Το Γιορτινό μενού της πόλης

Το Γιορτινό μενού της πόλης Facebook Twitter
0

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία,
πλατεία Συντάγματος, 210 3330880

Grand Ball Room

Παραμονή Χριστουγέννων: Amuse Bouche: Σολομός μαριναρισμένος σε μέλι με κρέμα άνηθου. Αστακός με μους και ζελέ από ντομάτα. Σούπα από κολοκύθα butternut με κρέμα horseradish. Παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα

με γέμιση από κάστανο, λαχανάκια Βρυξελλών και σος μύρτιλου ή

μενταγιόν από μοσχαράκι γάλακτος με λαχανικά, πατάτες φούρνου και κρεμώδη

σος Szechuan με πιπέρι. Μους σοκολάτας Jivara με γκασπάτσο μούρων και σος Grand Marnier. Καφές ή τσάι. Χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Τιμή: €175 το άτομο. Εξαμελής ζωντανή ορχήστρα και DJ στα διαλείμματα.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Απεριόριστη κατανάλωση σαμπάνιας Moët et Chandon Brut Impérial. Amuse Bouche: Foie gras με μαρμελάδα σύκου. Καραβίδες και χτένια με κρέμα από χαβιάρι. Κανθαρέλες καπουτσίνο με ραβιόλι ορτυκιού. Καλκάνι με ψημένες αγκινάρες και beurre blanc με σαφράν. Γρανίτα ροδιού. Φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος γκρατινέ με γκρατέν πατάτας, πράσου και σος τρούφας. Napoleon πικρής σοκολάτας με μπισκότο φουντουκιού και παγωτό Bailey's.

Καφές ή τσάι. Μακαρόν. Τιμή: €340 το άτομο. Δεκαεξαμελής ζωντανή ορχήστρα Love Affair με DJ στα διαλείμματα και special happening με το κουαρτέτο Fortissimo.

GB Roof Garden

Παραμονή Χριστουγέννων: Κροκέτες σφυρίδας και μελιτζάνας με pappa al pomodoro και βασιλικό. Χτένια στη σχάρα σε κρέμα κολοκύθας με αφρό από μανιτάρια και μαϊντανό. Φιλέτο από λαυράκι με φασόλια cannellini, ντοματίνια και αχιβάδες. Σορμπέ από λεμόνι και βασιλικό. Φιλέτο από αρνάκι γκρατινέ με λιαστές

ντομάτες, ελιές, τυρί caciocavallo και χαβιάρι μελιτζάνας. Παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα με πουρέ κάστανου, λαχανάκια Βρυξελλών

και σος μύρτιλου. Χριστουγεννιάτικο πανετόνε με μους σοκολάτας

και παγωτό πορτοκάλι. Καφές ή τσάι. Mignardises. Τιμή: €240 το άτομο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Απεριόριστη κατανάλωση σαμπάνιας Moët et Chandon Brut Impérial. Τόνος με λαχανικά, πικάντικη βινεγκρέτ, αβοκάντο και χαβιάρι.

Foie gras τηγανισμένο με τάρτα ραβέντι και σος από κόκκινο Πόρτο. Κρέμα πατάτας και πράσου με ελιές Καλαμάτας και αστακό. Ραβιόλι κολοκύθας με λιωμένο βούτυρο, φασκόμηλο και μαύρη τρούφα. Σορμπέ από παντζάρι και ξύδι μπαλσάμικο.

Ψητό φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος με πουρέ σέλινου, κόκκινο λάχανο και μαύρη τρούφα. Σοκολατένια σφαίρα με crème brûlée από πράσινο τσάι και μούρα. Καφές ή τσάι. Mignardises. Τιμή: €425 άτομο.

Εστιατόριο Βυζαντινό, Hilton Hotel,
Βασ. Σοφίας 46, 210 7281350

Παραμονή Χριστουγέννων: Χριστουγεννιάτικο μπουφέ δείπνου με ζωντανή μουσική. Τιμή: €145 άτομο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Μανούρι σε κρούστα σουσαμιού με αποξηραμένα σύκα, ρόκα και οξύμελι. Ριζότο με μανιτάρια porcini και τρούφα. Λαβράκι και χτένια με bisque αστακού και κρέμα από κουνουπίδι. Σορμπέ σαμπάνιας. Βοδινό φιλέτο και αστακοουρά με πράσινα σπαράγγια και πατάτες Pont Neuf σε σος βοδινού και κόκκινου κρασιού. Σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλια και φρέσκα μούρα. Ζωντανή μουσική. Τιμή: €195 άτομο.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς υποδεχθείτε τον νέο χρόνο στο Galaxy Bar με θέα την Ακρόπολη και τα πυροτεχνήματα. Στη συνέχεια, στο Ballroom για χορό μέχρι το πρωί. Ο Βασίλης Τσιλιχρήστος και ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος οργανώνουν το περίφημο Red Night Party, που συγκεντρώνει πλήθος celebrities. Για την πρώτη μέρα του 2010 στο Βυζαντινό, με το θρυλικό πρωτοχρονιάτικο πρωινό.

Divani Apollon Palace & Spa,
Αγ
. Νικολάου 10 & Ηλίου, Καβούρι, 210 8911100

BallRoom

Παραμονή Χριστουγέννων: Μαριναρισμένος σολομός με βότκα και βανίλια Μαδαγασκάρης. Λαυράκι καρπάτσο με ελαιόλαδο και φρέσκο μοσχολέμονο.

Ζελέ μαργαρίτα. Μπουγιαμπέσα αρωματισμένη με σαφράν. Πολύχρωμα σαλατικά με ξηρά σύκα ποτισμένα με γλυκό κρασί, ρόδια, κουκουνάρια και κατίκι Δομοκού.

