Στο σημερινό «Α μπα»: προϊόν του περιβάλλοντος

Στο σημερινό «Α μπα»: προϊόν του περιβάλλοντος Facebook Twitter
78

__________________
1.

 

Ρε συ Α,μπα, πάντα μου άρεσαν οι μεγαλύτεροι άντρες, είναι κακό; Από μικρή ακόμα θυμάμαι να με ελκύει η εξωτερική εμφάνιση ενός εμφανώς ώριμου άντρα, μου αρέσουν οι ρυτίδες, το δέρμα τους γενικότερα, τα γκρίζα μαλλιά κλπ. Ξεχνά την επικοινωνία και την επαφή σε πνευματικό επίπεδο: στο μετρο πχ χαζεύω μόνο όσους έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, όσοι είναι νέοι -κι ας είναι αντικειμενικά όμορφοι και προσεγμένοι- δεν με τραβάνε ούτε λίγο. Δεν μου κάνει κούκου για να το θέσω απλά. Έχουν δίκιο που με θεωρούν ανώμαλη οι γύρω μου;
- 20something


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

'Ανώμαλη' είναι μια λέξη που δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιεί κανείς για κανένα λόγο, πόσο μάλλον για τον συγκεκριμένο. Πάντως δεν είναι τυχαίο αυτό που συμβαίνει και κάπως εξηγείται. Υπάρχει μια οφθαλμοφανής εξήγηση που δεν φαίνεται να σου περνάει από το μυαλό, αλλά δεν είναι σωστό να σου την πω αν δεν θέλεις να μάθεις, ειδικά εφόσον δεν βλέπεις αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα ως θεωρία. Άλλωστε δεν βλέπω να προβληματίζεσαι προσωπικά, τουλάχιστον όχι ακόμα, τους άλλους αναφέρεις μόνο. Αν πάλι σε ενδιαφέρει να καταλάβεις τον εαυτό σου γιατί οι ερωτικές επιθυμίες σχετίζονται με ό,τι πιστεύεις για τον εαυτό σου, αν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, σου προτείνω ψυχολόγο.


__________________
2.


Αγαπητή Α,μπα
Αν και δεν είναι κάτι που "πάντα" ήθελα να ρωτήσω.. θέλω τη συμβουλή σου!
Πριν από κάνα μήνα ξεκίνησα ιδιαίτερα μαθήματα (μουσικά) με έναν συναδελφο/φιλο του πρώην μου (ο οποίος πλέον έχει φύγει έξω για σπουδες). Γύρω στο 3ο μάθημα κατάλαβα ότι μου αρέσει και από τότε τον σκέφτομαι. Στο μάθημα γελάμε αρκετά γιατί κι εγώ και αυτός κάνουμε αρκετή πλάκα και κάποια στιγμή με αποκάλεσε με υποκοριστικό. Σκεφτομαι πως αν είχαμε συναντηθεί υπό άλλες συνθήκες δεν θα ήταν απαγορευτικό το να γίνει κάτι διότι και η διαφορά ηλικιας μας δεν είναι τόσο μεγάλη (είμαι 23, είναι 30) αλλά τώρα ακόμα και αν του αρέσω ίσως το θεωρεί αντιεπαγγελματικό να κάνει κίνηση και επιπλέον δεν ξέρω αν έχει μάθει πως χώρισα με τον πρώην μου (δεν είναι τόσο φίλοι) ή αν νομίζει πως είμαστε μαζί γιατι πέρσι όλο μαζι μας έβλεπε. Πάντως τα γελάκια δίνουν και παίρνουν αλλά, τι να πω, μπορεί να είναι απλά το στυλ του έτσι ή να με συμπαθεί χωρίς να υπάρχει κάτι άλλο. Να σου πω ότι σε λίγο καιρό δε θα χρειάζεται να κάνω πλέον το συγκεκριμένο μάθημα (το ξεκίνησα λόγω επικείμενων εξετάσεων) αλλά θα ήθελα να το συνεχίσω γιατί με ενδιαφέρει πολύ το αντικείμενο. Επίσης, για να έχεις όλες τις πληροφορίες, τα μαθήματα γίνονται στο πολύ cozy και ήρεμο σπίτι του. Πώς θα καταλάβουμε αν σκέφτεται κι εκείνος το πώς θα ήταν "να μπει ο σύρτης στο λούκι" που λες κι εσύ? (Δεν μπορούσα να μην χρησιμοποιήσω την γλαφυρότατη αυτή παρομοίωση!) Και γενικότερα: πώς προτείνεις να το χειριστώ?
- Τερέζα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Όπως ταιριάζει με την προσωπικότητα σου. Δεν θα σου πω εγώ πώς να φλερτάρεις. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι ο πρώην δεν έχει καμία δουλειά ή ανάμιξη στο θέμα ώστε να πιστεύεις ότι χρειάζεται κάποιου είδους ειδική μεταχείριση η κατάσταση. Αν πρέπει να του πεις ότι είσαι ελεύθερη, βρες έναν τρόπο να το πεις, σα να ήταν οποιοσδήποτε υποψήφιος εραστής. Ως τον επαγγελματισμό δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα, είσαστε και οι δύο ενήλικες και δεν έχει κάποια εξουσία πάνω σου μέσω αυτών των μαθημάτων, οπότε, αφού σου αρέσουν οι εκφράσεις, βουρ στον πατσά.


