Δυο λόγια για το «Στέλλα κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη

Δυο λόγια για το «Στέλλα κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη Facebook Twitter
0

Οι νόμοι της νύχτας, γίνονται και νόμοι της οικογενειακής εστίας. Πατέρας μπαμπούλας, παιδιά και μάνα χαμένοι σ' ένα κόσμο που λειτουργεί με στρατιωτική πειθαρχεία γιατί έτσι πάει. Αυτό είναι το εξαιρετικής προσέγγισης θεατρικό έργο του Γιάννη Οικονομίδη «Στέλλα κοιμήσου».


Μια παράσταση αληθινή, σύγχρονη, με διαλόγους κατά βάση αθυρόστομους, αλλά τόσο πραγματικούς, που σε κάνουν πολλές φορές να βλέπεις τον εαυτό σου, στο χαρακτήρα του ρόλου. Ωμό, σαδιστικό, βίαιο, σου πετάει στα μούτρα ολόκληρο τον τρόπο λειτουργείας του σύγχρονου κόσμου για τον οποίο σημασία έχει μόνο το χρήμα και η δύναμη.


Προσεγμένη δουλειά, δουλεμένες ερμηνείες απ' όλους, σίγουρα ξεχωριστή μνεία οφείλει να γίνει στον Στάθη Σταμουλακάτο, ο οποίος στον ρόλο του πατέρα γκάγκστερ, πείθει το κοινό για την ρεαλιστικότατα της ερμηνείας του, απ' το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο της παρουσίας του στη σκηνή.


Καιρό είχα να δω όρθιο κοινό να χειροκροτεί και να φωνάζει μπράβο. Δικαίως γίνονται απανωτά sold out κι απόλυτα αναμενόμενη η παρουσία της παράστασης σε θεατρική σκηνή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