Σταχτοπούτα

Η «Σταχτοπούτα» του «Russian Ballet Theater» σε μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ και σε χορογραφία του Anatoly Emelianov έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

LIFOTEAM 18.10.2018 | 00:00

Η «Σταχτοπούτα» του «Russian Ballet Theater» σε μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ και σε χορογραφία του διαπρεπoύς χορευτή και χορογράφου Anatoly Emelianov έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά για λίγες μόνο παραστάσεις τον Οκτώβριο του 2018.


Η Σταχτοπούτα είναι ένα έργο μπαλέτου σε μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ και κείμενα του Νικολάι Βολκόφ, βασισμένο στο πασίγνωστο παραμύθι του Σαρλ Περώ. Αποτελεί μια από τις γνωστότερες μουσικές συνθέσεις του Προκόφιεφ και έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για μια πλειάδα χορογράφων.

 

Η μουσική γράφτηκε μεταξύ 1940 και 1944 και η πρεμιέρα δόθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1945 στο Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας, με χορογραφίες του Ροστισλάβ Ζαχάρωφ και με την Γκαλίνα Ουλάνοβα στον ομώνυμο ρόλο.

 

Το έργο ξεχωρίζει για την εύθυμη μουσική του, τα πλούσια σκηνικά και το κωμικό δίδυμο των ετεροθαλών αδερφών της Σταχτοπούτας. Η ιστορία της Σταχτοπούτας αποτελεί μια όμορφη παραβολή για την αγάπη, τον έρωτα και το θρίαμβο του καλού.

ΠΟΤΕ18/10/2018 - 28/10/2018
ΠΟΥΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΧορογραφίαAnatoly Emelianov
Οδηγός Θεάτρου