Τι σημαίνει τελικά ενηλικίωση

Τι σημαίνει τελικά ενηλικίωση Facebook Twitter
0

Κάθε νέος που σέβεται τον εαυτό του νομίζει πως μόλις γίνει 18, θα ζει μόνος του και θα είναι ανεξάρτητος. Στην Ελλάδα της κρίσης βέβαια τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Όταν πάρεις αυτό το πτυχίο, το οποίο σε είχαν πείσει πως είναι το κλειδί για μία καλή ζωή, θα βγεις στην αγορά εργασίας. Και μετά τι είναι η ερώτηση. Ο στόχος του κάθε ενήλικα είναι να μπορεί να ζει μόνος του. Να κάνει δηλαδή μία δουλειά που του αρέσει και να παίρνει λεφτά που φτάνουν για να ζει και λέμε τώρα να βάζει και κάτι στην άκρη.


Η ενηλικίωση απέχει πολύ από το παραμύθι που μας παρουσίαζαν. Οι μισοί φίλοι μου παίρνουν χρήματα που δεν αρκούν για να ζουν μόνοι τους, ενώ άλλοι δουλεύουν πάνω από 8 ώρες την ημέρα ή κάνουν 2 δουλειές για να μπορούν να πληρώσουν το σπίτι τους και νιώθουν μία μόνιμη εξάντληση.


Το θέμα είναι πως η προσπάθεια για μία καριέρα, για μία εξέλιξη, σε συνδυασμό με την κοινωνική ζωή μοιάζει τόσο κουραστική πολλές φορές. Ο μέσος άνθρωπος γύρω στα 30 είναι απλά εξαντλημένος στην προσπάθεια να τα συνδυάσει όλα. Να είναι καλός στη δουλειά του, να έχει μία ισορροπημένη σχέση, να κρατάει το σπίτι του, να βλέπει τους φίλους του.

Δεν πειράζει να μην βγεις και ένα Σάββατο επειδή είσαι κουρασμένος, δεν πειράζει που προτίμησες να δεις την οικογένεια σου αντί να πας για ποτό, δεν πειράζει που νιώθεις ότι μεγαλώνεις.


Η ουσία είναι πως όσο μεγαλώνουμε αυξάνονται και οι υποχρεώσεις μας. Αλλά να σου πω την αλήθεια κάθε φορά που γυρνάω σπίτι μου νιώθω ευτυχισμένη και ας έχω ένα σωρό πιάτα να πλύνω. Κάθε φορά που προτιμάω να πάω γυμναστήριο αντί για να πάω για καφέ νιώθω λίγο καλύτερα με τον εαυτό μου. Είναι γεγονός πως όσο μεγαλώνουμε οι αντοχές μειώνονται και ο κύκλος μικραίνει. Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να σε καταλάβει ούτε να σε στηρίξει, αλλά είσαι εσύ υποχρεωμένος να καταλάβεις και να στηρίξεις τον εαυτό σου. Δεν πειράζει να μην βγεις και ένα Σάββατο επειδή είσαι κουρασμένος, δεν πειράζει που προτίμησες να δεις την οικογένεια σου αντί να πας για ποτό, δεν πειράζει που νιώθεις ότι μεγαλώνεις. Ούτε είσαι υποχρεωμένος να εξηγήσεις πως νιώθεις σε κανέναν. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να κρίνουν αντί να προσπαθούν να δικαιολογήσουν. Εσύ θα κάνεις ότι σε ευχαριστεί. Εξάλλου όλη η ενηλικίωση βρίσκεται στο πως νιώθεις κάθε Παρασκευή όταν φεύγεις από τη δουλειά. Και στη δύναμη με την οποία ξεκινάς ξανά τη Δευτέρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