Γαλοπούλα με παραδοσιακή γέμιση, σάλτσα γκρέιβι, λαχανάκια Βρυξελλών βουτύρου, πατάτες και γλυκοπατάτα ψητή με σιρόπι σφενδάμου. Χριστουγεννιάτικος κορμός με σοκολάτα, κουραμπιέδες, μελομακάρονα. Καφές φίλτρου. Τιμή: ενήλικες €120, παιδιά 6-12 ετών €70.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Καπνιστός σολομός Σκοτίας. Φρέσκος μαρινάτος τόνος με σόγια και αρωματικά βότανα. Κρέμα ουασάμπι με μοσχολέμονο και χαβιάρι σολομού. Κρέμα αστακού με χτένι ποσέ σε γαλλικό μπράντι. Φιλέτο μπαρμπουνιού, σάλτσα πολύχρωμης πιπεριάς με τζίντζερ. Γαλάκτωμα μαύρης ελιάς.

Σορμπέ λέμον λάιμ. Φιλέτο μοσχαρίσιο πάνω σε πατάτα με ελαιόλαδο. Σπαράγγια σχάρας, μαρμέλαδα κρεμμυδιών και λιωμένη γκοργκοντζόλα. Μουσελίν σοκολάτας με σάλτσα toffee. Mignardises. Βασιλόπιτα, καφές φίλτρου. Τιμή: ενήλικες €130, παιδιά 6-12 ετών €75.

Μύθος της Θάλασσας

Παραμονή Χριστουγέννων: Amuse bouche: Μενταγιόν αστακού σε μίγμα Ras el Hanut, καρπάτσο ανανά, ζελεδάκια σαμπάνιας με αυγά αχινού. Ζωμός από πετρόψαρα με μαραθόσπορο. Ραβιόλι οστρακοειδών, σπανάκι baby, mache, άγρια ρόκα, μπρεζάολα, παρμεζάνα Reggiano 24μηνης ωρίμανσης, λάδι λευκής τρούφας. Σορμπέ ροδάκινο. Καρέ γουρουνόπουλου γάλακτος με αποξηραμένα φρούτα και κάστανα. «Πικάντικο» κέικ καλαμποκιού, λαχανάκια Βρυξελλών με τρίμματα μπριός και ξύσμα πορτοκαλιού. Μους γιαουρτιού με κυδώνια. Κουραμπιέδες, μελομακάρονα. Καφές φίλτρου. Τιμή: ενήλικες €120, παιδιά 6-12 ετών €70.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Amuse bouche: Στρείδια ταρτάρ με τζίντζερ, ρολάκι σολομού με καβούρι, φύτρες σόγιας και νεροκάρδαμο. Κρέμα σπαράγγια με κονφί πάπιας, πικάντικο λάδι με 5 μπαχαρικά. Καλκάνι σοτέ, baby πράσα μπρεζέ,

κρέμα λεμονιού με άνηθο. Σορμπέ μάνγκο με passion fruit. Φιλέτο μόσχου γάλακτος με ραγού ελαφιού τυλιγμένο σε μπόλια. Τριλογία άγριων μανιταριών, σάλτσα μαύρης χειμωνιάτικης τρούφας. Αχλάδι βεντάλια με μους πικρής σοκολάτας. Σφηνάκι παγωτού φράουλας. Mignardises. Βασιλόπιτα, καφές φίλτρου.

Τιμή: Ενήλικες €130, παιδιά 6-12 ετών €75.

«Γεύσεις με Ονομασία Προελεύσεως»,
Κηφισίας 317, Κηφισιά, 210 8001402

Παραμονή Χριστουγέννων: Χριστουγεννιάτικη Τριλογία

Αυγά σολομού με κρέμα λεμονιού πάνω σε λεπτές, τραγανές φέτες ψωμιού ζυμωμένου με μελάνι σουπιάς. Αυγά χρυσής ρέγκας με ξινή κρέμα πάνω σε λεπτές, τραγανές μπουκιές σαφρανάτου ψωμιού. Αστακός tartare με ελαιόλαδο βανίλιας σε κρούστες πατάτας. Μπιζελόσουπα με λάδι μαύρης τρούφας & chips παρμεζάνας. Γαρίδες ceviche. Γαρίδες ψητές με αβοκάντο, guacamole με δυόσμο. Γαρίδες μικρές τηγανητές με μαγιονέζα κάρι. Σορμπέ με μοσχολέμονο & μέντα. Στήθος φραγκόκοτας ψημένο σε κρούστα φουντουκιού με προσούτο. Μπουτάκια φραγκόκοτας κονφί σε ελαιόλαδο με θυμάρι. Τραγανές φτερούγες φραγκόκοτας με καπνιστή πάπρικα, γεμιστές με μήλο και σύγκλινο. Συνοδεύονται με πουρέ σελινόριζας με καραμελωμένο σέλερι και τηγανητά κοκκάρια. Παγωτό κάστανο με ψητό κυδώνι. Σοκολατένιο γλυκό με κρέμα κάστανου. Κάστανα γλασέ με μοσχάτο μούστο. Τιμή κατ' άτομο: €85.

