ΒΑΛΛΕΤΑΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
Ο Καραμανλής δεν θέλει "σόγια" στο ψηφοδέλτιο

Εξαιρετικά ενοχλημένος φέρεται να είναι ο κ. Μιλτιάδης Έβερτ, επειδή ο γαμπρός του, ο κ. Πέτρος Δούκας, δεν θα είναι στους εκλογικούς συνδυασμούς της Νέας Δημοκρατίας αλλά και κανενός άλλου κόμματος. Σε μυστική συνάντηση που είχε με τον Κώστα Καραμανλή σε μεζεδοπωλείο στα Καμίνια, ο κ. Έβερτ ζήτησε επίμονα να μπει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ο Πέτρος Δούκας, επειδή τον έχει σώγαμπρο και στο προικοσύμφωνο υπάρχει ο όρος πως όσο διαρκεί ο γάμος με την κόρη του κ. Έβερτ θα είναι πάντα υποψήφιος. Ο κ. Καραμανλής είπε στον κ. Έβερτ πως δεν έχει καμία αντίρρηση να μπει ο γαμπρός του στο ψηφοδέλτιο, αλλά ο κ. Δούκας αποκλείεται να μπει. Για να είναι τελικά ο γαμπρός του κ. Έβερτ στους εκλογικούς συνδυασμούς της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καραμανλής πρότεινε στον κ. Έβερτ να χωρίσει η κόρη του τον κ. Δούκα και να παντρευτεί κάποιον από τους πολιτικούς που είναι στα ψηφοδέλτια. Πρότεινε, μάλιστα, ως γαμπρό τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος έχει περίοπτη θέση ανάμεσα στους εργένηδες και τα γεροντοπαλίκαρα της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Έβερτ δεν δέχτηκε την πρόταση του Κώστα Καραμανλή και εξέφρασε την αγανάκτησή του επειδή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας -εκτός από τον γαμπρό του- δεν θα βρίσκονται η κόρη του, η κουνιάδα του και η εγγονή του. Ο κ. Καραμανλής δικαιολογήθηκε, λέγοντας πως και ο ίδιος άφησε εκτός ψηφοδελτίων τον εξάδελφό του, Μιχάλη Λιάπη, ενώ ήταν έτοιμος να σουτάρει και τον θείο του, αλλά αυτό απαγορεύεται από το καταστατικό του κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύτηκε την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους συγγενείς στη Νέα Δημοκρατία και κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή ότι δεν σέβεται τον θεσμό της οικογένειας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, στόχος της Δεξιάς είναι να διαλύσει την ελληνική οικογένεια και στη συνέχεια να χτυπήσει δυο ακόμα διαχρονικές αξίες με τις οποίες έχουν γαλουχηθεί γενιές και γενιές Ελλήνων: την Πατρίδα και τη Θρησκεία.

ΣΠΟΤ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΩΘΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Πρωταγωνιστής ο Χριστοφοράκος!

Προβληματισμό έχει προκαλέσει σε όλα τα κόμματα η αδιαφορία που επιδεικνύουν οι πολίτες για τις εθνικές εκλογές. Μπροστά στον κίνδυνο να επαναληφθεί το υψηλό ποσοστό αποχής των ευρωεκλογών, η κυβέρνηση αποφάσισε να μιμηθεί το παράδειγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να δημιουργήσει τηλεοπτικά σποτ που θα κάνουν τους πολίτες να αλλάξουν άποψη και να πάνε στις κάλπες. Πρωταγωνιστής της διαφημιστικής καμπάνιας κατά της αποχής είναι ο κ. Μιχάλης Χριστοφοράκος και όλες οι σκηνές έχουν γυριστεί στις γερμανικές φυλακές. Κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών μηνυμάτων παρακολουθούμε τις προσπάθειες του κ. Χριστοφοράκου να αποδράσει. Ο κ. Χριστοφοράκος σκάβει τούνελ με ένα κουτάλι της σούπας, προσπαθεί να πηδήσει πάνω από τα ηλεκτροφόρα σύρματα, κρύβεται μέσα στο καρότσι με τα άπλυτα εσώρουχα των κρατουμένων, αλλά πάντα πέφτει στα χέρια των Γερμανών σωφρονιστικών υπαλλήλων που του κάνουν φριχτά βασανιστήρια και τον πατάνε με τη γερμανική μπότα. Στο τέλος των διαφημιστικών μηνυμάτων εμφανίζεται το εξής μήνυμα: «Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος προσπαθεί να αποδράσει για να έρθει στην Ελλάδα και να ψηφίσει στις εκλογές, αν και γνωρίζει πως κινδυνεύει με πολυετή φυλάκιση. Εσύ -που είσαι ελεύθερος- δεν θα ψηφίσεις;».

