Η βασιλοπούλα που δεν ήθελε να παντρευτεί

Mια παράσταση που ενώνει τη δραματοποιημένη αφήγηση με το θεατρικό παιχνίδι

LIFOTEAM 7.10.2018 | 00:00

Το Faust Bar-Theatre-Arts παρουσιάζει το συναρπαστικό παραμύθι  «Η βασιλοπούλα που δεν ήθελε να παντρευτεί», από την πρώτη συλλογή Ελληνικών παραμυθιών, για τέσσερις μόνο Κυριακές στις 7, 14, 21 & 28 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Φραγκιόγλου με την Ελένη Κερολάρη.

 

Το παραμύθι αφηγείται τις περιπέτειες ενός  ριψοκίνδυνου βασιλόπουλου που κάνει τα πάντα για κατακτήσει την καρδιά της σκληρής βασιλοπούλας.

 

Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι που ενώνει τους μαγικούς κόσμους του παραμυθιού με εκείνους που θα χτίσουν οι μικροί θεατές.

 

Τα παιδιά ανεβαίνουν στη σκηνή και γίνονται αυτοί οι ήρωες του παραμυθιού. Επινοούν το δικό τους παραμύθι και γίνονται οι κεντρικοί ήρωες ενός νέου φανταστικού τόπου, μέσα στον οποίο παίζουν, εκφράζονται ατομικά, συνεργάζονται και επικοινωνούν. Το θεατρικό παιχνίδι γίνεται με την καθοδήγηση της θεατροπαιδαγωγού Νάντια Κατή.

 

Η ιστορία

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας βασιλιάς που είχε έναν μοναχογιό που αρνιόταν πεισματικά να παντρευτεί. Μάταια ο βασιλιάς προσπαθούσε να του αλλάξει γνώμη. Το βασιλόπουλο ήταν αμετάπειστο… Μέχρι που αντίκρισε το πορτρέτο της βασιλοπούλας που δεν ήθελε να παντρευτεί και μαγεύτηκε από την ομορφιά της.

 

Κάπως έτσι αρχίζει ένα περιπετειώδες ταξίδι αναζήτησης της σκληρής βασιλοπούλας κι ένας ριψοκίνδυνος αγώνας κατάκτησης της καρδιάς της από το βασιλόπουλο. Η διαδρομή γεμάτη απρόοπτα, προκλήσεις και πάθη, ποτισμένα με τόνους έρωτα αλλά και με αίμα.

 

Δράκοι, μαγικές σκούφιες και μαγκούρες, μήλα που γελάνε, κυδώνια που κλαίνε, δόντια που δίνουν υπερφυσικές ικανότητες, μαγικά «δεσίματα» και «λυσίματα» πλέκονται αριστοτεχνικά για να συνθέσουν μια περιπέτεια αναζήτησης του αληθινού έρωτα που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα, οδηγώντας ήρωες και θεατές σε ένα απροσδόκητο τέλος.

 

Η βασιλοπούλα που δεν ήθελε να παντρευτεί είναι ένα από τα ελληνικά παραμύθια που συνέλεξε ο Αυστριακός Johann Georg von Hahn, πρέσβης στα Γιάννενα το 1848 και αργότερα στη Σύρο, και τα εξέδωσε σε ένα βιβλίο με τίτλο Griechische Marchen.

 

Η συλλογή του Johann Georg von Hahn, καρπός των περιηγήσεών του σε περιοχές της Ελλάδας (Γιάννενα, Εύβοια, Κυκλάδες), τυπώθηκε στα γερμανικά στη Λειψία το 1864, ενώ στα ελληνικά κυκλοφόρησε το 1999 με τίτλο Ελληνικά Παραμύθια από τις Εκδόσεις Opera σε μετάφραση Δημοσθένη Κούρτοβικ.

ΠΟΤΕ07/10/2018 - 28/10/2018
ΠΟΥFAUST
ΣκηνοθεσίαΔημήτρης Φραγκιόγλου
ΠαίζουνΕλένη Κερολάρη
Άλλοι συντελεστέςΣτίχοι: Λίτσα Ηλιού, Μουσική: Αντώνης Βεκρής, Φωτισμοί: Δημήτρης Βέργαδος, Επιμέλεια Κίνησης: Χριστίνα Παπαδάκη
Οδηγός Θεάτρου