Στην καρδιά..."σκύλος"!

Στην καρδιά..."σκύλος"! Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Tracy Michelle Olson
0

Λένε ότι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι ο σκύλος. Καθαρό βλέμμα, φιλικός, έτοιμος πάντα για χάδια. Ένας τρόπος να προσεγγίσουμε, αρχικά, την συμπεριφορά του "σκύλου" είναι να τον δούμε μέσα από την σύγκριση με εμάς. Εκτός από τα έμφυτα ένστικτά μας για επιβίωση και αναπαραγωγή εμείς θα προσεγγίσουμε το θέμα από την συναισθηματική του οπτική γωνία. Τα βασικά συναισθήματα του ανθρώπου είναι χαρά, λύπη, θύμος και φόβος.

Δεν υπάρχουν νομίζω πολλοί που μπορούν να αμφισβητήσουν ότι και ο "σκύλος" έχει τα ίδια συναισθήματα με τα δικά μας. Η μόνη διαφορά που έχει έγκειται στο γεγονός της σκέψης. Ένας σκύλος δεν έχει αυτήν την ικανότητα που έχει αναπτύξει ο άνθρωπος στην ανάγκη του να μπορέσει να ονομάσει... τα πάντα!

Η αφορμή να κάνω αυτόν τον παραλληλισμό είναι γιατί μέχρι πρόσφατα δεν είχα σκεφτεί ότι ένα όμορφο παρατσούκλι για έναν άνθρωπο θα είναι το να του πεις "σκύλος είσαι". Αναρωτήθηκα λοιπόν γιατί μπορεί να έχει ένα τέτοιο παρατσούκλι και τι μπορεί να κρύβει. Όπως ανέφερα και παραπάνω οι τετράποδοι φίλοι μας είναι πάντα εκεί για σένα αν τους προσέχεις και τους αγαπάς. Αγνά πλάσματα με ζεστή καρδιά και ζεστή ματιά ακριβώς όπως και ένας ευαίσθητος άνθρωπος που πάνω από όλα είναι αυθεντικός.

Λένε ότι η δύναμη των ματιών πολλές φορές ξεπερνάει την ισχύ που έχουν τα λόγια. Κοίτα στα μάτια ένα σκύλο δεν μπορεί να σου χαμογελάσει αλλά θα σε κοιτάξει με τόση αγάπη που σχεδόν θα ανακουφίσει την καρδιά σου. Τώρα κοίτα στα μάτια έναν άνθρωπο...αν σε κοιτάξει με το ίδιο καθαρό βλέμμα και την ίδια αφοσίωση χαμογέλασέ του και πες του "ΣΚΥΛΟΣ ΕΙΣΑΙ" θα καταλάβει πολλά!

*ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ "ΣΚΥΛΑΚΟ"

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