Αρχείο

Facebook Twitter
0
1Moυ είπαν ότι υπάρχει μια τεχνική (πλαστική χειρουργική) που «βάζεις μάγουλα». Μπορείς να την ψάξεις; Τα δικά μου είναι κάπως βαθουλωτά και με τα χρόνια «κρεμάνε». Επίσης, με ενδιαφέρει πάρα πολύ το κόστος. Μilo

Αγαπημένη Μιλο μου, θα σου μιλήσω για μήλα: έχω εφτά χιλιάδες πλαστικούς γνωστούς μoυ, αλλά δεν πήρα τηλέφωνο κανέναν για να με βοηθήσει να σου απαντήσω με ιατρικό τρόπο. Προτιμώ να σου διηγηθώ μια προσωπική μου ανάμνηση: ο άντρας μου έχει έναν φίλο, πλαστικό, παλιό συμφοιτητή, από τα «αστέρια» της πιάτσας. Τον πέτυχα μια φορά στην αίθουσα αναμονής του «Υγεία» (δεν δουλεύει εκεί, και οι δυο περιμέναμε να βγουν από σοβαρές επεμβάσεις οι συγγενείς μας). Όπως καταλαβαίνεις, τον βρήκα σε αδύναμη στιγμή και του τα έκανα πεπόνια από τις ερωτήσεις: και τι θα μου κάνεις, αν αποφασίσω να μου κάνεις, και τι θα μου έκανες αν ερχόμουν να με «κόψεις» και πόσο κάνει και τα ρέστα. Με κοίταξε προσεκτικά και μου είπε ότι το πρώτο πράγμα που θα «μου έκανε» θα ήταν να μου «βάλει μάγουλα». Εγώ, ειλικρινά, δεν ήξερα ότι γίνεται τέτοιο πράγμα και νόμιζα ότι με κορόιδευε. «Όλες το κάνουν», μου είπε, «δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Βάζουμε εμφυτεύματα στα μήλα, ξέρεις, τα ζυγωματικά, για να αποκτήσει το πρόσωπο τη φρεσκάδα του χαμένου του "οβάλ". Όλο το μαρούλι έρχεται γύρω στις 2.000 ευρώ, αλλά για σένα θα είναι άλλη τιμή, αφού είσαι και γυναίκα του Νίκου». Και οι δύο συγγενείς μας βγήκαν από τα αντίστοιχα χειρουργεία τους μια χαρά και υγιαίνουν, ως σήμερα, ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

2Παρέλαση, ναι ή όχι, λες εσύ; (2nd Square)

Λέω εγώ ότι βαριέμαι και να το κουβεντιάσω. Ό,τι αποφασίσει ο γιος μου είναι εντάξει για μένα. Ας πάει και σημαιοφόρος, να τον τραβάω βίντεο σαν βλαμμένη, ας την κοπανήσει να πάει για γκόμενες, ας τους πετάξει και γκαζάκια, αν δεν γουστάρει. Λύστε το εσείς, οι πιτσιρικάδες, μεταξύ σας. Τι με ανακατεύετε;

3Έχεις κάποιο «γούρι» ή κάποια τυχερή λέξη, αντικείμενο, ή ρούχο, που σε έχει βοηθήσει όταν έδινες στο παρελθόν εξετάσεις ή όταν βγαίνεις σε μια εκπομπή; DTFLASHER

Πάντα φοράω κάτι συμβολικό επάνω μου, που έχω την ψευδαίσθηση ότι μου δίνει δύναμη, σε ιδιαίτερες στιγμές που έχω τρακ. Δεν έχω όμως ένα μόνιμο γούρι, κάθε φορά διαλέγω κάτι διαφορετικό. Αυτές τις μέρες, ας πούμε, δεν αποχωρίζομαι μια καρδιά που μου έστειλαν, φτιαγμένη από βιομηχανικό μέταλλο, εξορυγμένο στα ορυχεία της δυτικής Αυστραλίας. Ντρέπομαι λίγο τώρα που σου τα γράφω όλα αυτά τα αλαφροΐσκιωτα,  αλλά  γιατί να ντραπώ;  Ο καθένας με τις ιδιοτροπίες του

4Αγγούρια ή ντομάτες, κομπολόι ή κουμπαράς, μαχαίρι ή ψαλίδι, κιθαρίστας ή ντράμερ; Ελπίζω να κατάλαβες, Σίριους 056...

Επειδή δεν κατάλαβα Χριστό από την ερώτησή σου, αν ήταν μεταφορική-συμβολική ή κάτι άλλο, θα σου απαντήσω πολύ πεζά: ντομάτες, κομπολόι, μαχαίρι, και -ανυπερθέτως- κιθαρίστας! (Αν και θα προτιμούσα μπασίστα.) Κέρδισα τίποτα, ή τζάμπα πίνεις;

5Γιατί μας βγάζουν τα παπούτσια στο μηχάνημα ελέγχου πτήσεων, αλλά δεν τα ελέγχουν, όταν τα παραδίνουμε; Ούτε τα περνάνε από μηχάνημα; Souleiman

Με μπέρδεψες, τουλάχιστον σε ένα σκέλος της ερώτησης: Τις λίγες, ομολογώ φορές, που χρειάστηκε να βγάλω τα παπούτσια μου για να επιβιβαστώ σε πτήση είδα με σιγουριά ότι τα πέρασαν από τις ακτίνες ελέγχου, αμέσως μετά τη χειραποσκευή μου. Ως προς την υπόλοιπη ερώτησή σου, η απάντηση είναι ότι πολλά παπούτσια έχουν μικρά κομμάτια μετάλλου στις σόλες τους και με τα νέα, υπερευαίσθητα μηχανήματα θα κάνεις σίγουρα «μπιιιπ», οπότε σου ζητάνε να τα βγάλεις για να επιταχύνεται η διαδικασία και να γλιτώνεις τα μπες-βγες από το μηχανάκι. Ηθικό δίδαγμα: όσο και να βιάζεσαι να προλάβεις την πτήση, καλού-κακού φόρα καθαρές κάλτσες, φίλε μου Σουλεϊμάν. Εκτός αν πραγματικά σε λένε Σουλεϊμάν και δεν είναι nickname, οπότε, τι να πω, καλά ξεμπερδέματα. Τα παπούτσια στον έλεγχο θα είναι το τελευταίο σου πρόβλημα.

6Μπορείς να δημοσιεύσεις αυτήν την αγγελία; «Nέος με ειδικές ανάγκες (είμαι αρθρογράφος-δημοσιογράφος) αναζητά κοπέλα ευαίσθητη, δίχως ειδικές ανάγκες, με προοπτική σχέσης. Επικοινωνία, μόνο με SMS στο 6939 720981».

Κατά μοναδική και αποκλειστική εξαίρεση μπορώ και τη δημοσιεύω. Τα πολλά μου φιλιά!

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