Γουστάρω το μακιγιάζ διάολε!

Γουστάρω το μακιγιάζ διάολε! Facebook Twitter
7

Μου αρέσει ρε παιδί μου! Με ανανεώνει, μου φτιάχνει τη διάθεση και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, με συμμαζεύει κιόλας. Το μαγικό με το μακιγιάζ είναι το πόσο εύκολα μπορεί και αναδεικνύει ένα ωραίο ρούχο και πόσο εκπληκτικά κρύβει έναν μαύρο κύκλο!

Έχει πλέον γίνει μόδα η καταπολέμηση της μη φυσικής ομορφιάς και βεβαίως θα ταχτούμε με το κίνημα με κάποιες μικρές αλλά βασικές ενστάσεις. Και σε στήνω στον τοίχο και σε ρωτάω: δεν βάφεσαι 1) απο άποψη; 2) επειδή δεν ξέρεις πως γίνεται; ή 3) απλά δεν το θεωρείς απαραίτητο; Πολύ θέλω να το κάνω σαν γκάλοπ, να δω την αλληλεπίδραση ρε παιδί μου αλλά θέλω ακόμα δουλίτσα!

Η αλήθεια είναι πως το 2 και το 3 μου ακούγονται εξαιρετικά ειλικρινείς απαντήσεις ώστε να με ιντριγκάρουν και να ασχοληθώ μαζί τους οπότε όπως πάντα θα διαλέξω την πιο "δύστροπη" και πιο ενδιαφέρουσα επιλογή για να αναλύσω για να δώσω απλόχερα food for thought.

Έχω πολλά κορίτσια γύρω μου που είτε το δοκίμασαν και νιώσανε σαν μασκαράδες παραμονή Καθαράς Δευτέρας και είναι και άλλες που είναι κάθετες σε αυτό υποστηρίζοντας το free spirit και το ανέμελο του όλου θέματος πιστεύοντας οτι θα "μολύνουν" (!) το δέρμα τους με αυτά τα "μεικάπια" του διαβόλου (σόρρυ, γελάω και μπορεί να χάσω κανένα τόνο).


Εσύ λοιπόν, ναι εσύ που επιλέγεις να μην βάφεσαι ποτέ, αναρωτιέμαι πρώτον αν το έχεις δοκιμάσει και δεν σου άρεσε. Έχω πολλά κορίτσια γύρω μου που είτε το δοκίμασαν και νιώσανε σαν μασκαράδες παραμονή Καθαράς Δευτέρας και είναι και άλλες που είναι κάθετες σε αυτό υποστηρίζοντας το free spirit και το ανέμελο του όλου θέματος πιστεύοντας οτι θα "μολύνουν" (!) το δέρμα τους με αυτά τα "μεικάπια" του διαβόλου (σόρρυ, γελάω και μπορεί να χάσω κανένα τόνο).

Να ξεκαθαρίσουμε το πιο βασικό απο όλα. Σε οτιδήποτε εξετάζουμε, είμαστε κατά της υπερβολής. Τα καμμένα δέρματα απο το ανελέητο βάψιμο δίχως καν νυχτερινό ντεμακιγιάζ δεν είναι καθόλου του γούστου όχι μόνο του δικού μας αλλά ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ! Ποιος θέλει δίπλα του μια γυναίκα υπερπαστωμένη, να θέλει να της χαιδέψει το μέτωπο και να τρέμει μην του μείνουν τα φρύδια στο χέρι; Όχι όχι, χάλια, πολύ χάλια. Γι' αυτό βάψου όμορφα, φυσικά, απαλά και πάντα ανάλογα με την περίσταση! Νομίζω εκεί είναι το μέγαλο κλειδί! Η περίσταση!

Γιατί η κατανόηση της εκάστoτε περίστασης θα σε οδηγήσει στα σωστά χρώματα, στην απαραίτητη ένταση των υλικών και το κατάλληλο ύφος! Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις αν αποφασίσεις να προβάλλεις τον εαυτό σου σωστά, είναι να αξιοποιήσεις αυτές τις αναθεματισμένες "μπογιές" για να λάμψεις φυσικά και όχι δημιουργώντας ένα άλλο άνθρωπο απο εκείνον που αντικρύζεις όταν ξεβάφεσαι! Να είσαι ΕΣΥ πρωί, μεσημέρι, βράδυ είτε με κραγιόν, είτε χωρίς. Να εκμεταλλεύσαι τα υλικά για να μην φανεί η κούραση της ημέρας και όχι για να υποδυθείς έναν ρόλο.

Γιατί όπως σωστά μας βομβαρδίζουν οι εταιρίες καλλυντικών, το καλύτερο concept είναι να είσαι ο εαυτός σου!