__________________
3.

Α μπα μου αγαπημένη την ερώτηση που θα σου κάνω στην είχε κάνει και κάποιος άλλος πριν χιλιάδες χρόνια, ψάχνω ψάχνω, έχω κάψει τον εγκέφαλό μου στον υπολογιστή και δεν τη βρίσκω. Στην ξανακάνω λοιπόν και ελπίζω να μου απαντήσεις. Τι κάνεις όταν η κολλητή σου φίλη είναι single αιώνες, η ίδια δεν ξέρει το γιατί, αλλά εσύ ξέρεις πολύ καλά αλλά ντρέπεσαι να της το πεις? Ρε α μπα, η πανέξυπνη, αστεία καλόκαρδη και χαμογελαστή μου φίλη τα τελευταία χρόνια έχει παρατήσει εντελώς τον εαυτό της. Έχει σταματήσει να φορά αποσμητικό, δεν βουρτσίζει καθημερινά τα δόντια της και δεν κάνει τόσο συχνά μπάνιο όσο θα έπρεπε. Για να σε προλάβω, δεν περνά κατάθλιψη. Η ίδια πιστεύει πως αντιστέκεται στα πρότυπα της ομορφιάς αλλά η ίδια μια χαρά καλοκοιτά τα γκομενάκια που είναι 100% κλασικά όμορφα.. Την αγαπώ αλλά ντρέπομαι να της πω τι νομίζω πως φταίει.. Εσυ τι θα έκανες στη θέση μου?
- shameonyou


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Θα της έλεγα, όταν λέει τις θεωρίες για τα πρότυπα ομορφιάς, ότι η καθαριότητα είναι θέμα βασικής ανθρώπινης αξιοπρέπειας -λέμε «να κάνω ένα μπάνιο σαν άνθρωπος»- και για να το τραβήξω λίγο ακόμα, κοινωνική ευθύνη. Δεν χρειάζεται να της πεις ότι αυτός είναι ο λόγος που είναι single, αλλά κάποιος πρέπει να της πει το συντομότερο ότι η θεωρίες της είναι για τα σκουπίδια. Μου κάνει εντύπωση που την λες πανέξυπνη. Μάλλον έχει ιδιαίτερο τρόπο εξυπνάδας.


__________________
4.

Λενα γεια σου. Με χωρισε γιατι τα ξαναβρηκε με την πρωην του. Καποια στιγμη θα τον δω για να μου δωσει τα χρηματα που του ειχα δανεισει. Θελω να με δει και να μετανιωσει που με αφησε-και γιατι οχι να το ξανασκεφτει. Καμια ιδεα;
- Αντζελα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Πες του να σου βάλει τα χρήματα σε λογαριασμό και επικεντρώσου στο να ξεπεράσεις την απόρριψη.


__________________
5.

Αγαπητή Α,μπα
Η ιστορία της Π
Γνωριζόμαστε καλοκαίρι σε νησί, καθώς δουλεύαμε σεζόν, περνάμε ένα μήνα σχεδόν φίνα, ειδύλλιο κτλ... μέχρι να επιστρέψω στην πόλη μου για σπουδές, Σεπτέμβρη. Και οι δύο στα 27, εκείνη με αρκετές σχέσεις στο παρελθόν, εγώ με λίγες και από συνήθεια (λόγω του ότι δεν έχω πολύ αυτοπεποίθηση, I'm working on it).
Εκείνη τρομερά ζηλιάρα και ανασφαλής όλο να φοβάται τις φοιτήτριες που με περιτριγυρίζουν εδώ στη φοιτητούπολη και όλη μέρα να με ρωτάει απ' το τηλέφωνο με ποιους είμαι. Την καθησύχαζα λέγοντας της πώς εγώ είμαι ντροπαλός τύπος, καθόλου γυναικάς, μου αρκούσε εκείνη τη δεδομένη στιγμή και δεν κοίταζα αλλού, διότι είχα και διάβασμα. Το να μιλάμε τόσες ώρες από το τηλέφωνο και οι ερωτήσεις της μου έτρωγαν πολύ χρόνο και ενέργεια.
Να σημειώσω ότι εκείνη, αφού τελείωσε η σεζόν, επέστρεψε στην πόλη της. Έβγαινε με φίλες και γνώρισε αγόρια, αντάλλαζε φεισμπουκ, δεχόταν πέσιμο δηλ. κανονικά και τους έλεγε ότι είναι ελεύθερη. Επίσης παρακαλούσε τον πρώην της να ξαναβρεθούν, εκείνος είχε προχωρήσει στη ζωή του. Μου τα έλεγε μόνη της για να ζηλέψω ή όντως ψαχνόταν, αλλά μετά μου έλεγε ότι δεν έκανε κάτι με άλλον και πως εμένα θέλει. Απορώ πώς τα ανεχόμουν όλα αυτά. Γι' αυτό χωρίζαμε και τα ξαναφτιάχναμε κάθε μέρα από το τηλέφωνο.
Σε κάποια φάση παραδέχομαι στον εαυτό μου πώς δεν έχει πολύ μέλλον η σχέση μου με την Π, δεν πρόκειται για σοβαρή σχέση και υποκύπτω σε σεξ με την πρώην μου, έπειτα από πίεση της πρώην. Σιγουρεύτηκα ότι δεν νιώθω πράγματα για την πρώην, και μετάνιωσα για την απιστία μου. Δεν το είπα όμως στην Π, διότι δεν ήθελα να την πληγώσω και ήθελα να συνεχίσω μόνο με την Π.
Η Π με επισκεπτόταν κάποια Σαββατοκύριακα στην πόλη μου, από κοντά περνάγαμε σχεδόν καλά, διότι, ενώ μου άρεσε η παρέα της, τα βρίσκαμε και στο κρεβάτι, δεν μου άρεσε η ζήλεια της, δεν με άφηνε να κυκλοφορώ μόνος και να βλέπω την παρέα μου, επειδή περιείχε και ελεύθερες κοπέλες. Κάποια στιγμή, επειδή της άρεσε να μου ψάχνει το τηλέφωνο, κακό αυτό, ανακαλύπτει πώς εγώ την απάτησα με την πρώην. Το παραδέχτηκα, στεναχωρήθηκε, κι ενώ εγώ περίμενα ότι θα δώσει τέλος στη σχέση μας από αξιοπρέπεια, και ότι θα γυρίσει σπίτι της, εκείνη έκανε πως ξέχασε για την απιστία μου και συνέχισε να μένει μαζί μου κάποιες μέρες ακόμα. Μέχρι που...
Ένα βράδυ που περπατούσαμε στο κέντρο της πόλης ζήλεψε τόσο που χαιρέτησα μια γνωστή μου που άρχισε να με χαστουκίζει δημόσια. Επειδή ήταν η δεύτερη φορά που με χαστούκιζε δημόσια, λέω στον εαυτό μου οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, η σχέση έχει τελειώσει. Απλώς τη φιλοξένησα για εκείνο βράδυ, για να μη φύγει νύχτα με τα κτελ. Μάλιστα, πήγα σε σπίτι φίλου μου διότι δεν ήθελα άλλες εντάσεις και καμία επαφή μαζί της από τη στιγμή που με χαστούκισε.
Εκείνο το βραδύ η Π βγήκε μόνη της στο πιο κοντινό μπαρ και φιλήθηκε με τον πρώτο τυχόντα. Γυρίζω ξημερώματα σπίτι μου να τη βρω, μου λέει για τον τύπο, μου τον δείχνει στο φεισμπουκ. Πήρε έτσι την εκδίκησή της που εγώ την απάτησα με την πρώην μου. Μετά μου λέει δεν σήμαινε κάτι, εμένα θέλει ακόμα... Της ζήτησα να φύγει κι επειδή δεν έπαιρνε από λόγια της πέταξα έξω τις βαλίτσες και ευτυχώς που δεν την έσυρα, όσο θυμωμένος κι αν ήμουν.
Εννοείται ότι δεν θα τη ξαναδώ ποτέ.
Η Π έχει πληγωθεί πολύ από απιστίες των προηγούμενων σχέσεων της, μου έχει πει, που της έχουν αφήσει κατάλοιπα και της αρέσει να πληγώνει τους επόμενους, όπως φάνηκε. Συμφωνείς;
- Καθόλου αρνάκι


