Your cat is dead!

Your cat is dead! Facebook Twitter
Ντοκουμέντο: Η ζωή της Κοκαλίνας απειλείται
0

Ήτανκιοι γείτονες. Αποκαλούσαν τα γατιά μου«σακιά με ψύλλους». «Μπείτεμέσα», άκουγα που έλεγαν στα παιδιάτους, «η τρελή έχει βγάλει πάλι τασακιά με ψύλλους στο μπαλκόνι». Όχιτον Ζαμπονάκη που πήδαγε τις γειτόνισσεςγάτες (τον κλείδωνα στο κελί για τουςβιαστές, δηλαδή στην παπουτσοθήκη). TηνΚοκαλίνα μόνο άφηνα έξω. Το καημένο τοΚοκαλινάκι -άσχετα με την ανορεξία της-είναι καλό γατάκι. Όπου το βάζεις κάθεται.Εκεί όμως που πήγαινε τις βόλτες τηςστο μπαλκόνι, τι της ήρθε μια μέρα, ναανακαλύψει τον κόσμο (ήταν στην εφηβεία).Και κατέβηκε στα κάτω μπαλκόνια. Τότεέφτασε ένα μήνυμα κολλημένο στην πόρταμου ότι τα γατιά μου πρόκειται να πάθουνκάτι πολύ κακό. Μετά έριξαν φόλα στοδιπλανό μπαλκόνι όπου έμενε ένα σκυλάκιπου γάβγιζε. So-so-so-so,what I'mgonna do-do-do-do?

Θα μου πεις,θα μπορούσα απλά να μετακομίσω.Σε σπίτι με κήπο και να έχω τις γάτεςμου βασίλισσες. Κάτι με κήπο είχα υπόψημου. Αλλά όχι στην Αθήνα. Δεν είναι μέροςνα μεγαλώνεις γατιά.

Ίσως ναέφταιξε και που όλοι γύρω μου χώριζαν.Κιεπειδή δεν είχα κανένα λόγο να χωρίσωτον Ροντρίγκο (μπορεί να πει κανείς ότισχεδόν μου είχε λείψει εκείνη η γλυκιάηρεμία που επέρχεται μετά τη νευρικήκρίση που σου προκαλούν οι ανάποδοιγκόμενοι), εφόσον, λοιπόν, δεν είχακανέναν να χωρίσω τώρα, πήρα διαζύγιοαπ' την Αθήνα. «Μα πού πάμε ξαφνικά;»με ρώτησε ο σύζυγός μου απορημένος,καθώς πακέταρα όλα μας τα υπάρχοντα.

Λοιπόν...Είχα μια πρόσκληση για Γκόα. Και η Νατία,η Ταϊλανδή σχεδιάστρια φίλη μου πουμένει στο χωριό Πο Μπου, έλεγε επίσηςότι χρειάζεται έναν με ταλέντο στιςπωλήσεις. (Επτά χρονών, κατάφερα ναπουλήσω δυο βότσαλα σε μια θεία μου. Απότότε βέβαια έχω να πουλήσω κάτι σωστά.)Η Έφη, στο Λονδίνο, έλεγε ότι άδειασε το«boxroom»στο σπίτι της. Η Ηλέκτρα έλεγε ότι ανδεν ζήσω ποτέ στη Νέα Υόρκη, είμαι μεγάληκότα. Πού να πήγαινα; Άνοιξα τουςτραπεζικούς μου λογαριασμούς και, μετάαπό ώριμη σκέψη, αποφάσισα προς το παρόννα μετακομίσει η οικογένειά μου στηνεξωτική Κέρκυρα που είναι το πατρικόμου - δηλαδή έχω τσάμπα φαΐ. «Μέχριτο Σεπτέμβριο, μωράκι» είπα στονΡοντρίγκο. «Και μετά;» Και μετά...Οι ΕΛΛΠΡΟΒΡΑ (Έλληνες Πολίτες ΠροςΒραζιλία) όλο και πλήθαιναν.

