Στα Μεζεκλίκια της Λαχαναγοράς, η κουζίνα αποκαλύπτει το μεγαλείο της μαγειρικής απλότητας
Στα Μεζεκλίκια της Λαχαναγοράς, η κουζίνα αποκαλύπτει το μεγαλείο της μαγειρικής απλότητας

 

Συνηθίζουμε να λέμε «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση» όταν αναφερόμαστε σε μια πολύ καλή επιλογή. Αν η λογική αυτή χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικό πεδίο, μπορούμε να μιλήσουμε για «το κατάλληλο εστιατόριο στο κατάλληλο περιβάλλον». Ένα σχόλιο που μπορεί να ταιριάξει απόλυτα με το καινούργιο εστιατόριο «Τα μεζεκλίκια της Λαχαναγοράς». 

             
Μέσα στην Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη, εκεί όπου βρίσκονται τα καταστήματα λιανικής, σε ένα κτίριο του 1955 που στέγαζε την κρεαταγορά, ο Γιάννης Χριστόπουλος και ο Πέτρος Μαρτσούκος αποφάσισαν να στεγάσουν με πολύ μεράκι την αγάπη τους για τους μεζέδες. Τα Μεζεκλίκια της Λαχαναγοράς τιμούν και οι επαγγελματίες της Αγοράς, κάνοντας εκεί το μεσημεριανό τους διάλειμμα.

 

Ο βασιλιάς του τραπεζιού είναι αναμφίβολα το πεϊνιρλί με σουτζούκι, φέτα, ντομάτα, πιπεριά και αυγό μάτι
Ο βασιλιάς του τραπεζιού είναι αναμφίβολα το πεϊνιρλί με σουτζούκι, φέτα, ντομάτα, πιπεριά και αυγό μάτι

 

Στην κουζίνα μαγειρεύει ο Στράτος Καραμανώλης με καταγωγή από το Αϊβαλί, που πατάει πάνω στις συνταγές της γιαγιάς του, έτσι όπως ο ίδιος τις έχει δοκιμάσει. Άλλωστε, το ούζο και το τσίπουρο είναι κυριαρχικά ποτά και θέλουν δίπλα τους μεζέδες στιβαρούς, που θα απογειώσουν την απόλαυση.

 

Στο μοναστηριακό ψηλό τραπέζι στην «καρδιά» της σάλας παίρνει θέση όλη η παρέα. Τα ποτήρια γεμίζουν με τσίπουρο και τσουγκρίζουν και τα πιατάκια με τους μεζέδες προσγειώνονται στο τραπέζι. Μελιτζανοσαλάτα με ωραίο κάπνισμα που την αλείφεις πάνω στην μπουκιά φρέσκου ψωμιού και απολαμβάνεις την αληθινή νοστιμιά της (€4,80). Η φέτα στη λαδόκολλα με μπούκοβο και φρέσκια ρίγανη βγαίνει από τον φούρνο και μοσχοβολά (€5,50). Την ενισχύσαμε με καυτερό μπούκοβο και ικανοποίησε τους λάτρεις των πικάντικων γεύσεων.

 

Τα τηγανητά αυγά με μεγάλες φέτες παστουρμά είναι το απόλυτο πιάτο για τους «κυνηγούς» των μεζέδων
Τα τηγανητά αυγά με μεγάλες φέτες παστουρμά είναι το απόλυτο πιάτο για τους «κυνηγούς» των μεζέδων

 

Οι γίγαντες, μαγειρεμένοι με ροδέλες χωριάτικο λουκάνικο, είναι καλοφτιαγμένοι (€6,50). Τα κεφτεδάκια συνοδεύονται με σάλτσα γιαουρτιού και τα πιρούνια παίρνουν φωτιά (€7). Οι γευστικές εντάσεις κατεβαίνουν ένα σκαλοπάτι με τα μανιτάρια που έρχονται στο τηγάνι μαγειρεμένα με μυρωδικά και κομμάτια γραβιέρα Κρήτης (€7). Γήινη, γευστική απόλαυση. Ο βασιλιάς του τραπεζιού είναι αναμφίβολα το πεϊνιρλί με σουτζούκι, φέτα, ντομάτα, πιπεριά και αυγό μάτι (€8,50).

 

Τα τηγανητά αυγά με μεγάλες φέτες παστουρμά είναι το απόλυτο πιάτο για τους «κυνηγούς» των μεζέδων (€7,50). Με δυο λόγια, εδώ, στα Μεζεκλίκια της Λαχαναγοράς, η κουζίνα αποκαλύπτει το μεγαλείο της μαγειρικής απλότητας κι έχουν βάλει τα δυνατά τους για να πετύχουν τον στόχο τους. Θα περάσεις όμορφα και θα συνοδεύσεις το ποτό σου με ωραίους, φρέσκους και καλοφτιαγμένους μεζέδες. Μια διαφορετική απόδραση. Αξίζει!

 

Μεζεκλίκια της Λαχαναγοράς, Λαχαναγορά Ρέντη, 210 4820020