Δεν της δόθηκαν άδικα τα επίθετα κοσμοπολίτικη και αρχοντική.

 

Η Ύδρα, αποτελεί ένα μικρό διαμάντι στη θάλασσα του Αργοσαρωνικού. Με πλεονεκτήματα της την αψεγάδιαστη ομορφιά της, την κοντινή απόσταση της από τη Πρωτεύουσα και την απαγόρευση των αυτοκινήτων, η Ύδρα αποτελεί την πλέον καλύτερη επιλογή για μια γρήγορη ανάσα ξεκούρασης από τη ρουτίνα της πόλης.

 

Αξίζει να την επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της εορτής των Μιαούλειων, η οποία αποτελεί τη σημαντικότερη γιορτή σήμερα στην Ύδρα. Οι εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στη δράση του Ναύαρχου Μιαούλη και πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, προς το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου. Το νησί τότε σφύζει από ζωή και η αναπαράσταση της πυρόλυσης της τουρκικής φρεγάτας θα σας μείνει αξέχαστη!

 

 

 

Η Ύδρα καθώς δεν διαθέτει αυτοκίνητα, είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα γαιδουράκια της, τα οποία μπορούν να σας ξεναγήσουν μέσα στα γραφικά στενάκια του νησιού.

 

 

 

Αυτό που θα σας συναρπάσει είναι η βόλτα με τα θαλάσσια ταξί. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο, καθίστε δίπλα στον οδηγό και ευχαριστηθείτε το απέραντο γαλάζιο, το αεράκι και την αλμύρα που θα σας δροσίζει καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού!

 

 

 


Για όσους έχουν επισκεφτεί το νησί θα είναι γνωστό ότι οι γάτες του νησιού εύκολα μπορούν να υπερβαίνουν τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων. Ωστόσο, δίνουν μια ζωηρή νότα στο νησί και το νάζι και το σκέρτσο τους θα σας κερδίσουν σίγουρα.

 

 

 

 

Οι αποστάσεις είναι τέτοιες που επιτρέπουν και τη μεταφορά μονάχα με τα πόδια. Περπατήστε, λοιπόν το νησί, από τη πόλη ως τα Καμίνια και για τους πιο τολμηρούς, ως το Βλυχό, και ανακαλύψτε παλιά αρχοντικά, πλατείες εκκλησίες, ακόμη και πηγές, καθώς το όνομά της το οφείλει στα άφθονα νερά, που ανάβλυζαν από τις πλούσιες πηγές που είχε κατά την αρχαιότητα.

 

 

 

Η Ύδρα, περισσότερο από όλα τα Ελληνικά νησιά, έδωσε έμπνευση στους Καλλιτέχνες. Διάσημοι ζωγράφοι απεικόνισαν στα έργα τους τα τοπία της. Μεγάλοι καλλιτέχνες, όπως ο Πάμπλο Πικάσο, την επισκέφτηκαν και αποτύπωσαν την αυστηρή ομορφιά της. Επίσης, πολλές ταινίες γυρίστηκαν με φόντο την Ύδρα. Ανακαλύψτε και εσείς την αρχοντική ομορφιά της και προσπαθήστε να τη προλάβετε κατά το ξημέρωμα, όταν όλα τα μενεξεδένια χρώματα αλλάζουν πάνω στα νερά του λιμανιού.