Γροθιά στον καθρέφτη, τυλιγμένοι με σεντόνια μετά το σεξ κι άλλα πολλά που γίνονται μόνο στις ταινίες

Γροθιά στον καθρέφτη, τυλιγμένοι με σεντόνια μετά το σεξ κι άλλα πολλά που γίνονται μόνο στις ταινίες Facebook Twitter
0

Η ηθοποιός Λίλι Ράινχαρτ ρώτησε το Twitter αν συμβαίνει μόνο στις ταινίες άνθρωποι σε πανικό να ρίχνουν νερό στο πρόσωπό τους. Κι αυτό φυσικά δεν είναι το μοναδικό πράγμα που σε μια ταινία παρουσιάζεται ως απολύτως φυσιολογικό ενώ στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ. 


Για παράδειγμα, οι πρωταγωνιστές στις ταινίες δράσης συνηθίζουν να γλιτώνουν χωρίς την παραμικρή γρατζουνιά μετά από μια βροχή από σφαίρες, ενώ στα μιούζικαλ, άπαντες, ακόμη και οι περαστικοί, ξέρουν ακριβώς τα βήματα μιας φαινομενικά αυθόρμητης χορογραφίας. 

Αυτά είναι μερικά πράγματα που συμβαίνουν μόνο στις ταινίες: 

- Το να βυθίζεσαι στην μπανιέρα και να κοιτάζεις ονειροπολώντας το ταβάνι. Ποιος το κάνει αυτό; Η Νάταλι Πόρτμαν στο «Black Swan» μαζί με την συντριπτική πλειονότητα των γυναικών που έχει τύχει να κάνουν μπάνιο σε ταινία. 

- Πόσες φορές κλείσατε τον καθρέφτη του μπάνιου και είδατε να αντανακλάται κάποιος πίσω σας; Στις ταινίες αυτό συμβαίνει πάρα πολύ συχνά, χαρακτηριστικά παραδείγματα τα «Prom Night», «Orphan» και «V For Vendetta».

Γροθιά στον καθρέφτη, τυλιγμένοι με σεντόνια μετά το σεξ κι άλλα πολλά που γίνονται μόνο στις ταινίες Facebook Twitter

- Οι καθρέφτες γενικά είναι πηγή για πολλές μη ρεαλιστικές συμπεριφορές. Πόσες φορές δώσατε γροθιά σε έναν πάνω στο θυμό σας; Η απάντηση είναι «κάθε φορά», στην περίπτωση που είστε πρωταγωνιστής σε ταινία.

- Ποιος κρατάει πλέον ημερολόγια και λευκώματα; Μόνο ένας κινηματογραφικός ψυχοπαθής, ο οποίος γνωρίζει πως το λεύκωμα θα ξεκαθαρίσει οποιαδήποτε ασάφεια όταν αυτό ανακαλυφθεί σε κάποιο συρτάρι στην τελευταία σκηνή. Πρόσφατο παράδειγμα το θρίλερ «Berlin Syndrome». Η ταινία «Seven» είναι ειδική περίπτωση: μαζί με τα αποκόμματα εφημερίδων του δολοφόνου, η αστυνομία είχε στη διάθεσή της και 2.000 τετράδια για να ερευνήσει. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα φωτογραφικά άλμπουμ, όπως στο «Hereditary», που δεν θα ήταν ποτέ το ίδιο αν η Τόνι Κολέτ «ξεφύλλιζε» το Cloud. 

Γροθιά στον καθρέφτη, τυλιγμένοι με σεντόνια μετά το σεξ κι άλλα πολλά που γίνονται μόνο στις ταινίες Facebook Twitter

- Τι κοινό έχουν ο Τίμοθι Χάτον στο «Ordinary People», η Ναόμι Γουότς στο «The Ring», η Σιγκούρνι Γουίβερ στο «Alien» και ο Τζόνι Ντεπ στο «Sleepy Hollow»; Στέκονται όλοι εντελώς καθιστοί στο κρεβάτι όταν έχουν μόλις ξυπνήσει από έναν εφιάλτη. 

- Μόνο στις ταινίες οι άνθρωποι καλύπτουν τα γυμνά τους σώματα με σεντόνι μετά το σεξ. «Όταν ο κόσμος περιφέρεται πριν ή μετά το σεξ, και είναι επιμελώς καλυμμένοι με σεντόνια, πάντα μου φαίνεται εντελώς ψεύτικο», λέει ο Τζέιμς Άιβορι, που έγραψε το «Call Me By Your Name» και είχε εξοργιστεί που ο σκηνοθέτης του, Λούκα Γκουαντανίνο, ήταν ντροπαλός. 

Με πληροφορίες από Guardian

It's Viral
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