ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Anybody got a match?

Anybody got a match? Facebook Twitter
0

Τo έγραψα αυτό στο προηγούμενο τεύχος, για τους ανθρώπους που μπαίνουν σε σχέσεις ρισκάροντάς τα όλα, έχοντας στο μυαλό μου τον Midnight και τη No Body. Ο πρώτος είναι ένας φίλος μου που θαύμασα για τον τρόπο που αγαπά. Είναι το ακριβώς αντίθετο των δεσμοφοβικών και των μίζερων συναισθηματικά αντρών. Εκείνων που θέλουν και τη σχέση αλλά και την ελευθερία τους . Ο Midnight αγαπά στο κόκαλο. Σήμερα έχει κάνει δυο παιδιά με δυο διαφορετικές γυναίκες, έχει αλλάξει τρεις φορές χώρα για γυναίκα, κι αν καμιά φορά χανόμαστε γιατί έχει ερωτευτεί, πάντα κάποτε με παίρνει τηλέφωνο μεσάνυχτα και έχει χωρίσει κι από κάπου πρέπει να τρέξω να τον μαζέψω κατεστραμμένο. Οικονομικά, επαγγελματικά και ψυχολογικά.

Δεν είναι όμορφος. Αλλά για κάποιον λόγο μόνο πολύ όμορφες γυναίκες τον ερωτεύονται. Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ότι κάτι περίεργο κρύβεται όταν μια πολύ όμορφη γυναίκα τα φτιάχνει με κάποιον που δεν είναι αντάξιος της ομορφιάς της. Ότι εκείνος θα έχει χρήματα. Δύναμη. Ποτέ δεν σκέφτονται το πιο απλό. Την αγάπη που της δίνει. O Midnight ζούσε πάντα στα όρια. Είχε φιλοσοφία το «χάστα όλα, δεν απαγορεύεται».

Η No Body, από την άλλη, είναι μια πολύ όμορφη γυναίκα σε μόνιμη σεξομανία. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα σταματήσει να απατά. Ωστόσο, πριν λίγα χρόνια βρήκε έναν άντρα που δεν μπορούσε να απατήσει. Τον σεβόταν. Δεν χρησιμοποιούσε ποτέ τη λέξη έρωτας. Παλιά βέβαια, οι άνθρωποι άρχιζαν το φλερτ μιλώντας για έρωτα. Σήμερα που το σεξ προηγείται του συναισθήματος, ο έρωτας μοιάζει με διατήρηση των κεκτημένων. Η No Βody λοιπόν κράτησε εκείνο το κεκτημένο της και δεν το απατούσε. Έμοιαζαν σαν προσωπικότητες κι έφτιαξαν τη σχέση που τους ταίριαζε. Με πολλή ελευθερία και σεβασμό στο privacy. Και τον παντρεύτηκε - γάμος από διαφορετικά σπίτια. Πίστευε ότι είχαν την τέλεια σχέση, κι ότι η έλξη δεν θα χανόταν με την καθημερινότητα. Μέχρι που ο άντρας της σταμάτησε να θέλει να κάνει σεξ. Παρ' όλη την απόσταση που έπαιρναν. Εκείνη τον παρότρυνε να πάει με άλλες, μήπως και του ξυπνήσει ο ερωτισμός. Γιατί η No Body μπορούσε να ζήσει με την απιστία. Αν υπήρχε κάτι χωρίς το οποίο δεν μπορούσε να ζήσει, αυτό ήταν το σεξ. Αλλά εκείνος δεν ήθελε καθόλου σεξ εκείνο το διάστημα, πάει και τελείωσε. Η No Body άρχισε να ξενοπηδάει με όρο να μη βλέπει κανέναν δεύτερη φορά. Φοβόταν μην ανοίξει πόρτες. Το κουβέντιασε ξανά με τον άντρα της, ότι ορίστε τι περνούσε, πολλούς τους σκεφτόταν μετά και πίεζε τον εαυτό της να μην απαντήσει στα μηνύματά τους. Τα one night stand της, ως αρσενικά, τη διεκδικούσαν. Εκείνος ένιωθε τρομερά άσχημα. Ρωτούσε μήπως η λύση θα ήταν να κοιμάται με γυναίκες η No Body. «Μπα», είπε εκείνη, «το έχω δοκιμάσει, το σεξ μαζί τους είναι σαν παρατεταμένα προκαταρκτικά». Ρώτησε μήπως να της πλήρωνε εκείνος ζιγκολό, για να μην έχουν και υποχρέωση σε ξένους ανθρώπους.

Μέχρι που ένα βράδυ η No Body έπεσε πάνω στον Midnight. Τον ρώτησε αν έχει φωτιά, κοιτάχτηκαν, κι αυτό ήταν. Φυσικά έχω γράψει ότι ο έρωτας δεν υπολογίζεται πια για συναίσθημα, αλλά για βιοχημική αντίδραση που εντάσσεται στη λειτουργία της αναπαραγωγής. Μόνο όταν ταιριάξει η χημεία δύο ανθρώπων, μέσω του σεξ ή του αγγίγματος, πυροδοτείται μια διαδικασία και ανοίγει το love center στον εγκέφαλο, απ' όπου εκρήγνυνται τα ναρκωτικά του σώματός μας και νιώθουμε ερωτευμένοι. Αλλά υπάρχει και ο κεραυνοβόλος έρωτας. Από τότε που εμφανίστηκε η θεωρία του ζωικού μαγνητισμού, τον 18ο αιώνα, και ανακαλύφθηκε ο ηλεκτρισμός, ο κεραυνοβόλος έρωτας είναι μια παραλλαγή της πολικότητας, της αμοιβαίας έλξης του θετικού και του αρνητικού. Από τη δεκαετία του 1920, όταν πλέον είχε ανακαλυφθεί και η ραδιενέργεια, ξέρουμε ότι ο κεραυνοβόλος έρωτας γεννιέται από μαγνητικά, ραδιενεργά κύματα που προέρχονται από τα μάτια (σαγήνευση), το νου (τηλεπάθεια) ή ολόκληρο το σώμα (ακτινοβολία).

Τέτοια ακτινοβολία, που ο Midnight έπαθε εγκαύματα τρίτου βαθμού. Το σεξ ήταν τόσο καλό και λόγω ρίσκου. Κι οι δυο επένδυαν συναισθηματικά, από το one night stand. Τζόγαραν. Εκείνη πόνταρε να χάσει τον άντρα της, τον μόνο που βρήκε να την καταλαβαίνει και να τον σέβεται. O Midnight πόνταρε την ψυχική του υγεία, εφόσον ερωτευόταν γυναίκα άλλου. Το απίστευτο, πάντως, από εκείνη την ιστορία ήταν ότι η No Body έλεγε πράγματα που δεν πίστευα ότι τα άκουγα από εκείνη. Ότι θέλει να χωρίσει τον φιλελεύθερο άντρα της και να μείνει με τον εξαρτημένο Midnight γιατί της λείπει η συντροφική σχέση. Να συζεί με κάποιον, να μοιράζεται τη ζωή της. «Ο άνθρωπος αλλάζει μόνο λόγω απόγνωσης ή λόγω έρωτα» γράφει ο Κοέλο. Αλλά δεν ήξερα για ποιο απ' τα δύο είχε αλλάξει η No Body...

(συνεχίζεται)

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