Βγες έξω επιτέλους / Βγές έξω επιτελους!Προτάσεις για μια γευστική εβδομάδα Facebook Twitter ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 17.7.2013 | 19:27 17.7.2013 | 19:27 Facebook Twitter E-mail 0 Facebook Twitter Διβάστε τις νέες προτάσεις της Νίκης Μηταρέα στον city guide του LiFO.gr. Facebook Twitter E-mail 0 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΠρόταση δυσπιστίας για Τέμπη: 159 «όχι», 141 «ναι» ΕΙΔΗΣΕΙΣΣε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ ο Δημήτρης Κόκοτας ΠΟΛΙΤΙΚΗΠρόταση δυσπιστίας για Τέμπη - Μητσοτάκης: «Ζήτησα συγγνώμη, με κατηγορείτε ότι μόνταρα τις συνομιλίες; Ε δεν ντρέπεστε» ΠΟΛΙΤΙΚΗΥπαινιγμοί Μητσοτάκη για Μαρινάκη: Αν κάποιος μεγαλοεπιχειρηματίας έχει πολιτικές βλέψεις ας εμφανιστεί ανοιχτά στην πολιτική αρένα ΠΟΛΙΤΙΚΗΜητσοτάκης για Κασσελάκη: «Ο φαντάρος των 20 ημέρων να σταματήσει τις ανιστόρητες ανοησίες» ΔΙΕΘΝΗΓουίλ Σμιθ: «Μετά τα 50 καταλαβαίνεις πως τα χρήματα δεν μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένο» ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Γεύση / Δυο ελληνικές σκορδαλιές για τον μπακαλιάρο της 25ης ΜαρτίουΠολλές παραλλαγές της σκορδαλιάς έχουμε στην κουζίνα μας και κάθε περιοχή, από την Κεφαλονιά μέχρι την Κρήτη, τη σερβίρει διαφορετικά.TWOMINUTES ANGIE 25.3.2024 Nothing Days / Σεβίτσε, son of a bitch!Σε μια πόλη του βόρειου Περού φτιάχνουν σεβίτσε εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια.M. HULOT 24.3.2024 Γεύση / Κροκέτες μπακαλιάρου και άλλες εύκολες συνταγές με το ψάρι της εθνικής επετείουΤρεις γκουρμέ, αλλά εύκολες συνταγές για μπακαλιάρο και σκορδαλιά από τον σεφ Δημήτρη Αρσενίδη.ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ 23.3.2024 Γεύση / Ο σωστός μπακαλιάρος με σκορδαλιά: Πού να ψωνίσετε, πώς να τον φτιάξετε, πού τον κάνουν τέλειο έξωΧρήσιμα tips για το πιάτο - πρωταγωνιστή της 25ης Μαρτίου, είτε μείνετε σπίτι είτε σκοπεύετε να την περάσετε έξω.ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ 22.3.2024 Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon BakehouseΣτο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 21.3.2024 Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιάΗ 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ 20.3.2024 Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 19.3.2024 Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.THE LIFO TEAM 17.3.2024 Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.M. HULOT 17.3.2024 Γεύση / Για καφέ, φαγητό και ποτό στο Χαλάνδρι12 επιλογές για έξοδο σε μία από τις σταθερά πιο δημοφιλείς πιάτσες της Αθήνας.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 16.3.2024 Γεύση / 6 εναλλακτικές σαρακοστιανές συνταγές για την Καθαρά ΔευτέραΗ Νίκη Μηταρέα επιλέγει αγαπημένες συνταγές Ελλήνων σεφ που δεν περιλαμβάνουν κρέας ή γαλακτοκομικάΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 15.3.2024 Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμαΟι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 14.3.2024 Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 10.3.2024 Γεύση / Στο Υπερωκεάνειον, την κλασική αξία του Πειραιά για ψάρι και θαλασσινάΔεν έχει γίνει αδίκως στέκι Πειραιωτών και μη, με θαμώνες να φτάνουν στα τραπέζια του από όλη την Αττική.ΙΩΑΝΝΑ ΖΕΡΒΑ 9.3.2024 Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησεΤα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμοΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 8.3.2024 Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ 7.3.2024 Γεύση / Πού θα φας καλό κρέας την Τσικνοπέμπτη11 προτάσεις για σοβαρή κρεατοφαγία.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 6.3.2024 Γεύση / Τσικνοπέμπτη: 7 ψησταριές για καλό κρέαςΗ κράτηση είναι απαραίτητη! Αν είστε από τους τυχερούς θα περάσετε καλά!TWOMINUTES ANGIE 5.3.2024 Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 5.3.2024 Γεύση / Πειραιάς: 13 αγαπημένα μέρη για φαγητό, ποτό και καλοπέρασηΛόγοι για να πας και να ξαναπάς στον Πειραιά.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ & ΙΩΑΝΝΑ ΖΕΡΒΑ 4.3.2024 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