ΣΤΑ ΟΡΘΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ
Όλο το παρασκήνιο για το στήσιμο του ντιμπέιτ

Αναγκαία κρίνεται από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μια τηλεοπτική μονομαχία ανάμεσα στον Κώστα Καραμανλή και τον Γιώργο Παπανδρέου, ώστε όλοι οι πολίτες να αντιληφθούν πως πρέπει να ψηφίσουν έναν απ' αυτούς τους δυο - υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κάποιοι πολίτες να ψηφίσουν ένα άλλο κόμμα και να επιφέρουν μεγάλο πλήγμα στη δημοκρατία μας. Οι εκπρόσωποι των δυο κομμάτων έκαναν πολλές συναντήσεις επειδή διαφωνούσαν για το αν οι δυο αρχηγοί θα έπρεπε να είναι καθιστοί, όρθιοι ή ξαπλωμένοι. Το ΠΑΣΟΚ επιθυμούσε να είναι όρθιοι γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ένα μπόι λεβεντιά σαν τη λαμπάδα και θα θάμπωνε τους ψηφοφόρους με τις τέλειες αναλογίες του. Η Νέα Δημοκρατία επέμενε οι δυο αρχηγοί να είναι καθιστοί όχι μόνο για να μη φαίνονται οι σκεμπέδες του Κώστα Καραμανλή, αλλά επειδή ο πρωθυπουργός ήταν πεντέμισι χρόνια αραχτός και, αν τον βάλεις ξαφνικά να στέκεται δυο ώρες όρθιος, μπορεί να πάθει καμιά ορθοστατική υπόταση και να πέσει ξερός. Η Νέα Δημοκρατία αντιπρότεινε να είναι οι δυο αρχηγοί ξαπλωμένοι σε δυο καναπέδες, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν το δέχτηκε, επειδή όλοι ξέρουν πως ο καναπές είναι το δυνατό σημείο του Κώστα Καραμανλή - όσοι έχουν δει τον Καραμανλή ξάπλα στον καναπέ συμφωνούν πως είναι εντυπωσιακός. Τελικά, ο Κώστας Καραμανλής θα είναι καθιστός και ο Γιώργος Παπανδρέου όρθιος, αν και δεν αποκλείεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να κάνει την έκπληξη και να παλουκωθεί σε μια καρέκλα. Πρόβλημα έχει παρουσιαστεί και με την τηλεοπτική αναμέτρηση όλων των πολιτικών αρχηγών. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης θέλει να είναι καθιστός, δεν θέλει όμως να κάθεται στην άκρη του πάνελ, για να αντιληφθούν οι πολίτες πως το κόμμα του δεν βρίσκεται στο άκρο του πολιτικού φάσματος. Μετά από έντονες διαβουλεύσεις αποφασίστηκε ο κ. Καρατζαφέρης να κρέμεται από την οροφή του στούντιο, ώστε να γίνει ξεκάθαρο στους ψηφοφόρους πως ο ΛΑΟΣ δεν εκπροσωπεί το άκρο αλλά τον γκρεμό. Η κυρία Παπαρήγα δεν έχει πρόβλημα αν θα είναι όρθια ή καθιστή γιατί είναι η μοναδική γυναίκα στον κόσμο που, ακόμα και όταν είναι όρθια, μοιάζει να είναι καθιστή. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να είναι όρθιος, αλλά υπάρχουν έντονες διαφωνίες ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Η μια συνιστώσα τον θέλει καθιστό, η άλλη ανάσκελα, η άλλη μπρούμυτα, οπότε το βράδυ του ντιμπέιτ ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει το αγόρι-λάστιχο, για να εκπροσωπήσει επάξια όλη την Ανανεωτική Αριστερά.