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Γεια σου Λίλα :) Ανήκω σε αυτές που δεν βάφονται σχεδόν ποτέ αν και παλιότερα βαφόμουν κάθε μέρα. Επίσης ίσιωνα τα σγουρά μου μαλλιά κάθε μέρα. Όλα αυτά απαιτούσαν πολύ κόπο και χρόνο από την προσωπική μου ζωή και έλεγα ότι το κάνω επειδή μου άρεσε ο εαυτός μου έτσι. Ώσπου μια φορά με ρώτησε κάποιος "δηλαδή θες να μου πεις ότι δεν σου αρέσει ο εαυτός σου στο φυσικό του; Όπως είναι ρε παιδάκι μου;"Όταν άρχισε να δουλεύει αυτή η ερώτηση μέσα μου, κατάλαβα ότι προσωπικά δεν είχα κανένα πρόβλημα με "τον εαυτό μου στο φυσικό του", αλλά βαφόμουν και ίσιωνα τα μαλλιά μου, γιατί με αυτόν τον τρόπο με κοιτούσαν περισσότερο από ότι με κοιτούσαν στο φυσικό μου. Θα μου πεις και τι έγινε, κακό είναι να θες να αρέσεις; Δεν είναι κακό αλλά βαριέμαι. Βαριέμαι να θέλω να αρέσω συνεχώς. Επίσης κάποια στιγμή το θεώρησα και λίγο ανησυχητικό να βλέπω τη μούρη μου στον καθρέφτη και να μη μου αρέσει βαμμένη. Έχοντας απαλλαχθεί από τον καθημερινό ψυχαναγκασμό να αρέσω (ακόμα και στον εαυτό μου), κατάλαβα ότι πραγματικά μου αρέσω. Επίσης, κατάλαβα ότι το πόσο αρέσεις στους άλλους εξαρτάται από το πόσο σου αρέσει εσένα ο εαυτός σου (μέσα κι έξω) και δεν έχει να κάνει καθόλου με το πόσο βάφεσαι ή όχι. Αυτό το υπογράφω!Αυτά :)
Χαίρομαι πολύ καταρχάς που έπιασες το νόημα του κειμένου και ούτε τσαντίστηκες, ούτε έλαβες λανθασμένα μηνύματα όπως οι προλαλήσαντες...Επίσης χαίρομαι που βρήκες τον χρόνο να περιγράψεις την μετάβασή σου απο το ένα στάδιο στο άλλο γιατί πέρα απο τις μπογιές κ τις μάσκαρες φαίνεται οτι πραγματικά τα βρήκες με τον εαυτό σου και έχεις κάνει πολυ εσωτερικό διάλογο...Αυτό είναι μεγάλο πράγμα...Ειναι μεγάλη αληθεια πως ο λόγος σου αποπνέει έναν αέρα ελευθερίας, απεξαρτημένο απο τις μαρκετινίστικες τάσεις που μας επιβάλλουν. Εύχομαι να συνεχίσεις να νιωθεις τόσο όμορφα με τον εαυτό σου γιατί είναι μεγάλη αληθεια πως αν δεν σαρέσει εσένα πρώτα ο εαυτός σου, δεν θα αρέσεις κ σε κανέναν παραέξω...
Αν κατάλαβα καλά, έγραψες ολόκληρο κατεβατό 1. για να δικαιολογηθείς που σου αρέσει το μακιγιάζ 2. για να βάλεις στον τοίχο όσες δε βάφονται και 3. για να μας πεις ότι το υπερβολικο μακιγιάζ δεν αρέσει στους άντρες. Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω.
1. Δεν χρειαζεται να δικαιολογηθω επειδη μαρεσει το μακιγιαζ, 2.Καθοοοοολου δεν στηνω στον τοιχο εκεινες που δεν βαφονται ( για ονομα του θεου - ηταν μια απλη εκφραση) 3. Στο σημειο εκεινο που λεω για το υπερβολικο μακιγιαζ τονιζω οτι τον παν ειναι να κατανοεις την περισταση κ να βαφεσαι (αν βαφεσαι) αναλογως, για να μην χανεσαι κατω απο ενα παστωμενο προσωπειο και να κρατας την ταυτοτητα σου. 4. Ελπιζω τωρα να βοηθησα λιγο με το translation! :)
"δεν είναι καθόλου του γούστου όχι μόνο του δικού μας αλλά ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΤΩΝ ΑΝΤΡΩΝ! Ποιος θέλει δίπλα του μια γυναίκα υπερπαστωμένη, να θέλει να της χαιδέψει το μέτωπο και να τρέμει μην του μείνουν τα φρύδια στο χέρι; Όχι όχι, χάλια, πολύ χάλια. Γι' αυτό βάψου όμορφα, φυσικά, απαλά και πάντα ανάλογα με την περίσταση! Νομίζω εκεί είναι το μέγαλο κλειδί! Η περίσταση!"Αν το μακιγιάζ είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να υφίσταται ή και να μην υφίσταται (γιατί παιχνίδι είναι ή τουλάχιστον αν δεν είναι γίνεται ψυχαναγκασμός) τι σημασία έχει τι πιστεύει ο κοινωνικός περίγυρος; Αν η Χ κοπέλα αποφασίσει να βάψει το φρύδι της μπλε επειδή έτσι γουστάρει (επειδή έτσι νιώθει ο εαυτός της την συγκεκριμένη μέρα) τι κακό θα της συμβεί τέλος πάντων πια; Αφού γουστάρεις το μακιγιάζ ως προσωπική έκφραση πρέπει και να το καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μια αντίφαση στο κεντρικό μήνυμα.
Μεσα σε όλη την αντιφατική μαρκετινιστικη κατασταση που ζουμε κ μας βομβαρδιζουν απο την μια με προιοντα, κοντουρινκ και παρακοντουρινκ ενω απο την αλλη προωθουν το "φυσικο εγω" το θεμα ειναι να εισαι ο εαυτος σου...Θες μπλε φρυδια? Βαλε μπλε! Πρασινο μαλλι? Πρασινο...Εγω δεν εβαλα καλουπια ουτε τασσομαι εναντια στα κοριτσια που δεν βαφονται...Αντιθετως το κειμενο ειναι μια προσκληση στην "αντιπερα οχθη" γιατι πραγματικα θα ηθελα να μαθω αν οντως ειναι θεμα αυτοπεποιθησης, ικανοτητας ή ακομα και τροπος ζωης το να μην θελει μια γυναικα κανενα μακιγιαζ επανω της...