ΠΟΛΙΤΙΚΗΠρόταση δυσπιστίας για Τέμπη - Μητσοτάκης: «Ζήτησα συγγνώμη, με κατηγορείτε ότι μόνταρα τις συνομιλίες; Ε δεν ντρέπεστε»
ΠΟΛΙΤΙΚΗΥπαινιγμοί Μητσοτάκη για Μαρινάκη: Αν κάποιος μεγαλοεπιχειρηματίας έχει πολιτικές βλέψεις ας εμφανιστεί ανοιχτά στην πολιτική αρένα
Γεύση / Δυο ελληνικές σκορδαλιές για τον μπακαλιάρο της 25ης ΜαρτίουΠολλές παραλλαγές της σκορδαλιάς έχουμε στην κουζίνα μας και κάθε περιοχή, από την Κεφαλονιά μέχρι την Κρήτη, τη σερβίρει διαφορετικά.TWOMINUTES ANGIE 25.3.2024
Nothing Days / Σεβίτσε, son of a bitch!Σε μια πόλη του βόρειου Περού φτιάχνουν σεβίτσε εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια.M. HULOT 24.3.2024
Γεύση / Κροκέτες μπακαλιάρου και άλλες εύκολες συνταγές με το ψάρι της εθνικής επετείουΤρεις γκουρμέ, αλλά εύκολες συνταγές για μπακαλιάρο και σκορδαλιά από τον σεφ Δημήτρη Αρσενίδη.ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ 23.3.2024
Γεύση / Ο σωστός μπακαλιάρος με σκορδαλιά: Πού να ψωνίσετε, πώς να τον φτιάξετε, πού τον κάνουν τέλειο έξωΧρήσιμα tips για το πιάτο - πρωταγωνιστή της 25ης Μαρτίου, είτε μείνετε σπίτι είτε σκοπεύετε να την περάσετε έξω.ΕΛΕΝΗ ΨΥΧΟΥΛΗ 22.3.2024
Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon BakehouseΣτο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 21.3.2024
Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιάΗ 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ 20.3.2024
Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 19.3.2024
Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.THE LIFO TEAM 17.3.2024
Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.M. HULOT 17.3.2024
Γεύση / Για καφέ, φαγητό και ποτό στο Χαλάνδρι12 επιλογές για έξοδο σε μία από τις σταθερά πιο δημοφιλείς πιάτσες της Αθήνας.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 16.3.2024
Γεύση / 6 εναλλακτικές σαρακοστιανές συνταγές για την Καθαρά ΔευτέραΗ Νίκη Μηταρέα επιλέγει αγαπημένες συνταγές Ελλήνων σεφ που δεν περιλαμβάνουν κρέας ή γαλακτοκομικάΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 15.3.2024
Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμαΟι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 14.3.2024
Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 10.3.2024
Γεύση / Στο Υπερωκεάνειον, την κλασική αξία του Πειραιά για ψάρι και θαλασσινάΔεν έχει γίνει αδίκως στέκι Πειραιωτών και μη, με θαμώνες να φτάνουν στα τραπέζια του από όλη την Αττική.ΙΩΑΝΝΑ ΖΕΡΒΑ 9.3.2024
Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησεΤα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμοΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 8.3.2024
Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ 7.3.2024
Γεύση / Πού θα φας καλό κρέας την Τσικνοπέμπτη11 προτάσεις για σοβαρή κρεατοφαγία.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 6.3.2024
Γεύση / Τσικνοπέμπτη: 7 ψησταριές για καλό κρέαςΗ κράτηση είναι απαραίτητη! Αν είστε από τους τυχερούς θα περάσετε καλά!TWOMINUTES ANGIE 5.3.2024
Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 5.3.2024
Γεύση / Πειραιάς: 13 αγαπημένα μέρη για φαγητό, ποτό και καλοπέρασηΛόγοι για να πας και να ξαναπάς στον Πειραιά.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ & ΙΩΑΝΝΑ ΖΕΡΒΑ 4.3.2024
σχόλια