Βγες έξω επιτέλους / Βγες έξω επιτελους!Τα νέα τραπέζια της πόλης. Facebook Twitter ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 2.10.2013 | 19:25 2.10.2013 | 19:25 Facebook Twitter E-mail 0 Νέες γευστικές προτάσεις από τη Νίκη Μηταρέα, στον city guide του LiFO.gr. Facebook Twitter E-mail 0 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΕΘΝΗΠλημμύρες στο Ντουμπάι: Τι προκάλεσε την «βόμβα βροχής» - Τι είναι το «cloud seeding» ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ«Εκατό χρόνια μοναξιά» στο Netflix TV & MEDIAΤέλος η Ελένη Μενεγάκη από το Mega ΕΛΛΑΔΑΚαιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για κακοκαιρία την Παρασκευή- Πιθανότητα για πλημμύρες ΕΛΛΑΔΑΑνώτατο Ειδικό Δικαστήριο: Συζητήθηκε η περικοπή δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας σε συνταξιούχους ΠΟΛΙΤΙΚΗΑχτσιόγλου κατά Παπανώτα: «Οι απόψεις του βρίθουν από σεξισμό και πατριαρχικά στερεότυπα» ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 17.4.2024 Γεύση / Ολός χταποδιού: Ένας σπάνιος μεζές και η σχέση του με το κίνημα zero wasteΤο πνεύμα του zero waste ήταν ανέκαθεν ο πυρήνας του τρόπου ζωής των νησιωτών.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 16.4.2024 Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιάΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.THE LIFO TEAM 15.4.2024 Nothing Days / Το κέικ σοκολάτας της Βιέννης που προκάλεσε μια διαμάχη δεκαετιώνΤο ζάχερ τόρτε είναι σαν τα ρούχα του αυτοκράτορα, ένα συνηθισμένο σοκολατένιο κέικ που κανείς δεν θέλει να ομολογήσει ότι είναι υπερεκτιμημένο.M. HULOT 14.4.2024 Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 13.4.2024 Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο ΘησείοΑν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 12.4.2024 Γεύση / Ευλόγησον: Γι' αυτό το χειροποίητο σουβλάκι αξίζει να φτάσεις μέχρι το ΊλιονΣουβλάκια με μοσχάρι ξηρής ωρίμανσης και μπιφτέκι αγριογούρουνου, τυλιγμένα σε πίτες και σάλτσες που παρασκευάζουν σε έναν χώρο με θρησκευτική αισθητική.M. HULOT 11.4.2024 Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 10.4.2024 Γεύση / Καλό ιταλικό στην Αθήνα11 μέρη που τιμούν την ιταλική κουζίνα και αξίζει να τα επισκεφθείτε.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 8.4.2024 Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείταιΗ Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.M. HULOT 3.4.2024 Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 2.4.2024 Γεύση / Στα δέκα καλύτερα πιάτα με αρνί τα παϊδάκια, το τσιγαριαστό και ο γύροςΤο Taste Atlas ξεχωρίζει τα παϊδάκια στην 5η καλύτερη θέση, ενώ ακολουθούν το τσιγαριαστό και ο γύροςTHE LIFO TEAM 1.4.2024 Το κρασί με απλά λόγια / Όσα θέλετε να μάθετε για τα μοναδικά κρασιά της Ριόχα στην ΙσπανίαΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET διηγείται στον Παναγιώτη Ορφανίδη το ταξίδι της στη Ριόχα και την επίσκεψή της στα οινοποιεία της Rioja Alta.THE LIFO TEAM 31.3.2024 Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σαςΛένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 30.3.2024 Γεύση / Δυο ελληνικές σκορδαλιές για τον μπακαλιάρο της 25ης ΜαρτίουΠολλές παραλλαγές της σκορδαλιάς έχουμε στην κουζίνα μας και κάθε περιοχή, από την Κεφαλονιά μέχρι την Κρήτη, τη σερβίρει διαφορετικά.TWOMINUTES ANGIE 25.3.2024 Nothing Days / Σεβίτσε, son of a bitch!Σε μια πόλη του βόρειου Περού φτιάχνουν σεβίτσε εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια.M. HULOT 24.3.2024 Γεύση / Κροκέτες μπακαλιάρου και άλλες εύκολες συνταγές με το ψάρι της εθνικής επετείουΤρεις γκουρμέ, αλλά εύκολες συνταγές για μπακαλιάρο και σκορδαλιά από τον σεφ Δημήτρη Αρσενίδη.ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ 23.3.2024 Γεύση / Ο σωστός μπακαλιάρος με σκορδαλιά: Πού να ψωνίσετε, πώς να τον φτιάξετε, πού τον κάνουν τέλειο έξωΧρήσιμα tips για το πιάτο - πρωταγωνιστή της 25ης Μαρτίου, είτε μείνετε σπίτι είτε σκοπεύετε να την περάσετε έξω.ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ 22.3.2024 Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon BakehouseΣτο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 21.3.2024 Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιάΗ 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ 20.3.2024 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
