Στο ολοκαίνουριο Frater & Soror θα μοιραστείς νόστιμα πιάτα με την παρέα σου

Το all day bar restaurant έχει αποκτήσει ήδη φανατικό κοινό στη γειτονιά του Παγκρατίου

Στο ολοκαίνουριο Frater & Soror θα μοιραστείς νόστιμα πιάτα με την παρέα σου
Στα λίγα τραπέζια μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα καπνίζουν, ψήνουν σιτεύουν και σερβίρουν ένα μικρό μενού για «secret dining», από ψάρι ημέρας μέχρι εκλεκτά κρεατικά. Φωτο: Κοσμάς Κουμιανός

 

Το ολοκαίνουριο all day bar restaurant Frater & Soror στη γειτονιά του Παγκρατίου έχει αποκτήσει ήδη φανατικό κοινό. Βιομηχανικές γραμμές σε φωτεινούς χρωματισμούς δίνουν τον τόνο στον χώρο με το επιμελώς ατημέλητο διακοσμητικό ύφος που κυριαρχεί και στα τρία επίπεδα.

 

Στην είσοδο σε υποδέχεται η μεγάλη φασαριόζικη μπάρα, έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση σε κοκτέιλ. Είχαμε όρεξη να φάμε και συγκεντρωθήκαμε στην απόλαυση της μαγειρικής τέχνης του σεφ Δημοσθένη Μπαλόπουλου. Το μικρό μενού καταργεί τους διαχωρισμούς ανάμεσα σε πρώτα και κυρίως και πατάει στη λογική του μοιράσματος των πιάτων με την παρέα σου ή... όχι. Άλλωστε, το προτείνει και το μενού, που στην κορυφή του γράφει «to share or not to share».

 

Στο ολοκαίνουριο Frater & Soror θα μοιραστείς νόστιμα πιάτα με την παρέα σου
Το μικρό μενού καταργεί τους διαχωρισμούς ανάμεσα σε πρώτα και κυρίως και πατάει στη λογική του μοιράσματος των πιάτων με την παρέα σου ή... όχι. Φωτο: Κοσμάς Κουμιανός

 

Τις μερίδες δεν θα τις έλεγες χορταστικές. Το διαπιστώνεις όταν έρχεται το καλαμάρι με σάλτσα πιπεριάς, λεπτές φέτες chorizo και ελιές πάνω σε μπουκιές τηγανητού ψωμιού (€14,50). Ένα πιάτο που ακολουθεί τη φιλοσοφία escabeche, η οποία στη μεσογειακή αλλά και νοτιοαμερικανική κουζίνα υποδηλώνει μαγείρεμα σε μαρινάδα που έχει ως βάση το ξίδι με πάπρικα ή σαφράν. Γευστικό, με ωραία οξύτητα στη σάλτσα, που τελικά κλέβει την παράσταση από το καλαμάρι.

 

Στη φιλοσοφία του fusion μεζέ είναι και το μοσχαρίσιο ταρτάρ με ψητό λάχανο, καμένο βούτυρο και αυγολέμονο γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (€12). Ιδιαίτερο το πάντρεμα των γεύσεων, που αγκαλιάζει ευχάριστα τον ουρανίσκο. Το καλό φαγητό δρα σαν τονωτικό και τα ψητά κεφτεδάκια από σπάλα αρνιού πάνω σε ψητά πράσινα φασολάκια με σάλτσα ανθόγαλου και φιστίκια (€14,50) είναι από τα πιάτα που δεν θέλεις να μοιραστείς.

 

Στο ολοκαίνουριο Frater & Soror θα μοιραστείς νόστιμα πιάτα με την παρέα σου
Βιομηχανικές γραμμές σε φωτεινούς χρωματισμούς δίνουν τον τόνο στον χώρο με το επιμελώς ατημέλητο διακοσμητικό ύφος που κυριαρχεί και στα τρία επίπεδα. Φωτο: Κοσμάς Κουμιανός

 

Η οινική λίστα προσφέρει λίγες επιλογές από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα. Πριν φύγεις, δίνεις στον εαυτό σου την υπόσχεση να επισκεφτείς το υπόγειο όπου βρίσκεται το εστιατόριο Phi Beta Kappa, σαν κρυφό μυστικό που μοιράζονται οι μυημένοι. Εκεί θα συναντήσεις το βασίλειο της κουζίνας του Δημοσθένη Μπαλόπουλου και της ομάδας του, το οποίο είναι εντυπωσιακό.

 

Στα λίγα τραπέζια μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα καπνίζουν, ψήνουν σιτεύουν και σερβίρουν ένα μικρό μενού για «secret dining», από ψάρι ημέρας μέχρι εκλεκτά κρεατικά.

 

Στο ολοκαίνουριο Frater & Soror θα μοιραστείς νόστιμα πιάτα με την παρέα σου
Φωτο: Κοσμάς Κουμιανός

 

Στο ολοκαίνουριο Frater & Soror θα μοιραστείς νόστιμα πιάτα με την παρέα σου
Φωτο: Κοσμάς Κουμιανός

 

Στο ολοκαίνουριο Frater & Soror θα μοιραστείς νόστιμα πιάτα με την παρέα σου
Φωτο: Κοσμάς Κουμιανός

 

Frater & Soror, Αμύντα 6, πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι, 210 7213720

Αμύντα 6, πλατεία Προσκόπων
210 7213720
 
 
 
 
ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΜΗΤΑΡΕΑ
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Ζωή Παρασίδη |