Είχα στείλειεδώ και μήνες αναγνώστριες-ανιχνευτές.Η Ελένη Σαλβάνου ήταν η πρώτη. Πήγε στονΑμαζόνιο, αλλά κάπου κόλλησε το θέμα(τα έφτιαξε με έναν Βραζιλιάνο) καισταμάτησε να επικοινωνεί. Ο δεύτεροςανιχνευτής ήταν η Αιμιλία Δούναβη. Πήγεστο καρναβάλι του Σαλβαντόρ, μετάσυνέχισε για Ρίο, είπε ότι θα έμενε τρειςμήνες επιπλέον κι έκτοτε αγνοείται ητύχη της. Ευτυχώς, όμως, είχα στείλειγια ανιχνευτή και μια παλιά μου διευθύντριαπου στα ‘70sήταν χίπι. Σε έναν πρώην χίπι πάνταμπορείς να βασιστείς. Σημείωνε τοποθεσίεςόπου θα μπορούσα να φτιάξω το χωριουδάκιπου ήθελα και μου τις έστελνε με mail.

«Δηλαδήδενθα ξαναζήσουμε χειμώνα» παρατήρησεο Ροντρίγκο. Να πάρει... Κι η μόνη επένδυσηπου είχα κάνει τα τελευταία χρόνια ήτανσε φο γούνες και μπότες... Πρότεινε νακάνουμε πρώτα ένα μικρό ταξίδι σε κρύαχώρα, να ζήσουμε τις τελευταίεςχειμωνιάτικες μέρες της ζωής μας. Έτσι,θα ξεκινούσαμε την περιπλάνησή μας απ'την Αυστρία. Θα μπορούσαμε βέβαια ναείχαμε μείνει στο σπίτι με σκούφους καιγάντια και το airconditionστο φουλ, δεν το σκέφτηκα...

Το μόνο πουμε προβλημάτιζε ήταν ότι το σατανικόμου σχέδιο να εξολοθρεύσω τον ζωδιολόγοκαι να πάρω και τη διπλανή στήλη είχεεπιτέλους αρχίσει να λειτουργεί. Είχαστρέψει με στρατηγική τους άντρεςΥδροχόους που κινούν τα νήματα στη LifOεναντίον του, κι όλα πια έδειχναν ότιήταν θέμα χρόνου η επέκτασή μου σε δυοσελίδες. Τι σου είναι η ζωή... Φτιάχνειςτο μέλλον σου λιθαράκι λιθαράκι, μείντριγκες και δολοπλοκίες, όπως όλοιστη δημοσιογραφία, κι όταν είναι η ώρανα απολαύσεις τις δόξες, τα παρατάςγιατί κάτι άλλο σου μπήκε στο μυαλό.

Πολλές φορέςέχω ζηλέψει εκείνους τους παππούδεςστα ελληνικά νησιά που δεν έχουν φύγειποτέ από τον τόπο τους. «Μα δεν θέλατεποτέ να ταξιδέψετε, από περιέργεια;»τους ρωτώ και πάνε να με σκάσουν. «Όχι»,απαντούν με σιγουριά, «αφού εδώ είναιτο πιο ωραίο μέρος του κόσμου». «Μααφού δεν έχετε ταξιδέψει τον κόσμο, πώςξέρετε ότι αυτό είναι το πιο ωραίοσημείο;» «Ε, για να έρχονται τόσοιξένοι εδώ, αυτό θα είναι το πιο ωραίομέρος του κόσμου».

Εμένα πάνταμε έτρωγε ο κώλος μου. Ήμουν εδώ, ήθελανα είμαι εκεί. Ήμουν εκεί, ήθελα να είμαιεδώ. Μη σκεφτείτε όμως ότι οι ανικανοποίητοιάνθρωποι είναι δυστυχισμένοι. I'mhappy.I'mfeelingglad.Ι got sunshine. Ιna bag.

(συνεχίζεται)

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