ΕΛΛΑΔΑΑνώτατο Ειδικό Δικαστήριο: Συζητήθηκε η περικοπή δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας σε συνταξιούχους
Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 17.4.2024
Γεύση / Ολός χταποδιού: Ένας σπάνιος μεζές και η σχέση του με το κίνημα zero wasteΤο πνεύμα του zero waste ήταν ανέκαθεν ο πυρήνας του τρόπου ζωής των νησιωτών.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 16.4.2024
Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιάΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.THE LIFO TEAM 15.4.2024
Nothing Days / Το κέικ σοκολάτας της Βιέννης που προκάλεσε μια διαμάχη δεκαετιώνΤο ζάχερ τόρτε είναι σαν τα ρούχα του αυτοκράτορα, ένα συνηθισμένο σοκολατένιο κέικ που κανείς δεν θέλει να ομολογήσει ότι είναι υπερεκτιμημένο.M. HULOT 14.4.2024
Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 13.4.2024
Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο ΘησείοΑν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 12.4.2024
Γεύση / Ευλόγησον: Γι' αυτό το χειροποίητο σουβλάκι αξίζει να φτάσεις μέχρι το ΊλιονΣουβλάκια με μοσχάρι ξηρής ωρίμανσης και μπιφτέκι αγριογούρουνου, τυλιγμένα σε πίτες και σάλτσες που παρασκευάζουν σε έναν χώρο με θρησκευτική αισθητική.M. HULOT 11.4.2024
Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 10.4.2024
Γεύση / Καλό ιταλικό στην Αθήνα11 μέρη που τιμούν την ιταλική κουζίνα και αξίζει να τα επισκεφθείτε.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 8.4.2024
Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείταιΗ Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.M. HULOT 3.4.2024
Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 2.4.2024
Γεύση / Στα δέκα καλύτερα πιάτα με αρνί τα παϊδάκια, το τσιγαριαστό και ο γύροςΤο Taste Atlas ξεχωρίζει τα παϊδάκια στην 5η καλύτερη θέση, ενώ ακολουθούν το τσιγαριαστό και ο γύροςTHE LIFO TEAM 1.4.2024
Το κρασί με απλά λόγια / Όσα θέλετε να μάθετε για τα μοναδικά κρασιά της Ριόχα στην ΙσπανίαΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET διηγείται στον Παναγιώτη Ορφανίδη το ταξίδι της στη Ριόχα και την επίσκεψή της στα οινοποιεία της Rioja Alta.THE LIFO TEAM 31.3.2024
Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σαςΛένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 30.3.2024
Γεύση / Δυο ελληνικές σκορδαλιές για τον μπακαλιάρο της 25ης ΜαρτίουΠολλές παραλλαγές της σκορδαλιάς έχουμε στην κουζίνα μας και κάθε περιοχή, από την Κεφαλονιά μέχρι την Κρήτη, τη σερβίρει διαφορετικά.TWOMINUTES ANGIE 25.3.2024
Nothing Days / Σεβίτσε, son of a bitch!Σε μια πόλη του βόρειου Περού φτιάχνουν σεβίτσε εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια.M. HULOT 24.3.2024
Γεύση / Κροκέτες μπακαλιάρου και άλλες εύκολες συνταγές με το ψάρι της εθνικής επετείουΤρεις γκουρμέ, αλλά εύκολες συνταγές για μπακαλιάρο και σκορδαλιά από τον σεφ Δημήτρη Αρσενίδη.ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ 23.3.2024
Γεύση / Ο σωστός μπακαλιάρος με σκορδαλιά: Πού να ψωνίσετε, πώς να τον φτιάξετε, πού τον κάνουν τέλειο έξωΧρήσιμα tips για το πιάτο - πρωταγωνιστή της 25ης Μαρτίου, είτε μείνετε σπίτι είτε σκοπεύετε να την περάσετε έξω.ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ 22.3.2024
Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon BakehouseΣτο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 21.3.2024
Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιάΗ 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ 20.3.2024
σχόλια