Άνθρωπος κατατροπώνει τον ιό της γρίπης
Αντίδοτο στον ιό τα σάλια της Μπακογιάννη;

Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε η εισαγωγή της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη στο Nοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν». Στις εκκλησίες έγιναν ολονυχτίες, ενώ οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα και οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες. Μετά από αναλυτικές εξετάσεις, οι γιατροί ανακοίνωσαν πως η κυρία Μπακογιάννη προσβλήθηκε από τον ιό της νέας γρίπης, αλλά ο ιός δεν άντεξε τη σύγκρουσή του με τη θυγατέρα του Μητσοτάκη και τα κακάρωσε. Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Φακελόπουλο, είναι η πρώτη φορά που ένας άνθρωπος κατατροπώνει τον ιό της νέας γρίπης και θα πρέπει η κυρία Μπακογιάνη να μεταφερθεί εσπευσμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να γίνουν πειράματα στο σώμα της και να ανακαλυφθεί το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης. Οι γιατροί δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο τα σάλια της κυρίας Μπακογιάννη να αποτελούν το αντίδοτο στον ιό της νέας γρίπης και την έβαλαν να τους φτύνει για να αναπτύξουν αντισώματα. Οι αντίπαλοι της κυρίας Μπακογιάννη, στη μάχη για τη διαδοχή του Κώστα Καραμανλή στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασαν την καχυποψία τους για την ξαφνική εισαγωγή της υπουργού Εξωτερικών στο νοσοκομείο. Ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος θεώρησε πως η «ασθένεια» της κυρίας Μπακογιάννη είχε ως μοναδικό στόχο να τον πλήξει προσωπικά, αφού η νοσηλεία της θα έστρεφε τα φώτα της δημοσιότητας στα νοσοκομεία και θα αποκάλυπτε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας. Ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφτηκε την κυρία Μπακογιάννη στο νοσοκομείο με στολή δύτη και μπουκάλες οξυγόνου, αλλά δεν τόλμησε να μπει στο δωμάτιό της· της έστελνε φιλάκια πίσω από το τζάμι. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς απέφυγε να επισκεφτεί την κυρία Μπακογιάννη -για να της εκφράσει την ειλικρινή του συμπαράσταση και συντριβή- επειδή ήταν πεπεισμένος πως η εισαγωγή της στο νοσοκομείο ήταν ένα σατανικό σχέδιο του μητσοτακέικου, που είχε ως στόχο να τον κάνει να επισκεφτεί το νοσοκομείο, να κολλήσει καμιά φυματίωση, να χτικιάσει και να πάψει να απειλεί την Ντόρα στη μάχη της διαδοχής. Τελικά, οι υποψίες του κ. Αβραμόπουλου και του κ. Σαμαρά αποδείχτηκαν εντελώς αβάσιμες, αφού, σύμφωνα με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, η κυρία Μπακογιάννη είναι έγκυος. Η υπουργός Εξωτερικών θα φέρει σε πέντε μήνες στον κόσμο ένα αγοράκι. Το παιδί δεν θα έχει το επώνυμο του σημερινού συζύγου της κυρίας Μπακογιάννη, αλλά του προηγούμενου, αφού στο προγαμιαίο συμβόλαιο η κυρία Μπακογιάννη είχε βάλει ως όρο ότι, στην περίπτωση που τεκνοποιήσει, τα παιδιά θα φέρουν το καλλιτεχνικό της επώνυμο.

Ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών - ιδιοκτητών καναλιών
Περιττή η παρουσία ανεξάρτητων δημοσιογράφων

Απογοήτευση προκάλεσε στο τηλεοπτικό κοινό τόσο η αναμέτρηση των έξι πολιτικών αρχηγών όσο και η τηλεμαχία Καραμανλή-Παπανδρέου. Οι τηλεθεατές ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι οι πολιτικοί αρχηγοί δεν είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν μεταξύ τους - είναι σίγουρο πως, αν μπορούσαν οι πολιτικοί αρχηγοί να συζητήσουν μεταξύ τους,  οι τηλεοπτικές αναμετρήσεις θα ήταν συγκλονιστικές και θα μας έκοβαν την ανάσα. Τώρα όλοι περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον την τηλεοπτική αναμέτρηση που θα γίνει την επόμενη Δευτέρα ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς και τους ιδιοκτήτες των καναλιών. Η παρουσία των ανεξάρτητων δημοσιογράφων της τηλεόρασης κρίθηκε περιττή, γιατί μεταφέρουν λάθος τις ερωτήσεις των αφεντικών τους στους πολιτικούς και οι καναλάρχες εκνευρίζονται - και με το δίκιο τους. Ο Αnt1 θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Κυριακού, το Alter από τον κ. Κουρή, το Star από τον κ. Βαρδινογιάννη, ο Σκάι από τον κ. Αλαφούζο και οι Γερμανοί του Alpha από την κυρία Ναταλία Γερμανού. Πρόβλημα έχει παρουσιαστεί με την εκπροσώπηση του Mega στην τηλεοπτική αναμέτρηση, γιατί έχει ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα σε δυο από τις μεγαλύτερες συνιστώσες του καναλιού: τον κ. Μπόμπολα και τον κ. Λαμπράκη. Αν τελικά δεν επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στις δυο συνιστώσες, το Mega θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Πρετεντέρη, που γνωρίζει τα συμφέροντα των ιδιοκτητών του Mega καλύτερα και από τους ίδιους. Αν η τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς και τους ιδιοκτήτες των καναλιών κριθεί επιτυχημένη -και αποδειχτεί πως ο ελληνικός λαός έχει ωριμάσει πολιτικά- στις μεθεπόμενες εκλογές θα υπάρξει μια μόνο τηλεοπτική αναμέτρηση, χωρίς την παρουσία πολιτικών και δημοσιογράφων· έχει παρατηρηθεί ότι η παρουσία πολιτικών και δημοσιογράφων αποτελεί εμπόδιο για τη δημοκρατία. Στο τηλεοπτικό πάνελ θα βρίσκονται μόνο οι ιδιοκτήτες των καναλιών που θα αναλάβουν να μας ενημερώσουν ποιο κόμμα τούς συμφέρει να ψηφίσουμε.

Τα ραμολιμέντα ποτέ δεν πεθαίνουν
Χωρίς ηλικιακή ανανέωση η κορυφή του ψηφοδελτίου στη ΝΔ

Η απόφαση του Μιλτιάδη Έβερτ να είναι στην εικοστή πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας έλυσε τα χέρια του Κώστα Καραμανλή και του έδωσε την ευκαιρία να κάνει την πολυπόθητη ανανέωση, χωρίς όμως να διαταράξει τις σχέσεις του με τα γεροσάψαλα της παράταξης. Ο κ. Καραμανλής έβαλε στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου δυο ραμολιμέντα, τον κ. Σουφλιά και τον κ. Σιούφα, με το σκεπτικό πως κάποια στιγμή θα τα τινάξουν και τις θέσεις τους θα πάρουν τα τζόβενα που βρίσκονται στις μη εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας.