Αρχείο

Facebook Twitter
0
1 Στην τούρτα γενεθλίων της ανεργίας μου έσβησα 10 κεράκια-μήνες! Εκτός από την ατυχία να είμαι άνεργη, έχω και την ατυχία να είμαι 40 ετών. Πες μου, Ρίκα, γιατί κανένας εργοδότης δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με υπαλλήλους σε αυτή την ηλικία; Γιατί όλες οι αγγελίες απευθύνονται σε άτομα μέχρι 35 το ανώτερο; Έχεις καμία ιδέα τι θα κάνουμε εμείς, οι «ηλικιωμένοι»; Αντιγόνη

Το έχω προσέξει κι εγώ αυτό με τις αγγελίες. Αν είσαι κάτω από τριάντα πέντε, σε κοιτάζουν με μισό μάτι. Υποψιάζονται ότι μόλις πιάσεις δουλειά θα τους κάνεις κάτι εγκληματικό και σιχαμένο (π.χ. παιδιά) και θα πρέπει να πληρώνουν τα μούλικά σου με επιδόματα λοχείας. Αν είσαι πάνω από τριάντα πέντε, για να παραφράσω το «Κοσμοπόλιταν» της δεκαετίας του ’80, είναι πιθανότερο, στην Ελλάδα του σήμερα, να σκοτωθείς από τρομοκράτη, παρά να βρεις μια κανονική δουλειά, με αξιοπρεπή μισθό. Αντιγόνη, δυστυχώς δεν έχω καμία ιδέα τι θα κάνουμε. (Βάζω και τον εαυτό μου μέσα, γιατί βράζουμε στο ίδιο καζάνι.) Δυστυχώς, από μια ηλικία και μετά ο μόνος εργοδότης που διατίθεται προθύμως να μας προσλάβει είναι… ο εαυτός μας. Σε σκέφτομαι πολύ, ίσως γιατί το γράμμα σου, τόσο γλυκά και ευγενικά γραμμένο, ξεχειλίζει από ένα τρομερό παράπονο που δεν φαίνεται στις λέξεις, αλλά στάζει μέσα από αυτές. Ελπίζω να βρεθεί, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, μια καλή δουλειά. Ξαναγράψε μου, αν θέλεις, και ιδιωτικά. Χαρά μου θα είναι.

2 Αγαπητή Ρίκα, έχω καταγγείλει στη διοίκηση του ΙΚΑ, στις 7/1/2011, μία ατασθαλία σε κάποιο υποκατάστημα και έλαβα και αριθμό πρωτοκόλλου. Η διοίκηση, φαίνεται, θέλει να το «κουκουλώσει» και δεν δίνει απάντηση, ενώ υποχρεούται. Πώς θα πάρω την απάντηση που δικαιούμαι; Νάντια Ντ.

Αγαπητή Νάντια, σύμφωνα με την επιστολή σου, την καταγγελία την έκανες φέτος, στις επτά Ιανουαρίου, δηλαδή ανήμερα του Αη-Γιαννιού. Λογικά, αφού πήρες αριθμό πρωτοκόλλου και σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Δημοσιονομικό Κώδικα, θα λάβεις την απάντηση που περιμένεις ανήμερα του Αγίου Πούτσου.

3 Γιατί σε διάφορες ταινίες, σειρές κ.λπ., όταν κάποιος συλλαμβάνεται, λέει πάντα την ατάκα: «Δεν θα πω τίποτα πριν μιλήσω με τον δικηγόρο μου»; Έχουν όλοι έναν συγκεκριμένο δικηγόρο καβάτζα; Κι αν ναι, από ποια ηλικία παίζει αυτό; Είναι σαν τον παιδίατρο ή τον οδοντίατρο; Γιατί εγώ κοντεύω τα 32 και δεν έχω «τον δικηγόρο μου» κι ανησυχώ. Αν, δηλαδή, με συλλάβουν, δεν εχω κάποια πρόχειρη πρώτη ατάκα. Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις; Ευγενία

Ευγενία μου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείς. Δεν θα σε συλλάβουν, γλυκιά μου. Αυτό που έχεις δεν διώκεται ποινικώς.

4 Είμαι αδύναμος, μόνος, εύπιστος, ή απλά χαζός; Είκοσι χρόνια «μετά», τον συνάντησα πάλι. Παντρεύτηκε, χώρισε, έκανε παιδί, βρήκε γκόμενο, όλα έπαιξαν. Βρεθήκαμε, συγκινηθήκαμε, πηδηχτήκαμε, μιλήσαμε, αγκαλιαστήκαμε, θυμηθήκαμε, ανοιχτήκαμε ο ένας στον άλλον. Έκτοτε, όσο τον είδες εσύ στη μακρινή Αυστραλία, άλλο τόσο τον ξανάδα κι εγώ. Έστειλα mails, τηλεφώνησα, μηνύματα, τίποτα. Τι να κάνω; Αυστροούγγρος

Να κάνεις δίαιτα και γυμναστική, τέλεια διατροφή, άθληση, πιλάτες, διαλογισμό και γιόγκα, έτσι ώστε σε είκοσι χρόνια που θα ξανασκάσει μύτη να τον καψουρέψεις και να τον αφήσεις ξερό. Διότι μόνο αυτή η συμπεριφορά τού αξίζει. Ασε που, εν τω μεταξύ, αυτός θα έχει πουρέψει, ενώ εσύ θα είσαι ένας κούκλος και μισός, κορμάρα, περιζήτητος, ένα αστέρι πάμφωτο. Και όλα αυτά χάρη στην ασίγαστη μανία σου για εκδίκηση. Χέσ’ τονε, μωρέ, τον μαλάκα…

5 Σχετικά με την ερώτηση της Βιολέττας Κ. στο τελευταίο τεύχος της LifO για το πού ραβόταν η Μαίρη Λίντα: Σε σημερινή (25/3/11) συνέντευξή της στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» στον Δημήτρη Μανιάτη η Μαίρη Λίντα αναφέρει ότι ντυνόταν στον Σκαλιντό, όπου είχε ράψει και το φόρεμα με τα ανάγλυφα τριαντάφυλλα που φορούσε στην ταινία «Κρουαζιέρα στη Ρόδο», και στη συνέχεια άλλαξε και ραβόταν στον Μαυρόπουλο, που αργότερα έγινε και κουμπάρος της. Ευχαριστώ, Νίκος

Γεια σου, Νίκο. Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, τη συμβολή και την επισήμανσή σου. Συμπτωσάρα πάντως, η συνέντευξη. Δεν το πίστευα κι εγώ. Πήραμε απάντηση, από πρώτο χέρι, μάλιστα! Α, ρε Βιολέττα, τυχερούλα, δέκα νοματαίοι πέσαμε μονοί-διπλοί στην ερώτησή σου! Κρίμα που δεν προβλέπω να έχει την ίδια τύχη και η Νάντια Ντ. πιο πάνω….

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