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Όχι. Δεν φερόμαστε αυτοκαταστροφικά ή καταστροφικά επειδή έχουμε πληγωθεί από τους προηγούμενους. Φερόμαστε αυτοκαταστροφικά ή καταστροφικά και έτσι πληγώνουμε όσους γνωρίζουμε, συν τον εαυτό μας. Η συμπεριφορά μας έχει ρίζες που ξεκινάνε πολύ πριν την έναρξη της σεξουαλικής και ερωτικής μας ζωής. Πολύ πριν όμως. Τα ερωτικά μας είναι ο χώρος που αφήνουμε όλους τους δαίμονες ελεύθερους γιατί εκεί νομίζουμε ότι δικαιολογείται, και πιστεύουμε ότι θα μας ανεχτούν και θα μας δικαιολογήσουν, ειδικά αυτοί που μας γουστάρουν – και όπως βλέπεις από την δική σου συμπεριφορά, ως ένα σημείο, αυτό ισχύει.

__________________
6.


Τον τελευταιο καιρο και μετα την τελευταια μου σχεση αισθανομαι σαν κατι μεσα μου να εχει παγώσει. Σαν να μη θέλω να αγαπησω ή να αγαπηθω. Η σκεψη και μονο μου προκαλει πανικο. Δεν ξερω αν γι αυτο ευθυνεται ο τροπος που τελειωσε η τελευταια μου σχεση. Ηταν ιδιαιτερα παθιασμενη και ιδιαιτερα καταστροφικη προς το τελος της και για τους δυο μας. Φοβαμαι λοιπόν οτι κατα καποιο τροπο ολες οι σχεσειςπου ξεκινούν ομορφα ειναι καταδικασμενες να τελειωνουν με εναν τροπο επιπονο που καταστρεφει ακομα και την ομορφη αποψη που ειχες και για τον αλλο ανθρωπο και για τον εαυτο σου. Και αν είναι ετσι τοτε για ποιο λογο εμπλεκουμε τον εαυτο μας σε αληθινα συναισθηματα που γκρεμιζονται με το χειροτερο τροπο και μαλιστα επαναλαμβανουμε επ αοριστον τη διαδικασια με οποιον ανθρωπο ερχομαστε κοντά. Ερωτας εξιδανίκευση απομυθοποίηση χωρισμος λυπη. Υποτιθεται οτι η αγαπη θα επρεπε να εχει καποια δυναμη θετικη και ομορφη στη ζωη και των δυο ανθρώπων αλλα τελικα καταναλώνεται μεσα σε ζηλιες ανησυχιες συνηθειες ανασφαλειες φοβιες. Ποιο ειναι το νοημα λοιπον στο να ψαχνουμε την αγάπη? Και αν δεν υπαρχεÎ τοτε μπορει να ζησει καποιος χωρις αυτην? Μπορει να παψει να την αναζητάει συνειδητα ή είναι ολη αυτη η λογικη σκεψη μια γενικευση που εξυπηρετεί μονο τη δημιουργια ενος ψευτοδογματισμου? Και τελος, θεωρώντας οτι το παραμυθι του μικρου πριγκηπα εχει δωσει ισως τις πιο βαθιες απαντησεις στο ερωτημα της αγαπης πιστευεις οτι το τριανταφυλλο αξιζε την αγαπη του μικρου πριγκηπα? Πιστεύεις οτι ο μικρός πριγκηπας το ξαναβρηκε ή η επιλογη του ηταν μη αναστρεψιμη και το μονο που μπορουσε να αναζητησει στη συνεχεια ηταν ενα μυθικο και συμβολικο μετα θανατον σμιξιμο?
- Μικρος πριγκηπας


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Πρώτα από όλα, το παραμύθι του μικρού Πρίγκηπα είναι ωραίο, αλλά σίγουρα δεν έχει δώσει τις πιο βαθιές απαντήσεις στο ερώτημα της αγάπης, κυρίως επειδή δεν υπάρχει ΕΝΑ ερώτημα αγάπης. Αν ρωτάς αν υπάρχει αγάπη, ναι, φυσικά και υπάρχει, πέρα από κάθε αμφιβολία, η αγάπη είναι που μας κρατάει ζωντανούς, αλλιώς θα είχαμε φουντάρει όλοι με την παραμικρή δυσκολία. Αν ρωτάς αν υπάρχει αμφίδρομη αγάπη, ναι, φυσικά και υπάρχει, πέρα από κάθε αμφιβολία, δεν θα επιχειρηματολογήσω καν. Τα υπόλοιπα ερωτήματα που έχεις είναι δικά σου και έχουν προκύψει από μια συγκεκριμένη εμπειρία που ήταν αρνητική. Καταλαβαίνεις ότι δεν είναι δυνατόν να μιλήσεις για όλη την ανθρωπότητα επειδή έζησες πάθος που κατέληξε δυσάρεστα – δεν μπορείς να μιλήσεις καν για τον εαυτό σου, ακόμα.


