Θα ονειρεύεσαι πάλι μια καινούρια φορεσιά

Η Ηλέκτρα Ελληνικιώτη σκηνοθετεί το πρώτο ποιητικό έργο του Αθηναϊκού Ρομαντισμού, τον «Οδοιπόρο» του Παναγιώτη Σούτσου

LIFOTEAM 3.10.2018 | 00:00

Η Ηλέκτρα Ελληνικιώτη σκηνοθετεί τον Οκτώβριο στο Θέατρο «Θησείον» και για 20 μόνο παραστάσεις το πρώτο ποιητικό έργο του Αθηναϊκού Ρομαντισμού, στην πρώτη της συνεργασία με την ηθοποιό Μαρία Κίτσου. Πρόκειται για τον «Οδοιπόρο» του Παναγιώτη Σούτσου, έργο γραμμένο το 1831, στο πρώτο σύγχρονο ανέβασμά του.

 

Η παράσταση αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 3 Οκτωβρίου με τον τίτλο «Θα ονειρεύεσαι πάλι μια καινούρια φορεσιά» ακριβώς 150 χρόνια μετά το θάνατο του συγγραφέα. Με την παράσταση αυτή εγκαινιάζεται και η νεα καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεάτρου «Θησειον»

 

Η υπόθεση

Δύο γυναίκες, άγνωστες μεταξύ τους, συζητούν μέσα στη νύχτα. Οι ήχοι της τις αποσυντονίζουν.  Ένας άντρας παλεύει με το παρελθόν του και τις επιλογές του.  Μια όμορφη γυναίκα, κάθεται στη σιωπή.  Ο νεκρός εραστής της ζει και βρίσκεται στο ίδιο μέρος με εκείνη. Αυτό που υπήρξαν κάποτε και οι τέσσερις έχει καταστράφει. Φαιδροί και παράταιροι μέσα στις παλιές στολές τους, σχεδιάζουν με ελπίδα το θάνατο τους σα να ονειρεύονται πάλι μια καινούρια φορεσιά.

ΠΟΤΕ03/10/2018 - 28/10/2018
ΠΟΥΘΗΣΕΙΟΝ
ΣυγγραφέαςΠαναγιώτης Σούτσος
ΣκηνοθεσίαΗλέκτρα Ελληνικιώτη
ΠαίζουνΜαρία Κίτσου, Δημήτρης Δρόσος, Μαρία Μαμούρη, Θεοδοσία Σαββάκη
Άλλοι συντελεστέςΣκηνικά-Κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα, Μουσική: Γρηγόρης Ελευθερίου
Οδηγός Θεάτρου