Ίχνη της Αντιγόνης

Η Nalyssa Green, η Κατερίνα Παπαχρήστου και η Τάνια Τσανακλίδου παίζουν live στη σκηνή, σε ένα έργο για την έμφυλη, διαχρονική βία.

LIFOTEAM 11.5.2020 | 00:00

Μετά την τελευταία παράσταση της Έλλης Παπακωνσταντίνου «Oedipus: Sex with Mum Was Blinding» που παρουσιάστηκε στο BAM (Brooklyn Academy of Music) της Νέας Υόρκης, η σκηνοθέτις ετοιμάζει ένα ακόμα έργο βασισμένο σε αρχαίο μύθο. Τα «Ίχνη της Αντιγόνης» θα παρουσιαστούν τον Μάιο στο Επιγραφικό Μουσείο της Αθήνας με ελεύθερη είσοδο. 

 

Βασισμένη σε ένα από τα γνωστότερα έργα της σύγχρονης Ελληνο-Σουηδής Χριστίνας Ουζουνίδη και σε μετάφραση της Margarita Mellberg, η παράσταση ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Με αναφορά στον αρχαιοελληνικό μύθο της Αντιγόνης, στο γυναικείο αυτό έργο καταγράφονται ποιητικά η έμφυλη, διαχρονική βία και οι μηχανισμοί επινόησης της έμφυλης ταυτότητας.

 

Η ανατρεπτική εικαστικός Μαίρη Ζυγούρη ανοίγει δημιουργικό διάλογο με την σκηνοθέτιδα. Μαζί τους η Nalyssa Green και η Kat (Tango with Lions) συνθέτουν από κοινού πρωτότυπες μουσικές και παίζουν live επί σκηνής με την Τάνια Τσανακλίδου.

ΠΟΤΕ11/05/2020 - 17/05/2020
ΠΟΥΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΣυγγραφέαςΧριστίνα Ουζουνίδη
ΣκηνοθεσίαΈλλη Παπακωνσταντίνου
ΧορογραφίαΒάλια Παπαχρήστου
ΠαίζουνNalyssa Green, Σεραφίτα Γρηγοριάδου, Gemma H. Carbone, Βάλια Παπαχρήστου, Κατερίνα Παπαχρήστου, Σοφία Μανώλη
Άλλοι συντελεστέςΜουσική σύνθεση: Nalyssa Green, Κατερίνα Παπαχρήστου
Οδηγός Θεάτρου