Premiere Ξενοδoχείο. Intercontinental,
λεωφ. Συγγρού, 210 9206000

Παραμονή Χριστουγέννων: Βελουτέ φασιανού με κάστανα και σοκολάτα. Agnolotti σελινόριζας και ψητές καραβίδες ταντούρι με κόλιανδρο. Λαβράκι ποαλέ σε ταπέτο από τρυφερά πράσα και αφρό τρούφας. Μελί μελό από γουρουνάκι γάλακτος με λάχανο και δαμάσκηνα με Αρμανιάκ. Χριστουγεννιάτικη αρμονία πραλίνας και σοκολάτας γάλακτος σε μπισκουί Σάχερ με σεμιφρέντο πορτοκάλι. Καφές ή τσάι. Μικρές εορταστικές λιχουδιές. Τιμή: €150 το άτομο. Ζωντανή μουσική.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Καλωσόρισμα με σαμπάνια Mumm Gordon Rouge και ποικιλία οστρακοειδών στον πάγο. Ψητά χτένια με κόκκινο κάρι και αφρό από κουνουπίδι και μοσχοκάρυδο. Ριζότο σαφράν με φύλλα χρυσού και αστακός με ζεστή βινεγκρέτ από το κοράλλι του. Τουρνεντό από μοσχαράκι γάλακτος και φουαγκρά σε σελινόριζα, ψητά μήλα και σταφίδες. Μους καρύδας με σορμπέ πίνα κολάντα. Εορταστική τριγευσία μπίτερ σοκολάτας. Καφές ή τσάι. Πρωτοχρονιάτικες λιχουδιές. Βασιλόπιτα. Μισό μπουκάλι σαμπάνια Mumm Gordon Rouge. Τιμή: €220 το άτομο.

King Georgre Palace Tudor Hall, Βασ. Γεωργίου Α3,
Σύνταγμα, 210 3258979

Παραμονή Χριστουγέννων: Kαλωσόρισμα με γαλλική σαμπάνια. Βασιλικά χτένια και χαβιάρι Osetra. Βελουτέ από πράσινα σπαράγγια με κάστανο, χειμωνιάτικη τρούφα και τραγανή σφολιάτα. Πράσινα ραβιολάκια αστακού με lemongrass,

βασιλικό και σάλτσα από το όστρακό του. Φιλέτο γλώσσας σε μουσελίν απο μανιτάρια ζιρόλ και σάλτσα Γκρενομπλάζ. Σορμπέ μανταρίνι με άρωμα μέντας.

Φιλέτο από ελάφι με σάλτσα από κρασί Syrah. Τραγανή πολέντα με τρούφα, λαχανικά και μήλο καραμελιζέ. Χριστουγεννιάτικος κύβος σοκολάτας Νyagbo Valrhona με καραμελωμένο φύλλο και χαβιάρι μάνγκο. Καφέ - τσάι Mignardises. Τιμή: €240 το άτομο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Kαλωσόρισμα με γαλλική σαμπάνια. Τερίνα φουαγκρά και καραβίδες σε δροσερή σάλτσα από χαβιάρι Beluga. Κρέμα Παρμεντιέ με ψητές γαρίδες και λευκή τρούφα. Αστακός ψητός με φινόκιο, ραβιολάκια νισουάζ, ρόκα, βασιλικό και σάλτσα αρωματισμένη με ξύδι Barolo. Ρολάκια καπνιστού σολομού Σκοτίας με μασκαρπόνε, χαβιάρι σολομού και μπουκέτο από σαλάτες με ζουλιέν λαχανικών. Μενταγιόν σφυρίδας και ραβιόλι νισουάζ σε μαρμελάδα από κολοκυθάκια με φασκόμηλο και σάλτσα από καραβίδες αρωματισμένη με σέρι. Σορμπέ λάϊμ με μέντα. Φιλετάκια από μοσχαράκι γάλακτος με σάλτσα από κρασί Πόρτο. Εκλεκτά χειμωνιάτικα λαχανικά και πατάτες Παριζιέν. Ντουέτο σοκολάτας με πιπερόριζα, τραγανό τουίγ ξηρών καρπών και σιρόπι από φύλλα χρυσού. Βασιλόπιτα. Καφέ - τσάι. Mignardises. Τιμή: €460 το άτομο.

Whispers of Wine,
Αγ. Κων/νου 48, Μαρούσι, 210 6179051

Παραμονή Χριστουγέννων: Welcome με ποτήρι σαμπάνιας Moet & Chandon.

Σούπα κίτρινης κολοκύθας με ζελέ από Amaretto, κάσιους, ροζ πιπέρι και εκχύλισμα ανθών αμυγδαλιάς. Μιλφέιγ από στήθος πάπιας με τερίνα ζαρκαδιού, ξανθιά σταφίδα και αφρός από περγαμόντο και φασκόμηλο. Ανάμεικτη σαλάτα με αντίδι, σύκο, ξηρούς καρπούς, speck αγριογούρουνου και σιρόπι μπαλσάμικο με φρούτα του δάσους. Sorbet mojito passion fruit. Fillets mignons μόσχου με τηγανητή πολέντα, γεμιστή με κρέμα από τυρί Saint Marcellin & σάλτσα ροδιού. Κορμός σοκολάτας Valrhona με πατέ κάστανου, γλυκιά μελιτζάνα και σαντιγί από ricotta, αρωματισμένη με κονιάκ Courvoisier. Τιμή: €65 το άτομο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Welcome drink με ποτήρι σαμπάνιας Moet & Chandon.

Βελουτέ σπαραγγιών με fοie-gras, κάστανο, λάδι λευκής τρούφας και αφρό παρμεζάνας. Φιλέτο γλώσσας pose γεμιστό με μους σολομού, σάλτσα au vin blanc με φρέσκο βούτυρο και μίνι crème brulee πικάντικης γραβιέρας Νάξου. Ανάμεικτη σαλάτα με σπανάκι, φιλέ πορτοκαλιού, ρόδι, speck πάπιας και γλάσο από γκρέιπφρουτ. Σορμπέ μάνγκο με καραμέλα ελαιόλαδου. Μενταγιόν από μοσχαρίσιο φιλέτο γάλακτος με γλυκοπατάτα και κολοκύθα dauphinoise, σε κρέμα ροζέ σαμπάνιας με εσαλότ και παπαρουνόσπορο. Ζεστή καρυδόπιτα με σοκολάτα, κρέμα μασκαρπόνε, παγωτό μελομακάρονο και φύλλα χρυσού. Τιμή: €75 το άτομο.

