Πως να ξεπλύνεις τη βρωμιά

Πως να ξεπλύνεις τη βρωμιά Facebook Twitter
1

Οι μέρες σου περνάνε δίχως κάποιο νόημα. Νομίζεις πως η ζωή, σου ξεγλιστρα μέσα από τα χέρια και ότι δεν βρίσκεις νόημα σε τίποτε, δεν σε γεμίζει τίποτα πια. Τα βάσανα της ζωής δεν είναι ανάλογα με την ηλικία σου. Μη ξεχνάς ότι η ευτυχία δεν εξαρτάται από την ηλικία. Θέλουμε τόσο πολύ να αποδώσουμε ευθύνες σε τυχαία συμβάντα, που μερικές φορές το μυαλό μας λειτουργεί σαν ξυράφι προκειμένου να βρούμε ένα άλλοθι. Η ζωή δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο θέλουμε να πιστεύουμε μερικές φορές.

Μια επιλογή μπορεί να κρίνει πολλά. Μια επιλογή μπορεί να μετατρέψει την ημέρα σε νύχτα και αυτό είναι καλό γιατί την νύχτα συμβαίνουν τα πιο συναρπαστικά πράγματα. Αποφάσισε ποιους ανθρώπους θέλεις στη ζωή σου και ποιους όχι. Θέλεις εκείνους που μπορούν να διαβάσουν τη σκέψη σου ακόμη κι όταν εσύ βρίσκεσαι σε ένα ψυχολογικό και κυρίως συναισθηματικό αδιέξοδο, ή εκείνους που θα συμφωνούν με τα λάθη σου και θα σου λένε πάντα πως έχεις δίκιο. Θέλεις άτομα που να σε κοιτάζουν στα μάτια, άτομα που με και μόνο με το άγγιγμα τους θα διεγείρουν την ερωτική σου φαντασία. Και ξέρεις τι έχει σημασία στο τέλος; Το πόσες φορές η αλήθεια των λεγόμενων τους μπορούσε να καθαρίσει την βρωμιά αυτού του σάπιου κόσμου.

Αποφάσισε ποιους ανθρώπους θέλεις στη ζωή σου και ποιους όχι. Θέλεις εκείνους που μπορούν να διαβάσουν τη σκέψη σου ακόμη κι όταν εσύ βρίσκεσαι σε ένα ψυχολογικό και κυρίως συναισθηματικό αδιέξοδο, ή εκείνους που θα συμφωνούν με τα λάθη σου και θα σου λένε πάντα πως έχεις δίκιο.

Είναι εντάξει να προσποιείσαι κάποιον για να εντυπωσιάσεις κάποιον άλλον, ωστόσο μερικές φορές νιώθεις πως έχεις το αληθινό σου πρόσωπο από την τόση υποκρισία. Και το πιο θλιβερό από όλα είναι ότι πλέον κι εσύ ο ίδιος δεν νιώθεις την ανάγκη για κάποιο άλλοθι, νιώθεις την ανάγκη πρώτα να βρεις τον εαυτό σου και δεύτερον να βρεις εκείνο το άτομο που θα σε συγκινεί με κάθε πιθανό τρόπο, που θα σε νιώθει σε κάθε ευκαιρία. Θα είναι ακριβώς δίπλα σου, αλλά πόσο κοντά τον θέλεις; Θα σου δείχνει το αληθινό του πρόσωπο, μα υπόσχεσαι πως δεν θα απογοητεύεις από το μη φανταχτερό του lifestyle;

Πρέπει να σώσεις τον έρωτα μέσα από τη μοναδικότητα που θα προσφέρει κάποιος. Και αυτό θα γίνει μονάχα με έναν τρόπο. Στο μάτι του κυκλώνα της ζωής, στη μέση ενός πολέμου, εκείνος θα φυλάσσει τα νώτα σου. Στη μέση του ωκεανού, εκείνος θα είναι η Άγκυρα σου όταν τα πανιά σου θα είναι σκισμένα. Όταν θα χάνεις το έδαφος κάτω από τα πόδια σου εκείνος θα σου επιτρέπει να πατήσεις πάνω του. Όταν συνειδητοποιήσεις πως ξεπουλήθηκες, εκείνος θα σου αγοράσει την χαμένη σου αξιοπρέπεια. Βλέπει το μέλλον ακόμη και όταν οι ελπίδες και τα όνειρα σου είναι πολύ μακριά από εσένα. Στην οργισμένη καταιγίδα, στη μέση του κυκλώνα θα βρεις τον χαμένο σου εαυτό.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