Πριν φτάσουμε στα βαθυστόχαστα θέματα όμως, πολλές φορές χαρακτηρίζουμε αγάπη διάφορα συναισθήματα που εφάπτονται της αγάπης αλλά είναι τα ζιζάνια της, όπως είναι η εσωτερική ανεπάρκεια, η ψευδαίσθηση μεγαλείου, η παιδική ανωριμότητα, η ανυπομονησία, η έλλειψη φαντασίας, ο μιμητισμός. Αν το γκρέμισμα των συναισθημάτων σου επαναλαμβάνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, (έρωτας εξιδανίκευση απομυθοποίηση χωρισμός λύπη ) δεν φταίει η αγάπη, ούτε το ερώτημα της αγάπης, φταις εσύ που δεν έχεις ωριμάσει και κάνεις συνέχεια τα ίδια λάθη με τους ίδιους λάθος ανθρώπους.


_________________
7.


Τελικα ειμαι επικαιρη! Πλησιαζουν τα Χριστουγεννα και ανακαλυπτω οτι εχω γινει κανονικος ταρανδος!Κερατα παντου απο το αγορι μου τα τελευταια 3 χρονια - αρραβωνιαστικο μου τις τελευταιες 10 μερες. Ναι λοιπον, μου εκανε την προταση την πολυποθητη κι εγω μολις ειχα ανακαλυψει οτι μου τα φοραει ασυστολα. Φλερτ με ολες, σεξ με μια υποτιθεμενη φιλη, μυστικες εξοδους, ψεματα...πως μπορει να μου προτεινει να παντρευτουμε? Πως ειναι δυνατον να μην εχει καθολου τυψεις ενοχες. Πως γινεται να θελει εμενα για γαμο και να θελει κι αλλες ταυτοχρονα? Ρε αντρες τι κανετε?Δεν εχω ακομα αποκαλυψει αυτα που εχω δει σε αυτομ απλα καθομαι και τον παρατηρω πως συμπεριφερεται και με ποση ευκολια συνεχιζει να μου αραδιαζει ψεματα. Και τελικα συνειδητοποιω οτι ειμαι απο αυτες που κοροιευα με τις φιλες μου, η κοπελα του τυπου που κερατωνει, η χαζη που δεν καταλαβαινει τιποτα. Εχω παγωσει και δεν ξερω πως να αντιδρασω σε ολη αυτην την παρανοια που μου συμβαινει. Τ σιγουρο ειναι οτι δε θελω να ειμαι μαζι του..δεν αντεχω τα ψεματα αλλο. Αμπουλα κι αναγνωστες ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να φυγω απο αυτο? Να του κάνω συζητηση η απλα να εξαφανιστω?
- ρουντολφ το ελαφακ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν είναι κάτι παράδοξο να θέλει σύζυγο και ερωμένες, αγαπητέ Ρούντολφ. Γιατί σου φαίνεται ότι είναι κάτι που χρειάζεται εξήγηση; Επειδή εσύ δεν θέλεις κάτι τέτοιο; Δεν το θέλεις επειδή έτσι σου το έχουν μάθει, και αυτός το θέλει, ακριβώς για τον ίδιο λόγο.


Τώρα, κάνε ό,τι θα σε κάνει να το ξεπεράσεις ευκολότερα. Ό,τι χρειάζεται για να μην σου αφήσει κατάλοιπα. Εσύ ξέρεις τον εαυτό σου καλύτερα, οπότε βρες ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος. Ο χειρότερος τρόπος πάντως είναι να το εκλογικεύσεις και να πιστέψεις ότι θα αλλάξει.