Baraonda.
Τσόχα 5, Αμπελόκηποι, 210 6444308

Παραμονή Χριστουγέννων: Ποτήρι σαμπάνιας Moet - έκπληξη του σεφ.

Τερίνα καπνιστού σολομού γεμισμένου με foie-gras, σπαράγγια και χαβιάρι.Κονσομέ καραβίδας αρωματισμένο με Armagnac και ποταμίσιες καραβιδοουρές με αρωματικά. Χτένια Βρετάνης και καραβιδοουρές σοτέ με πιτάκι λεμονόχορτου και σάλτσα καραβίδας αρωματισμένης με ταμάρινδο. Κροστίνο αστακού σε πουρέ γλυκοκολοκύθας με πουρέ τρούφας. Σορμπέ πράσινο μήλο με βασιλικό.

Στήθος πάπιας με την παστίγια από το μπουτάκι της αρωματισμένη με χειμωνιάτικα μπαχαρικά, συνοδεία σάλτσας με μαριναρισμένα κεράσια, μακρύκοκκο πιπέρι και σοκολάτα Araguani Valrhona. Moelleaux σοκολάτας με καρδιά μανταρινιού.

Σερβίρεται με σάλτσα σοκολάτας και παγωτό πορτοκάλι. Κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Τιμές: €130 το άτομο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Ποτήρι σαμπάνιας Moet με φρέσκα κόκκινα φρούτα του δάσους. Κονσομέ πάπιας με ραβιόλι τρούφας και μαύρες τρομπέτες. «Marble» γαλοπούλας, foie gras και αστακού. Γαρίδα και χτένι Βρετάνης σε πουρέ από φασόλια με λάδι φουντουκιού. Ριζότο με φραγκόκοτα και καραβιδοουρές.

Σορμπέ φράουλας με τζίντζερ. Φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος σε κρέμα foie-gras και ζωμό τρούφας. Ζεστό τιραμισού με κάστανα γλασέ και παγωτό ρούμι σταφίδα.

Βασιλόπιτα. Τιμή: €140 το άτομο.

Da Vinci,
Αγ. Ιωάννου 23, Αγ. Παρασκευή, 210 6000102

Παραμονή Χριστουγέννων: ποτήρι σαμπάνια G.H. MUMM Cordon rouge Brut. Terrine de foie gras σε φρυγανισμένο ψωμί με mache και μαρμελάδα σύκου, πράσινη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, κολοκύθα σοτέ, κολοκυθόσπορους και πορτοκάλι. Χτένια και σπαράγγια ψητά. Κουνουπίδι tempura και σος από μέλι και κρόκο Κοζάνης. Sorbet cassis. Ελάφι σε κρούστα μανιταριών και προσούτο με σος από Juniper berries και φρούτα του δάσους. Σοκολατένιος κορμός αρωματισμένος με ουίσκι και σάλτσα από βατόμουρα. Καφές. Τιμή: PRIVE restaurant με ζωντανή μουσική €120 το άτομο. DA VINCI restaurant: €90 το άτομο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Ποτήρι σαμπάνια G.H. MUMM Cordon rouge Brut. Κρύο ζελέ από πετρόψαρα με καβούρι και μπρικ. Ανάμεικτη σαλάτα με ρόδι τραγανό, προσούτο, πράσινο μήλο και βινεγκρέτ ρόδι. Σπιτικά ραβιόλι με γλυκιά κολοκύθα και σος μανιταριών με λάδι τρούφας. Citrus sorbet. Ντουέτο με μοσχαρίσιο φιλέτο, με σος από πορτοκάλι και αμαρέτο και ζαρκάδι με σος από πιπέρι και ιβίσκο. Sacher με μους λευκής σοκολάτας και κουλί φράουλας. Καφές. Τιμή: PRIVE restaurant με ζωντανή μουσική €120 το άτομο. DA VINCI restaurant: €90 το άτομο.

 

Electra Restaurant, Electra Palace Hotel,
Νικοδήμου
18-20, Πλάκα, 210 3370055

Παραμονή Χριστουγέννων: Μαύρο ρύζι αυγολέμονο με σελινόριζα και κάστανα.

Τερίνα γουρουνόπουλου με μουστάρδα και ρόδι. Φιλέτο χριστόψαρου με πικάντικα καλαμάρια και κάρι. Μαγκρέ λεμονάτης πάπιας με κριθαράκι και αρνίσιο συκώτι.

Καπουτσίνο με σοκολάτα και τζίντζερ. Ζεστή πίτα με μήλα και παγωτό με ρούμι.

Σοκολάτες. Μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Τιμή: €90 το άτομο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Σούπα κολοκύθας με κάστανα και μαύρη τρούφα.

Φουά γκρά με σουσάμι και αχλάδι. Φιλέτο γλώσσας με καραβίδες και σαλάμι Λευκάδας. Πιτσούνι με σπόρους κακάο και κουνουπίδι. Ζεστό κατσικίσιο τυρί.

Μιλφέιγ με κρέμα φρέσκιας βανίλιας και βατόμουρα. Σοκολάτες. Μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Τιμή: €120 το άτομο.

