Το μενού δίνει αρκετές ιδέες σε σαλάτες, κάποιες από τις οποίες ενισχύονται με υπερτροφές. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Το μενού δίνει αρκετές ιδέες σε σαλάτες, κάποιες από τις οποίες ενισχύονται με υπερτροφές. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Κάθε φορά που επισκέπτομαι το γουστόζικο εστιατόριο Κιουζίν στο Κολωνάκι σκέφτομαι πως εδώ η μαγειρική κάνει βουτιά στις ελληνικές γεύσεις και τις αποδίδει με μια πιο σύγχρονη πινελιά.

 

Κατσικάκι Πάρου, πατάτες Νάξου, πηχτόγαλο Χανίων, τραχανάς Αρκαδίας, λουκάνικο Δράμας, κασέρι Ξάνθης, είναι μόνο μερικά από τα προϊόντα που φιγουράρουν στο μενού του – ένα γευστικό ταξίδι στην Ελλάδα.

 

Στον χώρο κυριαρχεί η vintage αισθητική. Αισθάνεσαι καλεσμένος σε φιλικό σπίτι και η αίσθηση αυτή ενισχύεται από το ευγενικό προσωπικό και το σέρβις, το οποίο είναι ταγμένο, θαρρείς, στην υπηρεσία σου.

 

Οι καλές προθέσεις του εστιατορίου φαίνονται και από τον κατάλογο. Ξεκινάς με το χειροποίητο ζυμωτό ψωμί από λευκό βιολογικό αλεύρι αλλά και από το πολύσπορο με χαρουπάλευρο που φτιάχνεται από την ομάδα της κουζίνας και έρχεται ζεστό. Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι μοσχοβολιστοί (€7,50). Περασμένοι με σιμιγδάλι, είναι τραγανοί απέξω, αφράτοι στην καρδιά τους και τους πάει η συνοδευτική μους γιαουρτιού.

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Το μενού δίνει αρκετές ιδέες σε σαλάτες, κάποιες από τις οποίες ενισχύονται με υπερτροφές. Δοκιμάσαμε τη Μεσογειακή με πολύχρωμα ντοματίνια, κρεμμύδι, πιπεριές χρωματιστές, ελιές, κάππαρη Πάρου, ρίγανη και σπασμένα λαδοπαξιμάδα Κυθήρων με βινεγκρέτ ντομάτας με βασιλικό και πηχτόγαλο Χανίων (€10,50), που σερβίρεται και σε ατομικό μέγεθος (€7,50). Δροσερή, ευχάριστη, σαν να ανοίγεις την πόρτα στο καλοκαίρι.

 

Θαυμάσια είναι και η χορταστική σαλάτα φακές Beluga με κινόα, κράνμπερις, ελιές, φιστίκια Αιγίνης και βινεγκρέτ πορτοκαλιού (€7,50 ευρώ/ατομική μερίδα). Όμορφο, γευστικό παιχνίδι των υλικών στις ιδανικές αναλογίες. Οι μερακλήδες θα τιμήσουν την πληθωρική γεύση από τα ρολάκια με καραμανλίδικο παστουρμά Δράμας, σάλτσα ντομάτας και κασέρι Ξάνθης (€7,50).

 

Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Το εστιατόριο σφύζει από κόσμο και ανάμεσά τους ξεχωρίζεις τους ξένους επισκέπτες που χαίρονται τις ελληνικές γεύσεις. Το πιάτο με τις σπιτικές μακαρούνες Καρπάθου, φτιαγμένες από χαρουπάλευρο, που συνδυάζονται με ραγού από ποικιλία μανιταριών και λάδι τρούφας, έχει μεγάλο σουξέ (€11,50) και δικαιολογημένα, γιατί σε κερδίζει με τα αρώματα αλλά και τη νοστιμιά του.

 

Η σεφ Κάτια Έλστερν μαγειρεύει με κέφι κι αυτό φαίνεται στα απολαυστικά πιάτα της, όπως το υπέροχο κατσικάκι Πάρου τσιγαριαστό με κρασί, που συνδυάζεται με ξινούτσικο τραχανά Αρκαδίας, αρσενικό Νάξου και μια πινελιά μαύρη τρούφα Γρεβενών (€19).

 

H μους ρυζόγαλο που μοσχοβολά κανέλα.
Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO
H μους ρυζόγαλο που μοσχοβολά κανέλα. Φωτο: Γιώργος Αδάμος/LIFO

 

Από τις καινούργιες αφίξεις του καταλόγου είναι ο μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος συνδυασμένος με κριθαράκι που μαγειρεύεται με φρέσκια ντομάτα (€15,50) – φαγητό μαμαδίστικο. Το πνεύμα της ελληνικής κουζίνας ακολουθούν και τα επιδόρπια, όπως η μους ρυζόγαλο που μοσχοβολά κανέλα (€6,50).

 

Η λίστα κρασιών έχει ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα για να συνοδεύσεις ταιριαστά το φαγητό σου. Στο «Κιουζίν, η ελληνική κουζίνα αλλιώς», όπως μας συστήνεται στο λογότυπό του, ανανεώνεις το ραντεβού σου για καλό σπιτικό φαγητό.

 

Κιουζίν, Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι, 210 3647407