Αρχείο

Facebook Twitter
0
1Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σου για τους bisexual άντρες. Συμφωνείς με την άποψη ότι πίσω από την ταμπέλα του ετεροφυλόφιλου έρωτα αισθάνονται πιο άνετα και λιγότερο εκτεθειμένοι ώστε να κάνουν «ανενόχλητα» και απενοχοποιημένα αυτά που θέλουν με άτομα του ίδιου φύλου; Dry Martini

Δεν έχω άποψη για τους bisexual άντρες, Ντράι. Δεν έχω γνωρίσει ποτέ κανέναν.

2Έσπασε το γυάλινο καπάκι του μπολ με τις ελιές (απλές αλατσολιές από τα Χανιά, αλλά άντε βρες τες). Λυπάμαι να τις πετάξω. Πόσο επικίνδυνο είναι να τρως γυαλιά; Εκείνοι οι τύποι που τρώνε ποτήρια; Έχω και παιδιά στο σπίτι... Λίγο σύντομα παρακαλώ, η απάντηση.  Αντώνης

Αγαπητέ Αντώνη, θα σου απαντήσω με μια ιστορία από τις φυλακές βαρυποινιτών υψίστης ασφαλείας των ΗΠΑ, στη δεκαετία του '50. Οι κρατούμενοι ελέγχονταν μέχρι την αναπνοή τους για να μη γίνονται δολοφονίες μέσα στα κελιά. Αιχμηρά αντικείμενα, κορδόνια, πιατοπότηρα, ό,τι πιθανό και απίθανο μπορούσε να γίνει όπλο απαγορευόταν. Επιτρέπονταν, όμως, τα γυαλιά μυωπίας. Κατά καιρούς, βρίσκονταν κρατούμενοι να έχουν πεθάνει με φρικτούς πόνους, αιμορραγώντας εσωτερικά. Ένας έξυπνος διευθυντής έλυσε το μυστήριο. Κάθε φορά που πέθαινε κάποιος μ' αυτόν τον τρόπο, ένας από τους κρατούμενους, την προηγούμενη μέρα, είχε τυχαία σπάσει τα γυαλιά του. Καλή όρεξη και φιλιά στα παιδιά, Αντωνάκη!

3Eίμαι φοιτητής και πρόεδρος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (...). Είμαστε το μοναδικό τμήμα πανεπιστημίου σε όλη την Ελλάδα που είναι μακριά από κόμματα και κάθε φοιτητής ψηφίζει ελεύθερα το άτομο που πιστεύει ότι είναι ικανότερο. Οι συνελεύσεις των φοιτητών γίνονται ειρηνικά, με συζητήσεις, χωρίς να γίνεται η σχολή χώρος πάλης που βλέπετε στις υπόλοιπες σχολές. Η μόνη ερώτηση είναι, μπορείτε να μας βοηθήσετε να ακουστούμε; Μπορείτε, λοιπόν; Δημήτρης

Ναι, μπορώ, και το κάνω αμέσως. Μου θύμισες τη σχολή μου, τα χρόνια της μεταπολίτευσης: επίσης σχολή θεάτρου, και μάλιστα δημόσια, εκείνη τη φορτισμένη πολιτικά εποχή. Δεν είχε ούτε μια πολιτική αφίσα, εκτός από το «Δεν ξεχνώ» για την Κύπρο, που δεν το άγγιζε κανένας. Οι εκλογές γίνονταν όποτε και αν το θυμόμαστε. Στα χρόνια που φοίτησα, αμφιβάλλω αν έγινε μια γενική συνέλευση της προκοπής. Τι να την κάνουμε; Μιλούσαμε για πολιτική με διαλόγους από τον Βασιλιά Ληρ, αντιστεκόμαστε στην εξουσία με τον αγώνα Κρέοντα-Αντιγόνης και δεν πηγαίναμε στα αντάρτικα, γιατί είμαστε πολύ απασχολημένοι, τζαμάροντας τραγούδια του Κουρτ Βάϊλ από την Όπερα της Πεντάρας. Εννοείται, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα γκομενικό, γιατί είμαστε (σχεδόν) όλοι διαθέσιμοι σε (σχεδόν) όλους. Τι να πω, Δημήτρη; Θέατρο, το καλύτερο σταφ που δοκίμασα στη ζωή μου. Ελπίζω και το δικό σας να είναι θαυμάσιο.

4Γιατί οι άντρες κατουράνε όρθιοι; Απάλευτος

Για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα, θα πρέπει να ανατρέξουμε στις απαρχές της ιστορίας και στην εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, Το κατούρημα δεν έχει ούτε χτες, ούτε σήμερα, ούτε αύριο. Χάνεται στα βάθη των αιώνων. Η επιστημονική μου άποψη είναι ότι με τον τρόπο αυτό οι άντρες προπονούνται από νωρίς στη σκοποβολή, προκειμένου να πετύχουν τον εχθρό (λεκάνη - τοίχος - ακριβοπληρωμένη πόρνη που δέχεται σιχασιές) και να αποφύγουν τα φίλια πυρά (αυτοκατούρημα - εσφαλμένος ψεκασμός συν-κατουρητή). Φίλε Απάλευτε, μου αρέσεις.

5Στην ερώτηση «έχεις δει ποτέ την Πόπη Τσαπανίδου ερωτικά, φιλιά Γιάννης» που δημοσιεύτηκε στη LifΟ, την 1/07, δεν απάντησες, αλλά τεχνηέντως κατηύθυνες αλλού τη συζήτηση. Για την αποκατάσταση της τάξης ερωτώ (και εγώ). Έχεις δει ποτέ την Πόπη Τσαπανίδου ερωτικά; Φιλιά, Γιώργης

Για την αποκατάσταση της τάξης, η απάντηση είναι όχι. Αλλά, αν συνεχίσετε να με ρωτάτε τόσο επίμονα, να το ξανασκεφτώ, ίσως; Δεν είναι τώρα εποχές να απογοητεύουμε την πελατεία.

6Ε, πώς, ρε παιδάκι μου, υπόσχεσαι να απαντάς σε όλες τις ερωτήσεις, εφόσον δεν ελέγχεις τον αριθμό τους και ο χώρος στη στήλη σου είναι συγκεκριμένος; Δηλαδή, αν σου στείλουν 500 ερωτήσεις, θα απλωθείς σε όλο το περιοδικό; Φιλιά, Σταυρούλα

Ρε, συ, Σταυρούλα, τι έπαθες; Κόλλησες; Λίγες-λίγες τις απαντάω, όσο χωράει η στήλη κάθε φορά! Φιλιά, επίσης.

Αρχείο
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