Ioannis, Royal Olympic Hotel,
Αθαν
. Διάκου 28-34, 210 9288400

Παραμονή Χριστουγέννων: Γαρίδες ποσαρισμένες σε ελαιόλαδο με πιπεράτο ζελέ από σαμιώτικο κρασί. Συκωτάκια κοτόπουλου και κρέμα αβγών ψητά με μούστο. «Τσιγαρίδες» χοιρινές, ψητές με μαύρη ζάχαρη. «Γκοφρέτες» από γλυκοπατάτα με ψητή πάπια, ψητό κυδώνι και «καμένο» πετιμέζι. Φλοίδες από φρέσκο σπαράγγι και ψητή μαραθόριζα, πορτοκάλι και παλαιωμένη γραβιέρα. Στρείδια με κρέμα λεμονιού. Χοιρινές μπριζόλες διπλής κοπής, με σπαστές ψητές πατάτες, σοταρισμένα άγρια χόρτα και gratin από τραχανά. Μους από μελομακάρονο με κόκκινο πορτοκάλι και σουφλέ από μπράντι Μεταξά και κάστανα. Τιμή: €80 το άτομο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Σαγανάκι με τραχανά, κρέμα αβγού και ελληνική τρούφα. Σούπα βελουτέ από μπαρμπούνι, πορτοκάλι και πικάντικο σαφράν. Στρείδι με ψητό custard αβγού και σάλτσα από αχινό. Σαλάτα με καρύδια, νεροκάρδαμο, ρόδι, γραβιέρα και σπαράγγια με βινεγκρέτ από ρόδι. Καραβίδες ψητές με πικάντικο πουρέ από καπνιστά ρεβίθια και σάλτσα από καραμελωμένο κουνουπίδι, κάππαρη και σταφίδες. Πάπια αργοψημένη στον φούρνο με μούστο, με gratin από γλυκοπατάτα και σελινόριζα και καραμελωμένα μπιζέλια.

Κέικ σαμπάνιας με φράουλες σε μπισκότο σοκολάτας και σορμπέ από μοσχάτο κρασί και λευκή σοκολάτα. Τιμή: €150 το άτομο.

Σπονδή,
Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 210 6520658

Παραμονή Χριστουγέννων: Πουρές αγγινάρας με παρθένο ελαιόλαδο, κυδώνια σε ζελέ αρωματισμένο με κορίανδρο, αφρός από λεμόνι yuzu. Ψητά χτένια σε πουρέ από κολοκύθα και κάστανα, αφρός από τρούφα. Λαυράκι ποταμήσιο ψητό, με τζίντζερ, μανιτάρια ζιρόλ/σέλερι/εσαλότ. Πάπια αρωματισμένη με άρκευθο, λάχανο σγουρό γεμιστό με χειμωνιάτικα λαχανικά, ζωμός από το ψήσιμο. Vacherin Mont d'Or με κρούστα από καρύδια και βαλεριάνα. Ζελέ βασιλικού με λεμόνι, σορμπέ από κλημεντίνες, πούδρα μαρέγκας. Κρέμα μαύρης σοκολάτας, καρύδια πεκάν, παγωτό σοκολάτα Arabica με κάρδαμο. Τιμή: €160 το άτομο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Πάνω σε πουρέ από κολοκυθάκια με λεμόνι, καβούρι με ζελέ από φύκια και αφρό ponzu. Ραβιόλι με αλεύρι από κάστανα γεμιστό με φουά γκρα, τοπιναμπούρ/τρούφα και ζωμό πάπιας. Αστακός ψητός σε αφρό βουτύρου, πάστα γκρατιναρισμένη με μανιτάρια/σπανάκι/παρμεζάνα, ζωμός αστακού. Ζαρκάδι σοταρισμένο, πολέντα με ξερά φρούτα, σάλτσα grand veneur. Συμπιεσμένο ροκφόρ με πουρέ από ξερά σύκα, ψωμί με μπαχαρικά και σάλτσα Πόρτο. Τρούφα σοκολάτας, τσάι με 4 κόκκινα φρούτα και σαμπάνια ροζέ. Vacherin με μαρέγκα και παγωτό σοκολάτα/σμέουρο, σαντιγί με καραμέλα βανίλιας. Τιμή: €160 το άτομο.

Hotel Pentelikon,
Δηληγιάννη 66 Κηφισιά, 210 6230650-6

La Terrasse Restaurant

Παραμονή Χριστουγέννων: Καλωσόρισμα με Piper Heidsieck. Βελουτέ πατάτας, καραμελωμένο πράσο και μαύρη τρούφα. Τερίνα από φουά γκρά, ζελέ από «Ιουλιάτικο» κρασί, σαλάτα αρωματικών με ρόδι και ζεστό μπριός. Λαβράκι ποελέ, μαρμελάδα από σπαράγγια, κανελόνι γεμιστό με κάστανα και σάλτσα εσπεριδοειδών. Σορμπέ σαμπάνιας με ρόδι. Παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα, με κάστανα, σταφίδες, καρτίνια γλασέ, γλυκοπατάτα, κουκουνάρι και cranberry sauce. Πυραμίδα σοκολάτας γάλακτος με supreme κάστανου, τραγανό μπισκότο crumble και παγωτό βανίλια. Καφές. Mignardises. The Glenrothes Select Reserve. Τιμή: κατ' άτομο €160, παιδιά έως 12 ετών €50. Live Jazz Band.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Καλωσόρισμα με Piper Heidsieck. Σούπα οστρακοειδών με κρέμα pernod και τσιπς από αγγινάρες Ιερουσαλήμ. Δροσερή σαλάτα αστακού με αυγοτάραχο, σάλτσα μάνγκο με τζίντζερ και αρωματικά βότανα. Ραβιόλι γεμιστό με πάπια κονφί, πουρές γλυκοπατάτας με πορτοκάλι και γλάσο ροδιού. Γουρουνόπουλο στο φούρνο με πολέντα, άγρια μανιτάρια, ψητά μήλα σε κρασί Porto Tawny και σάλτσα gravy. Μους σοκολάτας με σορμπέ μανταρίνι και πέρλες εσπεριδοειδών.

