Τρελαντώνης

Το αγαπημένο παιδικό βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα ανεβάζει η Σοφία Σπυράτου

LIFOTEAM 10.11.2018 | 00:00

Το αγαπημένο παιδικό βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα «Τρελαντώνης» θα παίζεται στο Θέατρο Βεάκη από τις 10 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή και τις καθημερινές για τα σχολεία.

 

Το κείμενο της παράστασης έχει διασκευάσει ειδικά για την παράσταση ο ποιητής Στρατής Πασχάλης και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Σοφία Σπυράτου, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει επιτυχημένες παιδικές παραστάσεις όπως τον «Δον Κιχώτη», το «Θησέας και Αριάδνη στο νησί των ταύρων» κ.α.

 

Ο «Τρελαντώνης» είναι βασισμένος στις δικές της παιδικές «Ενθυμήσεις» της Πηνελόπης Δέλτα, ένα βιβλίο ταυτίστηκε με την παιδική ηλικία πολλών γενιών Ελλήνων.   

 

Ο Αντώνης, η Πουλουδιά, η Αλεξάνδρα, κι ο μικρός Αλέξανδρος, περνούν τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Καστέλα και την Κηφισιά, φιλοξενούμενοι ενός συγγενικού καλοσυνάτου ζευγαριού, της θείας Μαριέτας και του θείου Ζωρζή.

 

Παίζοντας, κάνοντας σκανταλιές, πλάθοντας ιστορίες με το νου τους, μπλέκονται σε περιπέτειες γεμάτες χιούμορ, αγάπη, τρυφερότητα κι ανθρωπιά. Η ομορφιά του ελληνικού καλοκαιριού, η αθωότητα και οι ανησυχίες της παιδικής και της προεφηβικής ηλικίας, η φαντασία πρωταγωνιστούν σε μια παράσταση γεμάτη χρώματα, παλμό, χορό και τραγούδι.

ΠΟΤΕ10/11/2018 - 21/04/2019
ΠΟΥΒΕΜΠΟ
ΣυγγραφέαςΠηνελόπη Δέλτα/ Κείμενο- Στίχοι: Στρατής Πασχάλης
ΣκηνοθεσίαΣοφία Σπυράτου
ΠαίζουνΣταύρος Σβήγκος, Αντιγόνη Ψυχράμη, Ελένη Καρακάση, Δημήτρης Γαλάνης κ.α.
Άλλοι συντελεστέςΣκηνικά-Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού Μουσική: Μιλτιάδης Παπαστάμου
Οδηγός Θεάτρου