78

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#7Γενικώς πιστεύω πως αν δεν θες να είσαι με κάποιον που σε απατά, όπως καταλαβαίνω από την ερώτησή σου, πρέπει να τον χωρίσεις άμεσα και να του πεις ξεκάθαρα γιατί χωρίς φωνές και δράματα. Θα οδύρεται για καιρό μάλλον, αλλά μην υποκύψεις στα παρακάλια του. Και να επιστρέψεις το δαχτυλίδι, αν ήταν μέρος της πρότασης γάμου. Προσωπικά θα το διασκέδαζα πρώτα λίγο πάντως. Αφού λες ότι τον παρατηρείς τώρα και δεν σε ενδιαφέρει να τρέξεις μακριά. Πρότεινέ του πρώτα, πολύ σοβαρά, να είναι ο γάμος σας ανοιχτός σε άλλες σχέσεις. Πες του ότι έχεις παρατηρήσει πως το προτιμά ο ίδιος, και δεν θέλεις να τον περιορίσεις στο μέλλον γιατί καταλαβαίνεις πως θα τον κάνεις δυστυχισμένο. Παράλληλα θα σου αρέσει κι εσένα λίγη ποικιλία, έτσι για να μη βαριέστε βρε αδελφέ. Παρακολούθησε την έκπληξη και δυσπιστία να ζωγραφίζεται στο πρόσωπό του. Ανάλογα με την αντίδρασή του, μπορείς να γελάσεις και να πεις άντε στο καλό αγόρι μου κι αέρα στα πανιά σου, ή αν θυμώσει και σε στολίσει, να του πεις κατάμουτρα ότι είναι υποκριτής. Να δούμε μετά ποιος θα αισθάνεται χαζός ;)
Εν τω μεταξύ μου πήρε μια μέρα να το πάρω είδηση, αλλά η πονηρή η Λένα που δεν ήθελε να αποκαλύψει στην #1 την οφθαλμοφανή εξήγηση, τα είπε όλα στον υπότιτλο!
Πραγματικά βρε Παρίσιε, ισχύει. Είδα κι έπαθα να κόψω συμπεριφορές που κορόιδευα σε ζευγαράκια πριν "κάνω σχέση". Και συνεχίζω να προσπαθώ διότι παρατηρώ περιστασιακή διολίσθηση.
Παιδία γενικότερα αν βλέπετε πως η συμπεριφορά του άλλου απέναντι σας δενείναι καλή μην μένετε μαζί του απλά και μόνο από φόβο μην μείνετε μόνοι!! Αυτό πάει και στην ερώτηση για την Π και στην άλλη που έμαθε πως έγινε τάρανδος μαγικά και δέχτηκε να τον παντρευτεί..Όσο μένετε με αυτούς τους ανθρώπους χάνετε χρόνο και ανθρώπους που θα μπορούσαν να σας προσφέρουν πραγματικά αυτό που χρειάζεστε.
#1 Εγώ εχω ακριβως το αντίθετο. Ποτε μα ποτέ δεν μπορούσα να δω ερωτικά αντρα με διαφορά ηλικίας άνω των πεντε χρόνων από μενα. Για κάποιο λόγο μου φαινόταν γέρος,πολύ μεγάλος για μένα. Επίσης δεν μπορώ καθόλου τα μούσια στους άντρες. Ολες λένε ότι τους αρέσουν αλλά εγώ δε θέλω ούτε να τα βλέπω. Θέλω να βγω στο δρόμο και να μοιράζω ξυραφάκια. Κάποια στιγμή σκέφτηκα ότι ίσως αυτά τα δύο συνδυάζονται. Και σκέφτηκα ότι ίσως εγώ κάνω το αντίθετο από αυτό που κατηγορούν τις γυναίκες. Ψάχνω κάποιον που δε θα μου θυμίζει καθόλου τον πατέρα μου,ο οποιος παρεπιπτόντως έχει μουσια,όχι γιατί είναι κακός άνθρωπος,ίσα ίσα ήταν μια χαρά πατέρας,αλλά έχει καποια στοιχεία του χαρακτήρα του που εγώ προσωπικά δεν τα θέλω καθολου. Εχει και παραξενιές ικανές να σου σπάσουν τα νευρα και νομιζω ότι τα νευρα της μανας μου τα εχει σπασει εδω και χρονια. Καλος,χρυσός, δε λέω,εκανε τα πάντα για μας και μια χαρα μας μεγαλωσε και χωρις σεξιστικα προτυπα αλλα αυτή η τσιγκουνια του ρε παιδι μου που βαζει το καλοριφερ στους 18 και η επιμονη του στο προγραμμα του και στον μεσημεριανο υπνο που αλιμονο μην τον χασει, μαζί με την ξερολίαση που εχει και νομιζει οτι εχει παντα δικιο και αν του πεις οτι κανει λαθος θυμώνει και από πανω, ε αυτα τα στοιχεία εγω δεν τα θελω σε εναν μελοντικο συντροφο καθολου. Σκεφτηκα λοιπον οτι ίσως γιαυτο από μικρη ποτε δεν κοιτουσα μεγαλυτερους αντρες ή αντρες με μουσια. Χαζό βεβαια διότι η διαφορά ηλικίας και η εμφανιση κανεναν ρόλο δεν παιζουν στον χαρακτήρα. Οπότε νομίζω ότι η αποψη μου γιατι η 1 θελει μονο μεγαλυτερους αντρες ειναι σαφής,παρόλο που η Λενα δεν ηθελε να το αποκαλύψει.
Αγαπητό #6, καλή είναι και η φιλοσοφία, αλλά καμιά φορά καταφεύγουμε σε αυτήν για να αποφύγουμε την ενδοσκόπηση. Αντί να αναρωτιέσαι έτσι γενικά για το νόημα της αναζήτησης της αγάπης σκέψου πιο ειδικά για σένα: για σένα τι νόημα έχει. Και λοιπές και λοιπές ερωτήσεις, για σένα.
7. οι γύρω μας μας φέρονται όπως τους επιτρέπουμε να μας φερθούν. ό,τι σε ενοχλεί το λες. μην περιμένεις να καταλάβει ο άλλος οτι ενοχλείσαι αν δεν του το πεις και δεν του το δείξεις. αν τώρα συγχωρέσεις το κρυφό κέρατο, χωρίς να μιλήσεις, σύντομα θα έρθει και το φανερό
#5 Έπρεπε να το έχετε διαλύσει από καιρό. Όσον αφορά το περιστατικό, παραήσουν ευγενικός που ξεσπιτώθηκες για χάρη της. Το ίδιο βράδυ έπρεπε να την είχες διώξει.