Βασιλόπιτα. Καφές. Mignardises. The Glenrothes Select Reserve. Live Jazz Band

Τιμή κατ' άτομο: €170, παιδιά έως 12 ετών €50.

Ballroom

Καλωσόρισμα με Piper Heidsieck. Βελουτέ κίτρινης κολοκύθας με μαύρη τρούφα

και κριτσίνι παρμεζάνας. Τερίνα φουά γκρά με σταφύλια κονφί και σαλάτα mâche.

Φιλέτο χριστόψαρου με σπαγγέτι λαχανικών και σάλτσα από πετρόψαρα. Σορμπέ από ρόδι και δυόσμο. Παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα με κάστανα, πατάτες château με σπόρους παπαρούνας, ποικιλία μανιταριών, καροτίνια baby και σάλτσα gravy. Μους κάστανο με σοκολάτα Manjari και μύρτιλο. Καφές. Mignardises. The Glenrothes Select Reserve. Τιμή κατ' άτομο: €180 (συμπεριλαμβάνεται κρασί). Παιδιά έως 12 ετών: €50. Ορχήστρα «Group Therapy».

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Καλωσόρισμα με Piper Heidsieck. Βελουτέ από φινόκιο με καραβίδες και μέντα. Σολομός και χτένι μαρινέ πάνω σε στρώμα

μελιτζάνας ταρτάρ και λιαστής ντομάτας. Αστακός breton με σάλτσα pernod, φραγκοστάφυλο, φρέσκα σαλατικά και φύτρες φασολιών. Τραγανό φιλέτο μπαρμπουνιού με αγγινάρες ραγού και ελιές Καλαμών. Σορμπέ από μοσχολέμονο.

Καραμελωμένο χοιρινό γάλακτος rôti με περγαμόντο, κυδώνια σοτέ,

κάστανα και πατάτες chateau με chives. Fraîcheur Bombey. Μους σοκολάτας με κρέμα βερίκοκο και σος anglaise. Βασιλόπιτα. Καφές. Mignardises.

The Glenrothes Select Reserve. Τιμή κατ' άτομο: €210 (συμπεριλαμβάνεται κρασί). Παιδιά έως 12 ετών €50. Ορχήστρα «Group Therapy» - Special guest Μαντώ.

Malvazia,
Αγαθημέρου 3, Ρουφ, 210 3417010

Παραμονή Χριστουγέννων: Welcome drink. Σούπα βελουτέ αστακού με κομμάτια γαρίδας αρωματισμένη με κονιάκ Metaxas και λάδι μέντας. Προσούτο Ευρυτανίας με λαδολέμονο λουίζας, βουβαλίσιο καβουρμά Ξάνθης και φλέικ καπνιστού Μετσόβου. Σαλάτα σπανάκι με άγρια ρόκα, πράσινο μήλο, σταφίδα, καβουρδισμένο αμύγδαλο και βινεγκρέτ ροδιού. Σορμπέ. Φιλέτο γαλοπούλας γεμιστό με μους από δαμάσκηνο, κουκουνάρι-κυδώνι, σε μουσελίν κάστανου και σάλτσα από μοσχάτο Λήμνου ή καρέ ζαρκάδι μουσκεμένο σε κόκκινο κρασί, φρέσκο δεντρολίβανο, σουφλέ πατάτας αρωματισμένο με λάδι ελληνικής τρούφας και σάλτσα από κεδρόμηλα. Κρύα μους πραλίνας φουντουκιού Gianduja-Varlhona με καραμελωμένα κάστανα και μύρτιλα. Τιμή: €100 το άτομο με ζωντανή μουσική και €80 το άτομο με μουσική από DJ.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Welcome drink. Σούπα βελουτέ άγριων μανιταριών Κοζάνης, αρωματισμένη με ελληνική τρούφα και κινέλ από σπαράγγια και ανθότυρο.

Καρπάτσιο από χταπόδι, γλειφιτζούρι αστακού ποσαρισμένο σε αφρώδη οίνο Kαμπανίας και ντολμαδάκι σέσκουλου με καβούρι. Σταμναγκάθι με ρόκα, γαλατσίδα, μανούρι με κρούστα από σουσάμι, ρόδι και βινεγκρέτ από μύρτιλα. Σορμπέ.

Φιλέτο αγριογούρουνο μαριναρισμένο σε μούστο, 4 πιπέρια, φλαν μανιταριών και σάλτσα vinsanto ή φιλέτο στρουθοκαμήλου σχάρας με πουρέ κολοκύθας - κάστανου και σάλτσα κουμανταρίας. Προφιτερόλ με τριπλή γέμιση λευκής, γάλακτος και bitter σοκολάτας Grand Cru Varlhona, φρέσκια καραμέλα και πούδρα καβουρδισμένου αμύγδαλου. Τιμή €100 το άτομο με ζωντανή μουσική και €80 άτομο με μουσική από DJ.

