Επαναστατικές μέθοδοι για τον καθαρισμό της πισίνας σας

Ο Αντώνης Τάδε θα κηρύξει ανεξάρτητο κράτος τη γη που ο ίδιος έχει καταπατήσει

LIFOTEAM 17.10.2018 | 00:00
Η πρώτη ιδιωτικοποίηση δημόσιας γης απειλεί το αυθαίρετο εξοχικό του Αντώνη Τάδε και μαζί ολόκληρη την προσωπική του μυθολογία. Κυρίως όμως απειλεί το μέλλον των παιδιών του, τουλάχιστον όπως ο ίδιος το έχει φανταστεί.
Αποφασισμένος να παλέψει μέχρις εσχάτων για να σώσει την «επένδυση ζωής» του, ο Αντώνης θα συγκρουστεί όχι μόνο με τους κρατικούς μηχανισμούς αλλά και με τα ίδια του τα παιδιά. Ανίσχυρος απέναντι στο κράτος και το ξένο κεφάλαιο, ο Αντώνης Τάδε θα κηρύξει ανεξάρτητο κράτος τη γη που ο ίδιος έχει καταπατήσει και θα στεφθεί λαϊκός ήρωας για μία ημέρα. Το ζήτημα όμως ήταν πάντα η επόμενη. Αυτή που κάποτε ανήκε στα παιδιά του.

Η νέα πολυσχιδής συγγραφέας Αλεξάνδρα Κ*, που εντυπωσίασε με το τελευταίο της μυθιστόρημα Πώς φιλιούνται οι αχινοί, παρουσιάζει στην Πειραματική Σκηνή –Ι την παλιά «κακή» γενιά να συγκρούεται -οπλισμένη- με την «κακομαθημένη» καινούρια. Το θυμικό δίκαιο με το αστικό και την τυπική ελληνική οικογένεια με την ίδια της την επιβίωση.

Την σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Σαράντος – Γεώργιος Ζερβουλάκος, σκηνοθέτης με αξιοσημείωτη πορεία και βραβεύσεις στο εξωτερικό, που παρουσιάζει για πρώτη φορά δουλειά του στην Αθήνα.
ΠΟΤΕ17/10/2018 - 18/11/2018
ΠΟΥΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ (ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ)
ΣυγγραφέαςΑλεξάνδρα Κ*
ΣκηνοθεσίαΣαράντος- Γεώργιος Ζερβουλάκος
ΠαίζουνΜανώλης Μαυροματάκης, Δημήτρης Πασσάς, Ρόζα Προδρόμου, Eva Maria Sommersberg
Άλλοι συντελεστέςΜετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης
Οδηγός Θεάτρου