#4 Εγώ λέω να τον δεις εσύ και να μετανιώσεις που τα φτιάξατε.Συνηθίζει να εκμεταλλεύεται τους ανθρώπους γύρω του ή τι;Για ποιο λόγο δανείστηκε χρήματα;(από σένα)Το ότι τα ξανάφτιαξε με την πρώην του δεν σημαίνει ότι αυτή είναι καλύτερη από σένα,αν αυτό θες ν ακούσεις.Εχει μάθει να την βολεύει και τώρα βολεύεται περισσότερο με την άλλη σε κάποιο τομέα.Ανακουφίστηκες;Απαλλάχτηκες ευτυχώς από ένα γαιδούρι.Μακριά από τέτοιους ανθρώπους.Δεν νομίζεις ότι πρέπει να εξασφαλίσεις για τον εαυτό σου πιο υγιείς σχέσεις;Εάν η εκμετάλλευση παίζει ως μοτίβο στις σχέσεις σου,πρέπει να προβληματιστείς πολύ σοβαρά.Εάν ,λέω.Ισως κάνω λάθος.
#2 Ενήλικοι είστε ,κάντε ό,τι νομίζετε,αλλά,δεν θεωρώ ότι θα πάει πολύ μακριά επαγγελματικά ο τύπος αν την πεφτει στις μαθήτριές του,είναι παντελώς αντιδεοντολογικό.Αλλο ένα αδιόρατο φλερτ που σου κινεί και το ενδιαφέρον περαιτέρω για το αντικείμενο που σε ενδιαφέρει και σε γοητεύει(;,τι διάβολο,cajon μαθαίνεις;,τι αντικείμενο;) και άλλο η στάνταρντ και επαναλαμβανόμενη συμπεριφοράτου,(δηλαδή γλυκοκοιτάζει μαθήτριες και βολεύεται) που δεν είναι και πολύ αναμενόμενη και αποδεκτή για επαγγελματία.
Μ αρέσει πολύ η φωτογραφία στο πλαίσιο!όχι,δεν αποκλείεται καθόλου και γνωρίζω ιστορίες οι όποίες είχαν αίσιο(...!)τέλος(...!),δηλαδή παντρεύτηκαν έκαναν και παιδάκι,ο δάσκαλος της μουσικής εξακολούθησε να κάνει τα μαθήματά του, την δουλειά του και τις συναυλίες του κανονικότατα.Το αυτό και με καθηγητή Χημείας,παντρεύτηκε μαθήτριά του και περνάνε τέλεια,έκαναν και παιδιά,και καθηγητής μαθηματικών,τα ίδια και καθηγητής Πανεπιστημίου,παντρεύτηκε φοιτήτριά του και ζήσαν πολύ ευτυχισμένοι.Ολες οι ιστορίες που ανέφερα κατέληξαν σε ευτυχισμένους γάμους με παιδιά.ΑΛΛΑ,θεωρώ ότι α.είναι εξαιρέσεις και β.δεν μπορεί βέβαια κανείς να γνωρίζει τι όντως διαμοίφθηκε μεταξύ τους, επιπλέον,ΟΛΟΙ αυτοί εξακολούθησαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα δίχως να επαναληφθεί(κατά τα φαινόμενα) το τσιλιμπούρδισμα με μαθήτρια,φοιτήτρια.Δεν πιστεύω ότι αυτές οι ελάχιστες ιστορίες που ανέφερα αποτελούν επιχείρημα υπέρ της συγκεκριμένης.Είναι σταγόνα στον ωκεανό των ερωτικών ιστοριών τέτοιου τύπου που καταλήγουν άλλως.Ούτε και οι γάμοι που προανέφερα εγγυώνται ότι τα συγκεκριμένα ζευγάρια πέρασαν ονειρεμένα.Οι ίδιοι και μόνο γνωρίζουν.
#7 πρόταση γάμου πολυπόθητη? Κουβέντα-κλειδί σε αυτά που έγραψες. Προφανώς το άτομο είναι (και ήταν πάντα) ακατάλληλο για σένα, αλλά επειδή ήταν πολυπόθητη η πρόταση γάμου το αγνοούσες?! Επίσης αυτό δεν είναι κάτι που κάνουν οι άντρες μόνο. Το κάνουν και γυναίκες. Γενικά είναι κάτι που γίνεται από ανθρώπους, που τελικά πληγώνουν άλλους ανθρώπους γιατί δεν κάνουν σωστή συνενόηση μεταξύ τους. Δεν είναι προνόμοιο των αντρών. Αλλά το γεγονός ότι γελούσατε με τις φίλες σου και κοροϊδεύατε τη χαζή που την κερατώνει ο γκόμενος, αποδεικνύει το στερεοτυπικό του σκεπτικού σου. Ελπίζω τώρα να έμαθες ότι η χαζή που την κερατώνει ο γκόμενος, δεν είναι και τόσο χαζή τελικά.Τώρα, το πως θα τον χωρίσεις, πράγματικά δεν έχει καμιά ιδιαίτερη σημασία, αν εχεις εμπεδώσει πια ότι δεν μπορείς να είσαι με κάποιον πολυγαμικό. Γιατί αυτός, αυτό είναι.
#3 Δεν περνά κατάθλιψη ε;Έχει σταματήσει να φορά αποσμητικό, δεν βουρτσίζει καθημερινά τα δόντια της και δεν κάνει τόσο συχνά μπάνιο όσο θα έπρεπε.Παιδιά έχετε πλάκα μερικές φορές.Ελπίζω να τα έγραψες και να μην τα εννοείς.Τι κάνει δηλαδή κατά την γνώμη σου, προωθεί προχωρημένες απόψεις για το πώς θα ελκύσει κανείς ταίρι ζέχνοντας;ανανεώνει επί το χείρω την εξωτερική της εμφάνιση; Σήμερα νομίζω ότι οι μισές ερωτήσεις είναι άγριο δούλεμα...
Γιατί βρε Ρόζα; Λίγοι είναι αυτοί που για άλλους λόγους υιοθετούν τέτοιες συμπεριφορές; Οι αξύριστες μασχάλες; Τα αξύριστα πόδια; Το πλύσιμο των δοντιών με σόδα γιατί οι κρέμες περιέχουν χημικά; Τα σπάνια λουσίματα με βότανα γιατί τα σαμπουάν είναι αντιοικολογικά; Μπορεί να είναι μόνο ιδεολογία και όχι κατάθλιψη. Δεν το κάνει για να προσελκύσει ταίρι. Το πιστεύει. Η φίλη της το συνδέει έτσι.