Cibus,
Αίγλη Ζαππείου, 210 3369364

Παραμονή Χριστουγέννων: Βελουτέ κάστανου με ζωμό καραβίδας, καραβίδες και αφρό πορτοκαλιού. Φιλέτο από καλκάνι με ταλιατέλες σπαραγγιών, πιπεριά Φλωρίνης και βινεγκρέτ βασιλικού. Σορμπέ ρόδι. Φραγκόκοτα μαγειρεμένη με δύο τρόπους, το μπουτάκι κονφί, το στήθος σε κενό αέρος, μαρμελάδα κυδώνι και τυρί chevre. Γκοργκοντζόλα με μαρμελάδα καρύδι και ζεστό μπριός. Καρέ σοκολάτας με ζελέ αχλάδι και παγωτό καρύδα-τζίντζερ. Τιμή: €95 ανά άτομο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Σούπα πράσινου μήλου με πατέ από συκωτάκια πουλιών και ζελέ παντζάρι. Χτένια με πουρέ καρότου, φασολάκια και βινεγκρέτ με πορτοκάλι και passion fruit. Σαλάτα με κιτρινόπτερο τόνο, ταμπουλέ, μαρούλι, φινόκιο και φύκι μεσογειακό. Σορμπέ αχλάδι. Κόντρα μόσχου γάλακτος με κύλινδρο πατάτας, τρούφα και παγωτό μασκαρπόνε με δεντρολίβανο. Φρέσκος λωτός με μους ανανά - καρύδα και σάλτσα βασιλικού. Τιμή: €110 ανά άτομο.

Βαρούλκο,
Πειραιώς 80, 210 5228400

Παραμονή Χριστουγέννων: Ποτήρι σαμπάνια Devaux Millesimee 2000. Κρέμα λαχανικών με φρούτα της θάλασσας. Σούπα μανιτάρι porcini με κεφτεδάκια πεσκανδρίτσας. Πανακότα καπνιστής μελιτζάνας με πιπεριά Φλωρίνης και ταρτάρ μπακαλιάρου. Καραβίδες με μοσχαρίσια μάγουλα γάλακτος. Ριζότο αρωματισμένο με μελάνι σουπιάς και καλαμάρι. Σφυρίδα φιλέτο με σπαράγγια και αφρό καπουτσίνο. Κρυμμένος θησαυρός σε χριστουγεννιάτικη μπάλα από σοκολάτα, συνοδευόμενο από σάλτσα σοκολάτας και παγωτό καρύδι. Τιμή: €90 ανά άτομο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Ποτήρι σαμπάνια Devaux Millesimee 2000.

Mιλφέιγ σφολιάτας με λουκάνικα Τζουμαγιάς και σαλάτα. Σούπα λαχανικών με αφρό παρμεζάνας και χριστόψαρο. Χωριάτικη σαλάτα με αφρό φέτας. Καλαμάρι ψητό με σάλτσα κάρι και πολέντα. Γαρίδες με σπιτικές χυλοπίτες και μυζήθρα.

Σφυρίδα με πιτσούνι και κρέμα καπνιστού κολοκυθιού. Παρφέ καρύδας σε τραγανό μπισκότο συνοδευόμενο από κόκκινα φρούτα, σάλτσα και σορμπέ μανταρίνι. Τιμή: €95 ανά άτομο.

Apolis,
Λόφος Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη, 210 5060620

Παραμονή Χριστουγέννων: Σούπα βελουτέ κάστανου σε ζωμό καραβίδας και αφρό πορτοκαλιού. Φιλέτο καπνιστού σολομού με πουρέ σελινόριζας, μίνι σαλάτα και κόκκους καφέ. Σορμπέ φραμπουάζ με φιστίκι. Φραγκόκοτα ψημένη με δύο τρόπους, το στήθος στη σχάρα, το μπούτι κονφί, νιόκι πατάτας, πουρέ κίτρινης κολοκύθας με μέλι και σάλτσα μπαχαρικών. Μους φράουλας με κρέμα σοκολάτας και παγωτό. Τιμή: €40 ανά άτομο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ποτήρι σαμπάνιας Mumm Gordon Rouge. Σούπα πράσινου μήλου με πατέ από συκωτάκια πουλιών και ζελέ Port. Λουκάνικο τσορίθο με μίνι σαλάτα, πουρέ κολοκύθας και βινεγκρέτ φουντούκι. Σορμπέ φράουλα με δυόσμο. Μπουτάκι πάπιας με γλυκά κρεμμυδάκια, σάλτσα πορτοκάλι και ρύζι με ξηρούς καρπούς. Μους κάστανο με ζελέ αχλάδι και παγωτό κανέλα.

Τιμή: €45 ανά άτομο.

The Westin Athens Astir Palace
Απόλλωνος
40, Βουλιαγμένη, 210 8902000

Cosmos Hall

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Ποτήρι σαμπάνιας Veuve Clicquot. ½ καναδέζικος αστακός με σάλτσα από μάνγκο και εστραγκόν συνοδευόμενος από πράσινη σαλάτα. Κρεμώδης σούπα κάστανο με μπρεζάολα. Φιλέτο καλκάνι σοτέ, σπανάκι με σταφίδες και σάλτσα εσπεριδοειδών. Σορμπέ αρμπαρόριζα με βότκα. Μενταγιόν από μοσχαράκι γάλακτος με σάλτσα από μανιτάρια girolle, χειμερινά λαχανικά και λιωμένη πατάτα με τρούφα. Παρφέ σοκολάτας Gianduja με άγρια μούρα σε κόκκινο κρασί. Καφές - Βασιλόπιτα - Mignardises. Τιμή ανά άτομο €165, παιδιά (κάτω των 12 ετών) €45. Ζωντανή μουσική από 6μελή ορχήστρα και με την τραγουδίστρια Katia Gonzalez σε ρυθμούς λάτιν, ποπ, σόουλ, καθώς και με πλούσιο ελληνικό ρεπερτόριο.

