Η «Βίλα Αμαλίας» είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία αλλεπάλληλων παρεξηγήσεων και ανατροπών αλλά και με σαφείς αλληγορίες που αναδεικνύουν τον παραλογισμό της νεοελληνικής καθημερινότητας.


Ο Τζόνυ και ο Βούλης Ραγιάς είναι δύο «φυσιολογικότατοι» νεοέλληνες, πράγμα που σημαίνει ότι χρωστάνε παντού. Ωστόσο πίνουν αυστηρά και μόνο freddo cappuccino κι ενώ η ιδιοκτήτρια του σπιτιού όπου διαμένουν, η Αμαλία Φύκια απειλεί τα δύο αδέρφια με έξωση, μια σύγχυση στις τηλεφωνικές γραμμές θα δώσει στο Τζόνυ τη φαϊνή ιδέα να εμπλέξουν τον πρώην υπουργό Οικονομικών Αναστάσιο Μαλέα σε ένα ροζ σκάνδαλο.

 

Ο Βούλης φοβάται, ο υπουργός καταφθάνει, αλλά η Ρωσίδα Σάσα Στολίσναγια έχει άλλα σχέδια. Και σαν να μη έφταναν όλα αυτά, η Πηνελόπη, η κόρη της Αμαλίας, κάνει κατάληψη στην κρεβατοκάμαρα, την ίδια στιγμή που η μαμά της αλωνίζει ανενόχλητη στο διαμέρισμα. Κι ακριβώς τότε που νομίζεις ότι τα πράγματα δεν μπορούν να πάνε χειρότερα, εμφανίζεται ο αστυνόμος Γκοτζίλα -και η κατάσταση γίνεται ένα μπερδεμένο, αλλά αστείο κουβάρι.