Ομπίντα, οι τελευταίες ώρες του Νίκου Ζαχαριάδη

Η ιστορία του αρχηγού του ΚΚΕ που αυτοκτόνησε στη Σιβηρία.

LIFOTEAM 25.10.2018 | 00:00

Η «ΟΜΠΙΝΤΑ», το έργο του Γιώργου Κοτανίδη που ανέβηκε με εξαιρετική επιτυχία την καλλιτεχνική περίοδο 2016-17, επανέρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με ένα νέο κύκλο 12 παραστάσεων.

 

Το έργο που κέρδισε τους θεατές και προκάλεσε έντονες συζητήσεις για την τύχη του αρχηγού του ΚΚΕ που αυτοκτόνησε στη Σιβηρία, ανεβαίνει ξανά. Στον επώνυμο ρόλο και πάλι ο Γιώργος Κοτανίδης και μαζί του, οι Δώρα Χρυσικού και Βαγγέλης Ρόκκος.

 

Στο νέο ανέβασμα θα γίνουν και πάλι συζητήσεις μετά την παράσταση με σημαντικές προσωπικότητες όλου του φάσματος της δημόσιας ζωής που θα μιλήσουν με αφορμή το έργο για την υπόθεση Νίκου Ζαχαριάδη. Παρών και ο γιος του Σήφης Ζαχαριάδης.

 

Άξονας των συζητήσεων θα είναι η εθνική ενότητα που επήλθε με το περίφημο γράμμα του 1940 με το οποίο ο Νίκος Ζαχαριάδης καλούσε μέσα από την απομόνωση του Μεταξά το λαό να πολεμήσει τους φασίστες εισβολείς. Μια μοναδική στιγμή εθνικής ενότητας στην ελληνική ιστορία του 20ου αιώνα, που οδήγησε στη νίκη επί των Ιταλών και στην εθνική αντίσταση.

ΠΟΤΕ25/10/2018 - 11/11/2018
ΠΟΥΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΣυγγραφέαςΓιώργος Κοτανίδης
ΣκηνοθεσίαΓιώργος Κοτανίδης
ΠαίζουνΓιώργος Κοτανίδης, Δώρα Χρυσικού, Βαγγέλης Ρόκκος
Άλλοι συντελεστέςΣκηνικά: Πουλχερία Τζόβα, Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Οδηγός Θεάτρου