Δεν το κάνει για να προσελκύσει ταίρι βέβαια.Ποιον να προσελκύσει έτσι;Την αρκούδα του δάσους;Διαχωρίζουμε το τι κάνουμε,από τους λόγους που λέμε στον εαυτό μας ότι το κάνουμε,από τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους το κάνουμε.
Αυτό ακριβώς, βρε TGProject. Όλοι έχουμε γνωρίσει ανθρώπους που απλά δεν τους αρέσει να πλένονται. Είναι πολλοί που επικαλούνται ιδεολογικούς λόγους, για να δικαιολογήσουν την απλυσιά τους.
(α)με το κίνημα των ultra σκληροπυρηνικών οικολόγων/vegan/ξέρω γω πώς λέγονται που έχει αναπτυχθεί, πίστεψέ με έχω έρθει σε επαφή με αρκετά περιστατικά που αδιαφορούν για την καθαριότητά τους γιατί βάζουν πρώτα το κακό που γίνεται στη φύση λόγω χημικών κλπ. Ένα από αυτά είναι στο πολύ κοντινό συγγενικό περιβάλλον μάλιστα :/(β)Αν η φίλη της #3 είχε ξυρίσει το κεφάλι της, είχε καλυφθεί με τατουάζ και piercing, είχε κάνει body modifications και παρουσιάζε μια εικόνα πολύ μακριά από τα σημερινά πρότυπα ομορφιάς και αισθητικής...τότε θα λέγαμε ότι ίσως έχει κατάθλιψη; Δεν ξέρω, το λέω ως food for thought
Ενδιαφέρον το ερώτημα που θέτεις Φούστα στο 2. Το body modification (και τα πολλά τατουάζ και piercings που είναι μια μορφή body modification) έχει μια έννοια της επαναβίωσης του πόνου: σωματικού εν προκειμένω που απελευθερώνει από τον ψυχικό μέσω της σωματοποίησής του. Μην ξεχνάμε ότι οι πρακτικές αυτές έλκουν την καταγωγή τους από αρχέγονες τελετές μύησης που επικεντρώνονταν στα altered states of consciouness που προκαλούσαν (όχι αναισθησία κλπ.)Επιπλέον το body modification έχει έντονη την μορφή της τελετουργίας κι η τελετουργία είναι συχνά μια αυτοσχέδια αυτοθεραπεία από την κατάθλιψη και τα αρνητικά συναισθήματα (όπως είναι κι η ηθελημένη πρόκληση πόνου ώστε να αισθανθεί το υποκείμενο ζωντανό και σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο). Περαιτέρω food for thought.
το θέμα του body modification και σχετικών πρακτικών είναι πολύ ενδιαφέρον και έχει όντως άλλες ρίζες και προεκτάσεις. Εθεσα ένα παράδειγμα που μου ήρθε προχειρο απλώς. Θα ήθελα να εστιάσω περισσότερο στο ότι η φίλη υιοθετεί μια εμφάνιση εκτός "κοινωνικού πλαισίου". Αν ντυνόταν με πολύ ριχτά ή πολύ σεμνά ρούχα, πάλι θα λέγαμε ότι έχει κατάθλιψη; Αν ξύριζε το μαλλί της ή τα φρύδια της;
Αμάν βρε κορίτσια πραγματικά σήμερα συνουστιαστήκατε μαζί του και ψόφησε με την ισοπέδωση(κάποιες) .Οποιος του αρεσουν μεγαλύτεροι θέλει το μπαμπά του ,όποιος δεν φοράει αποσμητικό εχει κατάθλιψη.Τελεια και πάυλα ,αλλος δρόμος δεν υπάρχει.Για το πρώτο θέμα ,δεν λεει το κορίτσι οτι βλέπει το Βουτσα και της τρέχουν τα σάλια αλλα οτι εχει μια προτίμηση.Εικάζω οτι ειναι πολυ νεαρή σε ηλικια και αμα εισαι πχ22 ,ο 35αρης σου φαινεται σπασμένο καράβι με δίχως κατάρτια με δίχως πανιά.Και δεν νομιζω να είπε οτι μου αρεσει οποιο ραμολι βρω μπροστά μου.Μαλλον εννοει οτι καποιοι γοητευτικοι κυριοι της αρεσουν ,ενω φίλες της θελουν μόνο συνομηλικους και της κανουν καζούρα.Οσον αφορά το θεμα της καθαριότητας ,αληθεια τωρα οποιος βαριέται την ρουτίνα καθαριότητας έχει κατάθλιψη η ειναι τελειωμένος χίπης?Δεν υπάρχουν ανθρωποι που δεν φοράνε αποσμητικό και
συνεχεια...υπαρχουν καποιοι που φοράνε αποσμητικό και μυρίζουν και αλλοι που όχι.Εγώ ας πουμε προσωπικά ,εχω καταλάβει οτι αν οι μασχαλες ειναι ξυρισμένες και να ξεχάσεις να βάλεις αποσμητικο δεν εγινε κ κατι (ενω αν δεν ειναι και δεν βαλεις την έβαψες!!) ή οτι υπάρχουν ανθρωποι που μυρίζει το στόμα τους λογω προβλήματος υγείας.Σώμα ειναι αυτό και εχει την ομορφιά του και μη αποστειρωμένο.ΥΓ 1 ΤGProject το ξυρισμα στα ποδια δεν ειναι θεμα καθαριότητας αλλα καθαρά αισθητικό.Μπορεί το σώμα σου να κανει τρούτσου τρουτσου απο την καθαριότητα και τα ποδια να ειναι αξυριστα.Το γιατι θεωρουμε τις (γυναικειες) τριχες βρωμιά,ειναι αλλο θέμα.παντως με το σχόλιο συμφωνω αν και πιστευω οτι βαζοντας τα άτομα που δεν πλένονται συχνά σε 2 κατηγορίες χιπιδες-καταθλιπτικοι, ξεχναμε τη μεγαλυτερη :αυτους που βαριούνται η χεστηκαν.Και τωρα τo comic relief να σας διασκεδάσω: ειμαστε τις προάλες με την αδερφή μου στο marks&spencer.μεσα στα δοκιμαστηρια που μπηκα διαπιστώνω εντονη μυρωδιά στάνης .Μα αν ειναι δυνατον λεω ,πως μυρίζουν ετσι τα δοκιμαστήρια ενος μαγαζιου με ρουχα.Ερχεται μετα η αδερφη μου να με κουμπωσει "μα αν ειναο δυνατον ,μου λεει "απο ποτε εχεις να πλυθεις πως βρωμας ετσι" .τελικα οντως βρωμουσα ετσι ,ειχα πατήσει κατι κακα γατας και μετέφερα τη μυρωδιά παντου...
