Σε σκηνοθεσία του διεθνώς αναγνωρισμένου Λεβάν  Τσουλάτζε, ο Τάσος Ιορδανίδης ξεχωρίζει στον ομώνυμο ρόλο του Δανού πρίγκιπα που αποζητά την τιμωρία των ενόχων για τον φόνο του πατέρα του και την προσωπική του δικαίωση.

 

Με μια ομάδα εκλεκτών ηθοποιών, τον Αρη Λεμπεσόπουλο, την Πέμυ Ζούνη, την Ιωάννα Παππά, τον Θοδωρή Κατσαφάδο ο σκηνοθέτης προσαρμόζει ευρηματικά το κείμενο μεταφέρει την πλοκή στην εποχή μας αναδεικνύοντας έτσι τη διαχρονικότητα του έργου.

 

'Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο σκηνοθέτης Λεβάν Τσουλάτζε: σ' αυτόν τον αναποδογυρισμένο κόσμο η λογική έχει δώσει τη θέση της στην ανομία, την αυθαιρεσία και την τρέλα. Και ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος που έχει μεταφράσει το κείμενο: Μετέφρασα τον Άμλετ σ΄ έναν λόγο απλό.  Δωρικό. Όπως απλός είναι ο λόγος της τραγωδίας.

 

Μετά την καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του «Έγκλημα και Τιμωρία», ο Τάσος Ιορδανίδης επιλέγει να παρουσιάσει και τη φετινή χρονιά ένα από τα σημαντικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου και να αναμετρηθεί με έναν εξαιρετικά απαιτητικό ρόλο, αυτόν του Άμλετ με τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Λεβάν Τσουλάτζε.