Ο Τσοχατζόπουλος στον Παρθενώνα στέλνει περήφανο χαιρετισμό
Ο Άκης είναι εθνική περιουσία

 

Έντονα αντέδρασε ο Άκης Τσοχατζόπουλος στα δημοσιεύματα εφημερίδων που αναφέρονταν στον τρόπο διαβίωσής του και στον τρόπο απόκτησης της κατοικίας του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33. Ο κ. Τσοχατζόπουλος διευκρίνισε πως απέκτησε κατοικία στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ώστε να δίνει τη δυνατότητα στους τουρίστες να θαυμάζουν με μια μόνο επίσκεψη δυο από τα μεγαλύτερα θαύματα του κόσμου: τον ίδιο και την Ακρόπολη. Κάθε πρωί ο κ. Τσοχατζόπουλος βγαίνει ξεβράκωτος στο μπαλκόνι για να δώσει την ευκαιρία στους Γιαπωνέζους και τους Αμερικανούς τουρίστες -που είναι στημένοι από κάτω με τις φωτογραφικές μηχανές- να απαθανατίσουν το γυμνό κορμί του, που μοιάζει με αυτό του Ερμή του Πραξιτέλη· ο κ. Τσοχατζόπουλος οφείλει το αλαβάστρινο σώμα του -με τις τέλειες αναλογίες- στο ότι έχει ζήσει όλη του τη ζωή με τα ιδανικά και τα ιδεώδη του σοσιαλισμού. Τώρα που όλοι οι Αθηναίοι γνωρίζουν την κατοικία του κ. Τσοχατζόπουλου -και μάλλον δεν βρίσκουν ικανοποιητικές τις εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο την απέκτησε- είναι πολύ πιθανό ο πρώην υπουργός να αναγκαστεί να μετακομίσει, ώστε να σταματήσουν επιτέλους οι περαστικοί να βάζουν σημειώματα με βρισιές στη μάντρα του σπιτιού του.

 

Γκρίζα διαφήμιση της Siemens
Κάτω τα χέρια απ' τον Σημίτη!

 

