«Το όνομα της περιοχής μιλάει για όμορφη (καλή) θέα. Όμως σήμερα οι χτισμένοι όγκοι και η πυκνή δόμηση φαίνεται να έκλεψαν από την Καλλιθέα αυτό το προνόμιο. Η ιδέα μας λοιπόν βασίζεται σε αυτή την επιστροφή της κλεμμένης θέας. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το φως που είναι τόσο ιδιαίτερο στην Αθήνα για να δημιουργήσουμε ένα κτίριο ελαφρύ και διάφανο, που δεν θα επιβαρύνει το τοπίο».

Ο αρχιτέκτονας Ρέντσο Πιάνο δημιουργεί τη νέα Λυρική Σκηνή.

«Η συνάντησή μου μαζί της ήταν πιο ουσιώδης από οποιαδήποτε συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο». 

Ο Τζορτζ Μπους εξυψώνει τη σύζυγο Λόρα και απαξιώνει το προεδρικό αξίωμα.

«Ατάλαντοι, άνοστοι, άχρωμοι άνθρωποι που δεν αφορούσαν κανέναν, βάφτισαν τον εαυτό τους έντεχνο για να δικαιολογήσουν την έλλειψη απήχησης. Κι αυτό έχτισε περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς και δημιούργησε έναν διαχωρισμό τύπου Μπους - "όσοι δεν είναι φίλοι μου είναι εχθροί μου". Ε, μ' αυτό δεν θέλω να 'χω καμία σχέση. Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που άλλα λένε, άλλα εννοούν κι άλλα κάνουν».

Περί ποιότητος και άλλων δαιμονίων. Ο συνθέτης Παναγιώτης Καλατζόπουλος για τα τείχη της ποιότητας

«Τώρα χάνουμε πραγματικά όσα δεν μας άξιζαν: σπίτια, αυτοκίνητα, φουσκωτά. Πράγματα που δεν χάρηκαν ποτέ οι ιδιοκτήτες τους γιατί έπρεπε να δουλεύουν 12 μήνες το χρόνο για να τα συντηρούν...! Δεν φταίνε ούτε τα ΜΑΤ ούτε οι αναρχικοί. Φταίει η ζωή που επιλέξαμε. Το ταπετσαρισμένο με 4x4 Κολωνάκι, ένα σίχαμα. Τα Cayenne που φεύγουν απ' την πλατεία για να παρκάρουν στη Σόλωνος και βλέπεις στο μάτι των οδηγών την αγωνία που δεν στρίβει η τζιπάρα... Και σου 'ρχεται εμετός! Αλλά τώρα θα δουν τι σημαίνει ιδιοκτησία. Θα πληρώσουν όχι το Cayenne αλλά το αυτοκίνητό ΜΟΥ, το σπίτι ΜΟΥ. Τώρα που τα χάνουν θα γίνουν δικά τους. Αυτή είναι η τραγική ειρωνεία στην ελεύθερη οικονομία που μας έταξαν».

Η ώρα της πληρωμής της δανεικής ευημερίας από τον Σταμάτη Φασουλή.

«Η συναυλία έγινε για ένα βράδυ μόνο και ήταν ένα δώρο για όλους τους φίλους που μας αγάπησαν μέσα στα χρόνια, για τους παλιούς φαν αλλά και τους καινούργιους φίλους, που είναι τόσο όμορφοι και γεμάτοι ελπίδα και αγάπη. Τους στείλαμε αυτό που φτιάξαμε με όλη μας την καρδιά για να το φυλάξουν μέσα τους. Ηταν μόνο αυτό, γι' αυτό και βγήκαμε ντυμένοι ζαχαροπλάστες. Οι "Στέρεο Νόβα" δεν πρόκειται όμως να ξαναενωθούν και δεν πρόκειται να κάνουν καμία άλλη συναυλία. Εγώ προσωπικά εκείνο το βράδυ, όταν τραγούδησα το "Μικρό Αγόρι", ένιωσα πως τους αποχαιρετούσα για πάντα».

Ο Κωνσταντίνος Βήτα για τη LifO συναυλία των Στέρεο Νόβα.

«Προσωπικά δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για την ειλικρίνεια με την οποία ο Ομπάμα εκφράζει τις ιδέες του, αλλά, παρά τις ευγενείς προθέσεις του, παραμένουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα. Για παράδειγμα, πώς ένα κατεξοχήν καταναλωτικό και σπάταλο σύστημα μπορεί να σώσει το περιβάλλον;».

Καλοπροαίρετες απορίες για το νέο πλανητάρχη από τον Φιντέλ Κάστρο.

«Άκουσα την Αλέκα Παπαρήγα. Τα ξέρει όλα. Μιλάει διαρκώς για την αντιιμπεριαλιστική-αντιμονοπωλιακή πάλη. Δεν μας είπε όμως τι είναι αυτή η πάλη και πώς γίνεται. Ο ένας βρωμάει, ο άλλος είναι κατάσκοπος, άλλος οπορτουνιστής, άλλος εχθρός του λαού. Άι στην ευχή επιτέλους».

Ο Λεωνίδας Κύρκος απηυδισμένος από τη γεροντοκόρη Αριστερά.

«Όταν η Κωνσταντίνα άρχισε να ασχολείται με τα δικαιώματα των εργαζομένων, ο προσωπάρχης την έπιασε από το αυτί και τα μαλλιά και της έλεγε "Θα σε στείλω πίσω στη Βουλγαρία"».

Καλωσήλθες Μεσαίωνα. Η κ. Βλασία Παπαθανάση και η κ. Βάσω Τσούνη από την Παναττική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού αποφάσισαν να μιλήσουν για την Κωνσταντίνα Κούνεβα.