Ξενοδοχείο Margi,
Λητούς 11, 166 71 Βουλιαγμένη, 210 8929000

Παραμονή Χριστουγέννων: Ποτήρι Veuve Cliquot. Amuse Bouche. Prosciutto San Daniele με aioli λεμονιού, πεπόνι, πιπερόριζα και rasberry βινεγκρέτ. Φιλέτο λαυράκι με σπανάκι, σκόρδο, βατόμουρα και βινεγκρέτ σαμπάνιας. Σορμπέ μοσχολέμονου με δυόσμο. Μοσχαρίσια medallions από φιλέτο γάλακτος, πατατούλες γκρατινέ, Pecorino Romano, σος από κρασί Vinsanto και μανιτάρια Porcini. Τάρτα αχλαδιού Bosc με μαύρη ζάχαρη και παγωτό βανίλια. Γαλλικός καφές και Friandises.

Τιμή: €89 το άτομο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Amuse Bouche. Γαλλική κρεμμυδόσουπα με κρουτόν παρμεζάνας, τυρί μπρι και φιλετάκια σοτέ από χοιρινό γάλακτος. Rear roasted σολομός με τζίντζερ, σουσάμι, χυμό μοσχολέμονου και ciboulette. Σορμπέ σαμπάνιας Veuve Clicquot Rose. Καρδιά μοσχαρίσιου φιλέτου στη σχάρα, πατάτες ψημένες με τη φλούδα τους, σος από Vintage Port Fonseca και μανιτάρια morilles. Rocher en pate με μους δαμάσκηνου και παγωτό καραμέλα. Mignardises με γαλλικό καφέ.

Glass of Veuve Cliquot champagne - Βασιλόπιτα. Τιμή: €119 το άτομο.

St. George Lycabettus Hotel,
Κλεομένους
2, Αθήνα, 210 7234435

Le Grand Balcon

Παραμονή Χριστουγέννων: Γαστρονομικό μενού 7 γεύσεων Red Christmas Dinner και μουσικές εκπλήξεις από live ορχήστρες. Τιμή €145 το άτομο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Ευφάνταστες δημιουργίες και μουσικές εκπλήξεις. Τιμή €180 το άτομο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Νίκος Μάνεσης: «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο τούς βρίσκεις στο αμπέλι»

Το κρασί με απλά λόγια / «Καλό κρασί φτιάχνουν οι οινοποιοί που όταν τους παίρνεις τηλέφωνο, βρίσκονται στο αμπέλι»

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συνομιλούν με τον Νίκο Μάνεση, έναν από τους πρωτοπόρους οινογράφους της χώρας μας, για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.
THE LIFO TEAM
Μανώλης Παπουτσάκης

Οι Αθηναίοι / Μανώλης Παπουτσάκης: «Νομίζεις ότι το χαίρεται ο εστιάτορας που αγοράζει και πουλάει ακριβά;»

Χαρούπι και Δέκα Τραπέζια στη Θεσσαλονίκη, Pharaoh στην Αθήνα. Ένας σεφ με μεγάλες επιτυχίες στο παλμαρέ του μιλά για το τώρα της γαστρονομίας, εξηγεί γιατί η ελληνική κουζίνα σήμερα δεν έχει σχέση με αυτό που ήταν κάποτε και ανοίγει το θέμα που συζητάνε οι foodies: Το sitting στα εστιατόρια.
M. HULOT
Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Γεύση / Τα νέα εστιατόρια της Αθήνας κάνουν τα όσπρια πεντανόστιμα

Οι φασολάδες και οι φακές, οι γίγαντες και οι ρεβιθάδες, όλα αυτά που αρνούμασταν να φάμε ως παιδιά, είναι πια πιάτα που παραγγέλνουμε και ψάχνουμε στα δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας. Μάλιστα, κάποια από αυτά είναι και μεγάλα σουξέ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μαγειρέψτε κρέας με κόκαλο και η νοστιμιά θα χτυπήσει κόκκινο

Γεύση / Συνταγές για κρέας με κόκαλο, εκεί που η νοστιμιά χτυπάει κόκκινο

Οι Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος μας υποδέχονται στο ολοκαίνουργιο παράρτημα του Basegrill στη Γλυφάδα και μαζί με τον σεφ Σπύρο Παυλίδη προτείνουν συνταγές με μέρη του κρέατος που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Γεύση / Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος: Ο ποιητής του Ελληνικού Αμπελώνα συνεχίζει να ζει μέσα από τις ετικέτες που δημιούργησε

Τα μεγαλειώδη κρασιά των Αμπελώνων Κ. Αντωνόπουλου κρατούν ζωντανό το πνεύμα του ιδρυτή τους, χαράσσοντας το μέλλον τους στον σύγχρονο οινικό κόσμο
ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ
Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Γεύση / Χαρτοδιπλωμένος Winery: Το «ακάτιο» που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας στο απόλυτο «ἦδος»

Δυο πολυβραβευμένες σειρές κρασιών περικλείουν όλο το πάθος, το μεράκι και την τεχνογνωσία που «κατέκτησε» κάποτε ο Σωτήρης Χαρτοδιπλωμένος και κληροδότησε στους γιους του, Ηρακλή και Στέλιο.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Ana Roš: «Τα εστιατόρια δίνουν το παράδειγμα ώστε να μαγειρεύουν όλοι πιο βιώσιμα»

Γεύση / Ana Roš: «Δεν μαγειρεύουμε για να πάρουμε βραβεία»

Η αυτοδίδακτη σεφ που έβαλε τη Σλοβενία στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη και σαρώνει τις διακρίσεις είναι αυτήν τη στιγμή μία από τις οκτώ γυναίκες σεφ στον κόσμο των οποίων το εστιατόριο έχει την ανώτερη διάκριση από τον οδηγό Michelin. Λίγο πριν μαγειρέψει για τους Αθηναίους σε ξύλα στο Pharaoh μιλά στη LiFO.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