Συνεχίζεται με δυναμικό τρόπο η διαφημιστική καμπάνια της Siemens στη χώρα μας, αφού -μετά την ομολογία του Τάσου Μαντέλη ότι χρηματίστηκε από τη Siemens ενώ ήταν υπουργός- τα προϊόντα της εταιρείας κάνουν τρελές πωλήσεις. Στα πλάνα της εταιρείας είναι να υπάρξουν και άλλα βαρύγδουπα ονόματα -από τον χώρο της πολιτικής και της δημοσιογραφίας- που θα παραδεχτούν πως τα έπιαναν κανονικά, ώστε να παραμείνει το όνομα της Siemens στο προσκήνιο. Οι ανταγωνιστικές εταιρείες παρουσιάζονται ενοχλημένες από την υπερβολική προβολή που γνωρίζει η Siemens από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια και δεν μπορούν να καταλάβουν πώς είναι δυνατόν αυτές να διαθέτουν τεράστια κονδύλια για διαφήμιση και όλοι να μιλάνε για τη Siemens από το πρωί μέχρι το βράδυ. Η ομολογία του Τάσου Μαντέλη ότι χρηματίστηκε θεωρήθηκε από πολλούς πολιτικούς ως ένδειξη κυνισμού, ενώ το γεγονός πως οι περισσότεροι πολιτικοί χρηματίζονται -αλλά δεν το παραδέχονται- είναι ένδειξη βαθιάς ευαισθησίας και υψηλής πολιτικής ευθύνης. Ήδη, υπάρχουν πολιτικοί που σκοπεύουν να καταθέσουν μήνυση εναντίον του κ. Μαντέλη για το θράσος του να παραδεχτεί ότι χρηματιζόταν -και να χαλάσει με αυτή του την ενέργεια την πιάτσα-, ενώ κάποιοι ζητούν να τον εξετάσουν επειγόντως ψυχίατροι, μπας και του 'χει στρίψει και δεν ξέρει τι λέει. Εξοργισμένος με την ομολογία του κ. Μαντέλη παρουσιάζεται και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αφού πρόκειται για τον δεύτερο στενό συνεργάτη του -μετά τον Θόδωρο Τσουκάτο- που εμπλέκεται σε υπόθεση δωροδοκίας. Είναι πολύ πιθανό ο κ. Σημίτης σύντομα να ανακαλύψει πως χρηματίζονταν όλα τα μέλη της κυβέρνησής του -εκτός από τον ίδιο-, οπότε, εκτός από ανίκανος, θα θεωρείται και ηλίθιος. Ο κ. Σημίτης το έχει πάρει προσωπικά με τις αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες των συνεργατών του, επειδή θεωρεί ότι του χαλάνε το προφίλ που του χτίζανε -για λόγους που δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος- οι ιδιοκτήτες των μέσων μαζικής ενημέρωσης όσο ήταν πρωθυπουργός. Από την άλλη, ο κ. Σημίτης, απαντώντας στο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας να κληθεί ως μάρτυρας στην εξεταστική επιτροπή, θεωρεί πως δεν υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες που να τον αφορούν προσωπικά· σε αυτό δεν έχει κι άδικο - μπορεί να ήταν πρωθυπουργός, αλλά μάλλον άλλοι διάλεγαν τους υπουργούς. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί πως το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει προβεί ακόμα σε καμία κίνηση κατά της Siemens, ώστε να διεκδικήσει αποζημιώσεις για τη ζημιά που έχει υποστεί μέσω του χρηματισμού πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων από στελέχη της εταιρείας. Βέβαια, αυτό μάλλον συμβαίνει επειδή η Siemens είχε χρηματίσει τους πάντες στο ελληνικό Δημόσιο, οπότε δεν μπορούν τώρα να στραφούν εναντίον της. Δεν πειράζει, θα ζητήσουμε τις αποζημιώσεις από τη Siemens μαζί με τις γερμανικές αποζημιώσεις για τα εγκλήματα της Κατοχής - θα τα πάρουμε μαζεμένα το 2453.

 

 

Τα 'πιαναν και οι δημοσιογράφοι;
Τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο

 

Σοκ προκάλεσαν στην ελληνική κοινωνία οι καταγγελίες του πρώην υπουργού, Χρίστου Βερελή, πως η Siemens -εκτός από πολιτικούς- λάδωνε και δημοσιογράφους. Οι Έλληνες πολίτες ένιωσαν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, γιατί το τελευταίο καταφύγιο που τους είχε απομείνει -μετά τη χρεοκοπία της χώρας από τους πολιτικούς- ήταν η πίστη στους ακέραιους, μαχητικούς και ανεξάρτητους δημοσιογράφους. Στο άκουσμα των καταγγελιών του κ. Βερελή χιλιάδες δημοσιογράφοι βγήκαν στους δρόμους και ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία όσων δημοσιογράφων ήταν στο μισθολόγιο της Siemens. Κάποιοι ζήτησαν να τιμωρηθούν και οι δημοσιογράφοι που χρηματίζονται από τις υπόλοιπες εταιρείες, αλλά, αν συμβεί αυτό, υπάρχει ο κίνδυνος να ξεμείνει η χώρα από δημοσιογράφους και τα δελτία ειδήσεων να τα παρουσιάζουν οι καναλάρχες και οι καθαρίστριες. Οι καταγγελίες για χρηματισμό κάποιων δημοσιογράφων έκαναν αμέσως τον γύρο του διαδικτύου και τα ελληνικά μπλογκ καταδίκασαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη Siemens για την απαράδεκτη ενέργειά της να μοιράζει με το τσουβάλι χρήματα στους δημοσιογράφους και να μη δίνει τίποτα στους μπλόγκερ (σ.σ. Αυτό θέλω να το καταδικάσω κι εγώ).