητής. Με τον ίδιο ενθουσιασμό θα μπορούσα να έχω έναν πάγκο στην λαϊκή και να πουλάω λουλούδια ή λαχανικά.

Τι σας έμαθε αυτή η δουλειά;

Το πνεύμα της αγοράς είναι να είσαι πάντα ο εαυτός σου. Γιατί αν ψάχνεις να αγοράσεις κάτι για να γίνεις κάποιος άλλος, δεν θα σου φέρει μεγαλύτερη χαρά ούτε θα σου κρατήσει για πολύ καιρό και την επόμενη μέρα θα θέλεις να αγοράσεις κάτι άλλο για να γίνεις κάποιος άλλος.

Ασχολιόσασταν πάντα με την ένδυση;

Στο παρελθόν ασχολήθηκα πολύ με τη διαφήμιση, το μάρκετινγκ και τη δημοσιογραφία. Έζησα στο Λονδίνο για 28 χρόνια και ήμουν ο πρώτος που έβαλε charter πτήσεις από το Λονδίνο για τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Το Epidemic το άνοιξα μόλις επέστρεψα στην Αθήνα.

Ποιος είναι ο δικός σας ορισμός του στυλ;

Το στυλ είναι η προσπάθεια που κάνει κάποιος να δείξει ποιος πραγματικά είναι και όχι πώς να μοιάζει με κάποιον άλλον. Είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεις την αισθητική. Εμείς στο Epidemic βοηθάμε τους πελάτες μας να βρουν το προσωπικό τους στυλ. Τα ρούχα πρέπει να σε βοηθάνε να προβάλλεις την προσωπικότητά σου και όχι αυτή του σχεδιαστή που τα έφτιαξε χωρίς να σε ξέρει.

Τόσα χρόνια μας συνηθίσατε με μια εμμονή στην αγγλική ποπ κουλτούρα και αισθητική.

Δεν αγαπάω τίποτα περισσότερο στον κόσμο από ό,τι έχει να κάνει με οτιδήποτε αγγλικό. Πες το εμμονή, πες το κόλλημα. Το έχω, τι να κάνουμε! Να σκεφτείς, όταν με ρωτούσαν μικρός τι θα ήθελα να γίνω, έλεγα στρατιώτης στο Μπάκινχαμ.

Ναι, αλλά τώρα βλέπουμε να έχει γίνει μια στροφή.

Ο λόγος που αποφασίσαμε να κάνουμε μια αλλαγή στο μαγαζί, να φύγουμε από τις επιλογές μας από το Λονδίνο και να πάμε προς το Βερολίνο ήταν γιατί εκεί βρίσκεται το καινούργιο «καυτό πράγμα» στα ρούχα. Εκεί οι σχεδιαστές δίνουν απίστευτη σημασία στο ντιζάιν του ρούχου, στο κόψιμο, στο ύφασμα και είναι από τους λίγους εναπομείναντες που φτιάχνουν τα ρούχα τους στην Ευρώπη. Τα κομμάτια που επιλέξαμε για το κατάστημα είναι τα περισσότερα χειροποίητα, πολυμορφικά και unisex. Κάποια είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένα υλικά: ένα πρώην ανδρικό σορτσάκι έγινε μια γυναικεία φούστα ή ένα πρώην ανδρικό σακάκι μεταμορφώθηκε σε ένα θηλυκό φόρεμα. Το ίδιο ισχύει και με τα αξεσουάρ: κάποιες τσάντες έγιναν από πλαστικοποιημένα καραμελόχαρτα, μια άλλη από παλιά πληκτρολόγια.

Τι μπορεί να κάνει κάποιος μπαίνοντας στο Epidemic;

Υπάρχουν δύο επίπεδα με ρούχα, στο αμέσως επόμενο βρίσκεται το κομμωτήριο, πιο πάνω ετοιμάζεται ένα βιβλιοπωλείο, που θα έχει μόνο βιβλία τέχνης, και στον τελευταίο ετοιμάζουμε έναν όροφο που θα απευθύνεται σε καθαρά ανδρικό κοινό με εσώρουχα, καλλυντικά και αντικείμενα που χρησιμοποιούν άντρες. Επίσης, στο άμεσο μέλλον θα δώσουμε χώρο σε νέους σχεδιαστές να πωλούν οι ίδιοι, αν δεν θέλουν να το κάνουμε εμείς γι αυτούς, τις δημιουργίες τους. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο και να καταλάβουν τις ανάγκες του.

Υπάρχει δηλαδή κάτι για όλους.

Και όχι μόνο για τους ανθρώπους. Έχω αστείρευτη αγάπη για τα ζώα. Όλα τα αδέσποτα της περιοχής βρίσκουν εδώ νερό και τροφή. Φροντίζουμε τα χτυπημένα και τους βρίσκουμε σπίτια. Έχουμε βρει σπίτι σε 17 σκυλιά και 11 γατάκια. Έχουμε στείλει σκυλιά στη Γερμανία και στην Αγγλία και γάτα στον Καναδά!

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