Ψηλά, πάνω στα όμορφα βουνά της Βιρτζίνια, σε μια άκρη ενός μεγάλου κτήματος, που πρόσφατα ξεπουλήθηκε σε έναν απατεώνα εργολάβο, ζει ολομόναχη, η ενενηντάχρονη, μέχρι πρότινος ιδιοκτήτρια και πρώην αγρότισσα Γκρέις. Η πρόβλεψη των γιατρών απ' το νοσοκομείο, που μόλις βγήκε είναι πως της απομένουν λίγες εβδομάδες ζωής.

 

Η πρόβλεψη επίσης του εργολάβου είναι πως σύντομα η ηλικιωμένη γυναίκα θα τού «αδειάσει» ακόμα και εκείνο το μικρό καλύβι που τής έχει παραχωρήσει για να μείνει όσο ζει . Ήδη, οι μπουλντόζες γκρεμίζουν το σπίτι και τις υπέροχες δεντρόφυτες εκτάσεις που το συνοδεύουν για να στηθεί, όσο πιο σύντομα γίνεται, ένα «πολυτελές ρεσόρτ».

 

Απρόβλεπτη, γεμάτη θέληση για ζωή, και πάντα δραστήρια, περνάει τον καιρό της ακούγοντας εκκλησιαστικούς ύμνους και κάντρι μουσική από την αγαπημένη της Ντόλυ Πάρτον, βρίσκοντας πάντα κάτι να κάνει μέσα στην ημέρα, παρά την κατάστασή της.

 

Εκεί, στη μέση του πουθενά, εμφανίζεται η Γκλόρια μία γυναίκα σαράντα ετών, πτυχιούχος του Χάρβαρντ ,πρώην κάτοικος Νέας Υόρκης και πρώην διευθυντικό στέλεχος μεγάλης εταιρίας, που πρόσφατα παράτησε τα πάντα και ακολούθησε τον δικηγόρο σύζυγό της στο μέρος όπου γεννήθηκε, σε μια προσπάθεια να σώσουν τον γάμο τους μετά από μια οικογενειακή τραγωδία.


Η πρόβλεψη της Γκλόρια είναι πως η ζωή δεν της επιφυλάσσει τίποτα πια.Η ίδια περνάει τον καιρό της προετοιμάζοντας και συντροφεύοντας εθελοντικά ανήμπορους ανθρώπους που βρίσκονται στο τέλος της ζωής τους. Αυτή την συντροφιά έρχεται να προσφέρει και στην ηλικιωμένη γυναικα. Μόνο που η Γκρέις δεν είναι μία ακόμα τέτοια περίπτωση. Και κει αλλάζουν όλα.

 

Δύο εντελώς διαφορετικοί κόσμοι, έρχονται ν' αλληλοσυμπληρωθούν μέσα από μια δυνατή ιστορία αγάπης και συμφιλίωσης, με δυνατές δόσεις χιούμορ και συγκίνησης, όπου οι προβλέψεις όλων θα μείνουν απλώς προβλέψεις.