Το παπάκι που δεν έγινε κύκνος

Το παπάκι που δεν έγινε κύκνος Facebook Twitter
1

Η σκέψη μού ήρθε στο μυαλό όταν λάβαμε μέρος σε ένα Πρωτάθλημα Χορού με την ομάδα. Ο διαγωνισμός σε κάθε είδος ξεκινούσε από τις μαθητικές ηλικίες όπου αντίστοιχες ομάδες κοριτσιών λίγο πριν την εφηβεία παρουσίαζαν τις χορογραφίες τους. Ήταν νομίζω ένα τραγούδι χιπ χοπ όταν το μάτι μου προσπέρασε τα μπροστινά ψιλόλιγνα κορίτσια με τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά και τα κουκλίστικα χείλη και έπεσε σε ένα κορίτσι λίγο πιο κοντό, πιο chubby και πιο μαυριδερό. Δεν είχε ιδιαίτερη χάρη στην κίνησή της, είχε, όμως, άπειρο πείσμα στο προσωπάκι της. Δεν ξέρω αν ήταν attitude για το τραγούδι ή η απόφασή της να ακολουθήσει τις υπόλοιπες ακόμα κι αν δυσκολευόταν.


Κάπως ταυτίστηκα. Το κορίτσι μού θύμισε τον εαυτό μου στα σχολικά μου χρόνια. Δεν είναι ότι πέρασα δύσκολα ή δέχτηκα bullying για την εμφάνισή μου, αλλά ξέρω πολύ καλά πώς είναι να περιστοιχίζεσαι από όμορφα, ψιλόλιγνα κορίτσια, που τρώνε ό,τι θέλουν χωρίς να παχαίνουν, που δείχνουν κουκλιά σε κάθε ρούχο και τα αγόρια ξεκάθαρα προτιμούν. Πώς είναι να δείχνεις λίγο η... παράταιρη της παρέας.

Μην σταματήσεις, γιατί αυτό που θυμόμαστε όλοι από εκείνο το παιδικό παραμύθι με το παπάκι που δεν «κολλούσε» με την οικογένεια των κύκνων, είναι πως ποτέ δεν ήταν άσχημο.


Μου ήρθε μια επιθυμία να την αγκαλιάσω και να της πω «Μην σταματήσεις ποτέ». Μην σταματήσεις, γιατί έχεις έναν δρόμο με πολλά ηλίθια πρότυπα να καταρρίψεις, με πολλές στιγμές που θα αισθανθείς λιγότερο ευνοημένη, με πολλούς εξυπνάκηδες που θα σου πουν πώς πρέπει να είσαι, τι μπορείς και τι δεν μπορείς να κάνεις. Μην σταματήσεις να χορεύεις και να παίρνεις μέρος σε διαγωνισμούς και να παλεύεις για κάθε πρόκληση με το ίδιο πείσμα που έχεις τώρα. Μην σταματήσεις, γιατί είσαι και θα γίνεις ακόμα πιο υπέροχη.


Μην σταματήσεις, γιατί αυτό που θυμόμαστε όλοι από εκείνο το παιδικό παραμύθι με το παπάκι που δεν «κολλούσε» με την υπόλοιπη οικογένεια είναι πως ποτέ δεν ήταν άσχημο. Και δεν χρειαζόταν καν να γίνει κύκνος. Παπάκι γεννήθηκε, παπάκι το αγαπήσαμε και παπάκι έμεινε να μας θυμίζει πως το πιο δυνατό σου χαρτί είναι ακριβώς αυτό που είσαι.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