Χάνος: η νέα άφιξη στο κέντρο της πόλης

Νέα άφιξη στην οδό Νίκης

28.3.2019 | 12:16
Χάνος: η νέα άφιξη στο κέντρο της πόλης
Ποικιλία με γυαλιστερες, κυδώνια, στρείδια με σάλτσα εσπεριδοειδών και ροδιού.

 

Στης οδό Νίκης, στην καρδιά της Αθήνας, άνοιξε ένας καλόγουστος, ευχάριστος, μοντέρνος, με ωραία αύρα χώρος, που διαθέτει θαλασσινές γεύσεις. Το έστησαν ο Θανάσης Τσιέλος μαζί με την ομάδα της αλυσίδας «Τζίτζικας και Μέρμηγκας», κάνοντας το επόμενο βήμα του πετυχημένου μεζεδοπωλείου στη γαστρονομική σκηνή της πόλης.

 

Πιάτα με γεύσεις οικείες και δημιουργικές πινελιές, χωρίς φιοριτούρες και ακροβατισμούς. Αφρός είναι η μους λευκού ταραμά που ανοίγει την όρεξη και τον δρόμο για τη σαλάτα νισουάζ σε μοντέρνα εκδοχή.

 

Μου αρέσει που σερβίρεται με φρέσκο τόνο ελάχιστα περασμένο από τη φωτιά, τραγανά πράσινα φασολάκια, πατάτες βραστές, δροσερά φύλλα σαλάτας, ντοματίνια, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και αυγά ορτυκιού (€9,80). Σε κάθε μπουκιά απολαμβάνεις τη φρεσκάδα των υλικών, που τα αγκαλιάζει λαδολέμονο με ωραία οξύτητα.

 

Από τη λίστα με τα όστρακα, τα στρείδια με σάλτσα μάνγκο και ψιλοκομμένο τσίλι είναι χάρμα οφθαλμών και γεύσης (€3,90). Η φρεσκάδα από το στρείδι συνδυάζεται υπέροχα με το μάνγκο και το τσίλι δίνει το κάτι παραπάνω. Ωραιότατο το σεβίτσε μπαρμπουνάκι που μαρινάρεται σε χυμό ροδιού και σερβίρεται με κύβους αβοκάντο, κόλιανδρο και ψιλοκομμένο τσίλι (€14).

 

Χάνος: η νέα άφιξη στο κέντρο της πόλης
Στης οδό Νίκης, στην καρδιά της Αθήνας, άνοιξε ένας καλόγουστος, ευχάριστος, μοντέρνος, με ωραία αύρα χώρος, που διαθέτει θαλασσινές γεύσεις.

 

Από τα μεζεδάκια που προτείνει ο κατάλογος, η κροκέτα καβουριού και καραβίδας σε πείθει για την τέχνη του τηγανιού και απολαμβάνεις κάθε νόστιμη μπουκιά (€9,20). Αξίζει να δοκιμάσετε το καλαμάρι spicy που μαρινάρεται σε πιπέρι καγιέν, μυρωδικά και σπόρους ντομάτας (€13,80). Ψήνεται ιδανικά και είναι θαυμάσιο.

 

Είναι ξεκάθαρο πως ο σεφ Θανάσης Σούλης έχει ταλέντο και φαντασία. Φαίνεται και από το φιλέτο σφυρίδας που μαγειρεύεται με σέσκουλα και αγκινάρες σε σάλτσα από κυδώνια της θάλασσας (€19,50). Ένα πιάτο ευχάριστο, ισορροπημένο, που ξεχειλίζει από νοστιμιά.

 

Υπάρχει άποψη και μεράκι για το θαλασσινό φαγητό, που συνοδεύεται από ενδιαφέρουσα οινική λίστα με αρκετές προτάσεις σε ποτήρι που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος ως ο καλύτερος Έλληνας σομελιέ Άρης Σκλαβενίτης. Οι καλές προθέσεις του εστιατορίου φαίνονται ακόμα και στο σέρβις, το οποίο είναι ταγμένο, θαρρείς, στην υπηρεσία καθεμιάς επιθυμίας σου.

 

Η βελούδινη κρέμα λεμονιού κάνει παιχνίδια με τα τραγανά φύλλα κρούστας και τη σάλτσα κόκκινων φρούτων (€5,90) και η διακριτική γλύκα της σφραγίζει όπως πρέπει την ψαροφαγία. Το εστιατόριο Χάνος αξίζει να μπει στην ατζέντα σου.


Χάνος, Νίκης 23, Σύνταγμα, 210 3316158

Νίκης 23, Σύνταγμα
210 3316158
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Ζωή Παρασίδη |