Ο Louis Székely, ευρύτερα γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Louis C.K., είναι Αμερικανός κωμικός, ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος και συντάκτης. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους stand up κωμικούς όλων των εποχών, έχοντας κερδίσει μεταξύ άλλων έξι βραβεία Emmy.

 

Ξεκίνησε την καριέρα του γράφοντας σε διάφορα σόου τη δεκαετία του 1990 και αργότερα κείμενα στους David Letterman, Conan O'Brien και Chris Rock. Έχει σκηνοθετήσει ταινίες μικρού μήκους αλλά και δύο μεγάλου μήκους, τα «Tomorrow Night» και «Pootie Tang», πριν τελικά πρωταγωνιστήσει στη σειρά «Lucky Louie» του HBO, συμμετοχή που του χάρισε πολύ καλές κριτικές. Επίσης έχει συμμετάσχει με μικρούς ρόλους σε ταινίες όπως τα «Liar Liar», «Trumbo» και «Blue Jasmine».

 

Ο διάσημος κωμικός έχει γίνει πολλές φορές αντικείμενο διαμάχης με τις δηλώσεις του, ενώ πρόσφατα απασχόλησε αρνητικά τα μέσα ενημέρωσης μετά την παραδοχή του πως οι καταγγελίες που έκαναν ορισμένες γυναίκες πως αυνανίστηκε μπροστά τους σε συναντήσεις τους σε ξενοδοχείο ήταν αληθινές.