Χαχα ωραία η ιστορία σου. Πάντως ούτε τις μασχαλες ούτε τα πόδια τα ανέφερα ως παραδειγματα που σχετίζονται με την καθαριότητα. Ως τάσεις τα ανέφερα που πολλες υιοθετουν τελευταία πχ η κόρη της Μαντόνα αλλά και πολλές άλλες κοπέλες που γνωρίζω που δεν θέλουν όπως λένε να πιεζονται από τα πρότυπα ομορφιάς και ακολουθούν το look al natureLe.
Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί όλοι βρίσκουν το παραμύθι (!!??) του μικρού πρίγκηπα ωραίο!!! Επειδή εγώ προσωπικά το βρίσκω απαίσιο και τρισάθλιο, ρωτάω για να καταλάβω. Είναι ειλικρινής η ερώτηση. Δεν ειρωνεύομαι. Το έχω μάλιστα ξανά-διαβάσει τελευταία δυο τρεις φορές (επειδή το διαβάζω στην κόρη ως bedtime story γιατί εκείνης της αρέσει) και κάθε φορά μου φαίνεται χειρότερο από την προηγούμενη. Είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζω?
Δεν το βρίσκουν όλοι ωραίο.Σε κάποιους αρέσει.Άλλοι νομίζουν,ότι τους αρέσει,γιατί θα έπρεπε,να τους αρέσει.Ή ντρέπονται,να παραδεχτούν το αντίθετο.Ό,τι συμβαίνει δηλαδή με κάθε βιβλίο,που υποτίθεται είναι must για τη βιβλιοθήκη μας.Νομίζω,ότι από την κόρη σου θα πάρεις την πιο ειλικρινή απάντηση και την πιο ενδιαφέρουσα.Και φυσικά μπορεί να συνεχίσει,να μη σου αρέσει.
Να πω μερικούς λόγους που εγώ προσωπικά το βρίσκω ωραίο; 1.το διηγείται κάποιος μεγάλος που συναντά ενα παιδί (και δη εξωγήινο) αλλά παίρνει το POV του παιδιού σαν να ξαναζεί ο αφηγητής την παιδικότητά του. (εναλλαγές από α' ενικό σε γ' ενικό και τούμπαλιν)2.διαθέτει τον παραλογισμό της πραγματικής ζωής. Οι μεγάλοι βλέπουν πράγματα άσχετα εκεί που οι μικροί βλέπουν λογικότατα (το καπέλο στη ζωγραφιά είναι ένας βόας που έχει φάει έναν ελέφαντα). Μπεκρούλιακες που πίνουν για να ξεχάσουν ότι είναι μπεκρούλιακες. Ο μικρός ξέρει ότι το φίδι έχει δηλητήριο και θα πεθάνει αλλά αφήνει να τον δαγκώσει. 3.Αναλύει με τον καλύτερο τρόπο την έννοια του τελετουργικού ("που έχουμε ανάγκη αλλά έχει στις μέρες μας έχει ξεχαστεί"). Και μόνο γι'αυτό το σημείο αξίζει να το διαβάσουν όλοι. 4.Η "εξημέρωση" είναι μια διαδικασία παράλληλα εντρύφησης στο Εγώ (αφού δίνει τέτοια ένταση συναισθήματος στην αλεπού που της πληροί μια πολύ βαθιά ανάγκη) και ταυτόχρονα καθυπόταξης του Εγώ (αφού δίνει προτεραιότητα στον άλλον κι αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερη πλήρωση της βαθιάς ανάγκης). Ομοίως με το #35.Έχει έναν ιδεαλισμό μέσα του. Μια όχι χαζή αθωότητα.
Στην απάντηση του #5 (την οποία διάβασα 3 φορές για να βεβαιωθώ ότι δε μου διέφυγε) βλέπω κάναμε γαργάρα το γεγονός ότι τον έχει χαστουκίσει 2 φορές δημοσίως, έτσι; Αν την ερώτηση βέβαια την έστελνε γυναίκα, τώρα θα ακούγαμε μύδρους από τις πασιονάριες φεμινίστριες της στήλης (και πολύ καλά θα κάνανε). Αλλά εφόσον εδώ ο κακοποιητής είναι γυναίκα και το θύμα λευκός cis άνδρας («εχθρός») τουμπεκί. Nice...
ημουν σίγουρη ότι από κάπου θα ξεπεταγόταν κάποιος μπάτσος των σχολίων της στήλης που περιμένει με το δαχτυλο στη σκανδάλη για τη στραβή. Παιδια ζωστείτε τα φυσεκλικια σας και τρεξτε στα βουνά να ξεκινήσετε επανάσταση
@ Κάραβαν: Όταν έγραψα το σχόλιο δεν είχε εμφανιστεί το δικό σου ακόμα. Ίσα ίσα, το περίμενα το δικό σου σχόλιο γιατί συνήθως συμφωνώ, ή και να διαφωνώ έχεις πάντα ένα τεκμηριωμένο point. Στα περί φυσεκλικίων απαξιώ.
#7, ο καλύτερος τρόπος για μένα είναι να τον ξεμπροστιάσεις. Τουλάχιστον να σου φύγει ο χαρακτηρισμός της "χαζής" , που δεν παίρνει χαμπάρι τίποτα. Καλά βρε πουλάκι μου, τρία χρόνια δεν είδες κανένα σημάδι; Υποθέτω ότι δεν μένατε μαζί. Και όχι, δεν είναι έτσι όλοι οι άντρες.
#6, προτείνω να κάνεις skip την εξιδανίκευση. Τι θα έλεγες την επόμενη φορά που θα γνώριζες κάποια/ον να συνειδητοποιούσες ότι είναι κανονικός άνθρωπος με κανονικά ελαττώματα; ΥΓ η ζήλια, η ανασφάλεια, οι έντονοι καυγάδες δεν κάνουν μια σχέση "παθιασμένη", ούτε σηματοδοτούν έναν "μεγάλο έρωτα". Δείχνουν ασυμβατότητα και λάθος επιλογή (ίσως με ωραίο σεξ μετά). Ο μεγάλος έρωτας θα φανεί όταν αντέξει στο χρόνο. Αυτά.