ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
Απαγορεύει τη γρίπη στους δημόσιους χώρους

Εφιαλτικές διαστάσεις έχει πάρει η εξάπλωση του ιού της νέας γρίπης στη χώρα μας και το μόνο που ανησυχεί τους δημοσιογράφους της τηλεόρασης είναι πως δεν υπάρχει ακόμα ούτε ένας νεκρός. Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε πως δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας για τη νέα γρίπη, αφού στην Ελλάδα μπορεί να τα τινάξεις από οποιαδήποτε αρρώστια. Σύμφωνα με τον κύριο Αβραμόπουλο, η νέα γρίπη θα αντιμετωπιστεί με τον εξαιρετικά επιτυχημένο τρόπο που αντιμετωπίστηκε και το κάπνισμα: θα απαγορευτεί η γρίπη στους δημόσιους χώρους - όσοι συλληφθούν γριπιασμένοι σε δημόσιους χώρους θα τιμωρούνται με πρόστιμο.

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ
Να μην πετούν σε ώρες κοινής ησυχίας ζητά η κυβέρνηση

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, καθώς τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη συνεχίζουν να πετάνε καθημερινά πάνω από τα ελληνικά νησιά και να ενοχλούν τους τουρίστες. Η ελληνική κυβέρνηση ζητάει από την Τουρκία να σεβαστεί το μορατόριουμ που ισχύει για τους καλοκαιρινούς μήνες ή, τουλάχιστον, τα τουρκικά αεροσκάφη να μην πετούν σε ώρες κοινής ησυχίας, ώστε να μπορέσουν οι τουρίστες να απολαύσουν ήρεμοι τις διακοπές τους. Η τουρκική πλευρά αρνείται να συμμορφωθεί και ισχυρίζεται πως η Ελλάδα τής οφείλει ευγνωμοσύνη επειδή, αν δεν υπήρχαν οι τουρκικές παραβιάσεις, κανείς δεν θα γνώριζε πως υπάρχουν νησιά όπως το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι. Με τους Τούρκους συμφωνούν και οι κάτοικοι αυτών των νησιών που θεωρούν πως οι τουρκικές παραβιάσεις αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για τον τόπο τους. Το μόνο παράπονο που έχουν οι κάτοικοι στο Αγαθονήσι και στο Φαρμακονήσι είναι πως οι Τούρκοι πιλότοι δεν κάνουν ακροβατικά, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κουράζονται οι τουρίστες που παρακολουθούν κάθε μέρα το ίδιο θέαμα. Οι περήφανοι νησιώτες μας ζητούν από τους Τούρκους πιλότους να κάνουν φιγούρες με τα αεροσκάφη τους και -αν γίνεται- να βγάζουν πολύχρωμους καπνούς, ώστε να δημιουργείται ένα φαντασμαγορικό θέαμα και να χαίρονται οι λιλιπούτειοι παραθεριστές. Οι κάτοικοι της Θράκης έχουν παράπονα από τους Τούρκους -για την επιμονή τους να κάνουν παραβιάσεις μόνο στο Αιγαίο- και θεωρούν πως, αν τα τουρκικά μαχητικά αρχίσουν να πετάνε και πάνω από τη Θράκη, οι αφίξεις ξένων τουριστών στην περιοχή θα φτάσουν σε πρωτοφανή επίπεδα. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Εξωτερικών, το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης είναι να επιτρέψει στους Τούρκους να πετάνε ανενόχλητοι στο Αιγαίο, ώστε να ξοδεύουν τα χρήματά τους σε καύσιμα και να γονατίσει η τουρκική οικονομία. Η ελληνική πλευρά θα επιθυμούσε οι Τούρκοι να μην περιοριστούν στις πτήσεις πάνω από τα νησιά του Αιγαίου αλλά να φτάνουν μέχρι το Ιόνιο, για να οδηγηθεί η Τουρκία γρηγορότερα στο κραχ. Παράλληλα, εκφράζονται οι ελπίδες πως, αν οι Τούρκοι αρχίζουν να παραβιάζουν και τον ιταλικό εναέριο χώρο, θα γίνει αντιληπτή από τη διεθνή κοινότητα η τουρκική προκλητικότητα. Οι τουρκικές προκλήσεις δεν συγκινούν πια τους Έλληνες καταναλωτές, οι οποίοι αποδεικνύουν πως έχουν ωριμάσει, μιας και μόλις αρχίσει η προβολή των σχετικών ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων, όλοι γυρνούν στο Star Channel, για να παρακολουθήσουν τα πάρτι με αχαλίνωτο κέφι από τα beach bar της Μυκόνου και να πληροφορηθούν αν έχει κυτταρίτιδα η Τζούλια Αλεξανδράτου.

ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΔΙΑΙΤΑ ΓΙΑ ΣΩΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ
Χοντρό τον χαρακτήρισε ο Βλαστός

Προχωρούν οι έρευνες ώστε να εντοπιστούν όλα τα πρόσωπα που είχαν σχέση με το συνδικάτο του εγκλήματος. Πρόβλημα έχει προκύψει με το σωφρονιστικό υπάλληλο, ο οποίος -σύμφωνα με τις μαγνητοφωνημένες συνδιαλέξεις- έδωσε το κινητό στον Παναγιώτη Βλαστό. Ο σωφρονιστικός υπάλληλος δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με τον Βλαστό και πως ο κρατούμενος κάνει λόγο για έναν «χοντρό», ενώ ο ίδιος είναι μόνο 95 κιλά. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχουμε μάθει ακόμα το ύψος του συγκεκριμένου υπαλλήλου για να διαπιστώσουμε αν λέει αλήθεια. Αν είναι σαν τον Παναγιώτη Φασούλα και είναι 95 κιλά, δεν είναι χοντρός αλλά, αν είναι ένα μέτρο κι ένα Milko, δεν είναι απλώς χοντρός αλλά τόφαλος. Πάντως, αν ήταν δυόμισι μέτρα και ήταν 95 κιλά, ο Βλαστός δεν θα τον χαρακτήριζε «χοντρό» - μάλλον θα τον αποκαλούσε «ψηλό». Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, από την ημέρα που είδαν το φως της δημοσιότητας οι τηλεφωνικές συνομιλίες των κακοποιών, ο σωφρονιστικός υπάλληλος έχει επιδοθεί σε μια αιματηρή δίαιτα και έχει χάσει 60 κιλά.

ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ
Το μότο του Δένδια για το σωφρονισμό των κρατουμένων

Τη δημιουργία φυλακών σε αναπτυγμένα τουριστικά νησιά αποφάσισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας. Οι δυο πρώτες φυλακές θα κτιστούν στη Μύκονο και στη Σαντορίνη, και μάλιστα θα βρίσκονται πολύ κοντά σε κοσμοπολίτικες παραλίες. Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, η δημιουργία φυλακών σε τουριστικά θέρετρα θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στο σωφρονισμό των κρατουμένων, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν από τα παράθυρα των φυλακών τους τουρίστες να διασκεδάζουν και έτσι θα επιδεικνύουν υποδειγματική συμπεριφορά για να αφεθούν ελεύθεροι μια ώρα αρχύτερα. Οι φυλακές στα Γρεβενά, στη Λάρισα και στα Τρίκαλα δεν βοηθούν τους κρατούμενους να σωφρονιστούν γιατί η θέα που αντικρίζουν από τα παράθυρα δεν τους εμπνέει ιδιαίτερα - άλλο είναι να βλέπεις από τα παράθυρα της φυλακής αγρούς με καπνά και βαμβάκια, και άλλο παραλίες με χρυσή άμμο και ξεβράκωτες Σουηδέζες.