Sunday Lunch

Sunday Lunch Facebook Twitter
0

Πέμπτη,20/12

Αρχίζωτις προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα.Φέτος θα κάτσω στην Αθήνα. Τίποτα δενθα διακόψει τις αθηναϊκές μου γιορτέςφέτος. Θα είναι όλα οργανωμένα. 23 τουμήνα το πάρτι του προσωπικού της LifO.Nασκεφτώ αν μπορώ να κάνω ένα γλυκό ή ναεισηγηθώ από τώρα ποιος να είναι τοcateringγια τη μέρα. Έχω μερικές ιδέες. Πέρσιφάγαμε φανταστικά από το Lena'sBioMarket.Ήταν μια πολύ γλυκιά στιγμή εκείνο τομεσημέρι. Θυμάμαι χαμόγελα, συμφιλιώσεις,κουτσομπολιά. Φέτος υπάρχουν newentries,που πολύ θα χαρώ να πιω μαζί τους. Είναιπολύ ωραίο μετά από τόση δουλειά ναμπορεί κανείς να χαλαρώνει λίγο με τουςανθρώπους με τους οποίους περνά τοπερισσότερο μέρος της μέρας. Σκέφτομαι,αντί για γλυκό, να ετοιμάσω mulledwineγια όλους! Θα μυρίζει και το γραφείοτέλεια, forachange...Την παραμονή να τριγυρνάμε στους δρόμους,ένα ποτό εδώ, έναν εσπρέσο εκεί, και τοβράδυ σε ένα τραπέζι. Μέρα Χριστουγέννωνστο σπίτι. Ελπίζω να κάνει απίστευτοκρύο. BoxingDayθα κάνω ένα τραπέζι για λίγους. Θα ψήσωγαλοπούλα από την Αμερικανική ΓεωργικήΣχολή που θα μουλιάζει δύο μέρες σε άλμηκαι θα φτιάξω τούρτα με δαμάσκηνα καιμασκαρπόνε. Σκέφτομαι να δούμε μιασπουδαία ταινία μετά ή να παίξουμεχαρτιά... Την παραμονή Πρωτοχρονιάς θέλωπάρτι και γέλια πάλι. Σαμπάνια στο δρόμοκαι ρόδια να σπάνε στις πόρτες. Το μόνομου δίλημμα: πόσα Christmascakesνα φτιάξω; Ψάχνω συνταγή για almondpasteπου θα τα καλύψω. Ξέρω από τώρα πως γιαγλυκά θα πάω στο μεγάλο κατάστημα-ντέλιμε ελληνικά προϊόντα στη Σοφοκλέους.Υπάρχει μοναδική ποικιλία. Και θέλω τακέικ μου να μυρίζουν περγαμόντο καιπορτοκάλι. Ελπίζω να τα καταφέρω.

Παρασκευή,21/12

Οφριχτός, σχεδόν ανοιξιάτικος καιρός,έχει αποσυντονίσει και το τελευταίοφυτό στον κήπο μου. Η κληματαριά από τημια μαραίνεται, από την άλλη πετάεικαινούργια φύλλα, όλες οι φρέζιες έχουνξανανθίσει και ένα ηλιοτρόπιο προσπαθείνα κρατηθεί σε αυτό τον παράξενο καιρό.Δεν καταλαβαίνω. Πάντως θα έπρεπε ναέχουν ήδη κλαδευτεί τα περισσότερα.Ανυπομονώ για την παγωνιά τουΣαββατοκύριακου. Το βράδυ βλέπουμε στοDVDτη σειρά του BBC«PlanetEarth».Eίναιίσως ένα από τα ωραιότερα ντοκιμαντέρπου έχουν προβληθεί ποτέ στην τηλεόραση.Λάτρεψα τα υπεραιωνόβια δέντρα στα δάσητης Νοτίου Αμερικής, κάτι μοναδικέςεικόνες αφρικανικής σαβάνας μετά τηβροχή και ένα όργιο από βατράχια. Μετάαναστατώθηκα τρομερά από την τραγικήιστορία της πολικής αρκούδας. Οι σκηνέςόπου κολυμπά στον αχανή παγωμένο ωκεανόχωρίς να μπορεί να βρει στεριά είναιτραγικές. Μετά δεν μπορεί να βρει ναφάει, εξαντλημένη δίνει μια μάχη με κάτισιχαμερούς θαλάσσιους ελέφαντες καιπληγωμένη ανοίγει το λάκκο της καιπεθαίνει. Όλο το υπόλοιπο βράδυ δενμπορούσα να συνέλθω από τη στενοχώριαμου...

Κυριακή23/12

Πηγαίνουμεγια φαγητό στο Διαγωνίως, στη Λυκαβηττού.Είναι το παλιό Βρετανικό Συμβούλιο.Μερικά χρόνια πριν έδινα μάχη να πείσωκάποιο φίλο πως το συγκεκριμένο μέροςείναι ιδανικό για εστιατόριο. Αυτή ηυπερυψωμένη τζαμαρία με τις μουριέςτης Λυκαβηττού για θέα μου φαινότανιδανική. Και έτσι είναι. Οι ιδιοκτήτεςέφτιαξαν ένα πολύ ωραίο μέρος, λιτό αλλάκαι πολυτελές. Από τη θέση μου έβλεπαέξω από το παράθυρο το γκρίζο φως. Σήμερα,πραγματικός χειμώνας. Πίνουμε ένα ωραίοκόκκινο κρασί από τη λίστα. Πρώταδοκιμάζουμε τις σαλάτες. Η κρητική μεσταμναγκάθι, τυρί, ντοματίνια καιπαξιμάδια ήταν όνειρο. Η γνωστή γεύση,αλλά με τη διαφορά πως το σταμναγκάθιείναι βρασμένο και το λάδι καλήςποιότητας. Η πολίτικη εξαιρετικά δροσερή.Παραγγείλαμε το χωριάτικο λουκάνικοτο οποίο ψήνεται ανοιγμένο. Πολύ ωραία,καθαρή γεύση, όχι και τόσο λιπαρή ευτυχώς.Κάτι που είναι πολύ σύνηθες με ταλουκάνικα στα εστιατόρια. Τα κρέατα πουακολούθησαν ήταν όλα σπουδαίας ποιότητας,φάγαμε με λαιμαργία ό,τι υπήρχε στοτραπέζι, μέχρι και την τελευταία κυπριακήτηγανητή πατάτα! Άλλο ένα στέκι στηνπεριοχή Κολωνακίου, σκέφτομαι. Αποκαμωμένοιαπό το πολύ φαΐ βγήκαμε στο κρύο απόγευμα.Άρχισε να ψιλοβρέχει και το κρύοικανοποιητικό. Μέσα για ταινίες καιτσάγια.

Σαςφιλώ!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