Η ταϊλανδέζικη μαγειρική κουλτούρα δίνει έμφαση στην εμφάνιση, τα αρώματα και τη γεύση και επιδιώκει την πολυπλοκότητα, την προσοχή στη λεπτομέρεια, στην υφή, στο χρώμα και στη χρήση υλικών με διατροφικά οφέλη.
Η ταϊλανδέζικη μαγειρική κουλτούρα δίνει έμφαση στην εμφάνιση, τα αρώματα και τη γεύση και επιδιώκει την πολυπλοκότητα, την προσοχή στη λεπτομέρεια, στην υφή, στο χρώμα και στη χρήση υλικών με διατροφικά οφέλη.

 

Το ταϊλανδέζικο φαγητό μού αρέσει. Εκτιμώ τα πιάτα του, που εκφράζουν τον εξωτικό του χαρακτήρα. Με μαγεύουν τα αρώματα των μπαχαρικών και τα υπέροχα χρώματα των φρούτων που πρωταγωνιστούν στις συνταγές του. Σε αντίθεση με πολλές άλλες εθνικές κουζίνες, η ταϊλανδέζικη απορρίπτει την απλότητα και αναζητά την ποικιλία διαφόρων στοιχείων για να δημιουργήσει ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

 

Η ταϊλανδέζικη μαγειρική κουλτούρα δίνει έμφαση στην εμφάνιση, τα αρώματα και τη γεύση και επιδιώκει την πολυπλοκότητα, την προσοχή στη λεπτομέρεια, στην υφή, στο χρώμα και στη χρήση υλικών με διατροφικά οφέλη. Είναι μια κουζίνα με αναπάντεχους γευστικούς συνδυασμούς και γι' αυτό οι φανατικοί θαυμαστές της αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό σε όλο τον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι η έως πρόσφατα ισχνή παρουσία της στην αθηναϊκή εστίαση άρχισε να δυναμώνει τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα.


Το καινούργιο PatPong Thai restaurant έχει λίγο καιρό που άνοιξε στην οδό Λεβέντη, στο Κολωνάκι, εκεί όπου μέχρι πρόσφατα στεγαζόταν το Nikkei. Στον φρέσκο χώρο η κουζίνα αναλαμβάνει να μας μυήσει στην urban εκδοχή του ταϊλανδέζικου street food και, όπως όλα δείχνουν, τα καταφέρνει θαυμάσια. Ο σεφ Σήφης Μανουσέλης μαγειρεύει με τέχνη και κέφι τα ταϊλανδέζικα υλικά, πατώντας πάνω σε παραδοσιακές συνταγές, και σερβίρει μια νόστιμη κουζίνα.

 

Το καινούργιο PatPong Thai restaurant άνοιξε πριν λίγο καιρό στην οδό Λεβέντη, στο Κολωνάκι.
Το καινούργιο PatPong Thai restaurant άνοιξε πριν λίγο καιρό στην οδό Λεβέντη, στο Κολωνάκι.


Πάνω στο τραπέζι παίρνουν θέση κομψά μπολάκια με λάιμ κομμένο σε φέτες, φιστίκι τριμμένο και ζάχαρη. Είναι τα συνοδευτικά για τα πιάτα που θα ακολουθήσουν. Στο ξεκίνημα επιβάλλεται η αυθεντική Tom yum goong. Πρόκειται για μια σούπα γαρίδας με γκαλανγκάλ –που είναι η πιπερόριζα και χρησιμοποιείται ευρέως στην ταϊλανδέζικη κουζίνα–, kaffir lime, ψιλοκομμένη τσίλι πιπεριά, γάλα καρύδας, σχοινόπρασο και φρέσκους κύβους ντομάτας (€9). Λίγες σταγόνες λάιμ θα ενισχύσουν τη γευστική απόλαυση.


Η σαλάτα Yum Mamuang Spicy είναι υπέροχη. Στο πιάτο μπλέκουν ισορροπημένα μαριναρισμένο μοσχάρι σε λεπτές φέτες, ντομάτα, λεπτοκομμένο αγγούρι, μάνγκο και καρότο, τρυφερές φύτρες και φύλλα βασιλικού που μοσχοβολά (€15). Δεν υπάρχει καμία αυθαίρετη προσθήκη που να χαλά την ισορροπία της. Τη γαρνίρεις με φιστίκι τριμμένο που προσθέτει πόντους στο παιχνίδι των υφών και της γεύσης. Αρωματική, δροσερή και αρκετά πικάντικη. Μια σαλάτα που θα ήθελα να τρώω κάθε ημέρα.

 

Τα ντάμπλινγκ λαχανικών με soya Beens γίνονται στον ατμό και ενισχύονται με πίκλα από κρόκο αυγού, μανιτάρια, γάλα καρύδας και σάλτσα φιστικιού (€9). Ωραία ιδέα η πίκλα αυγού, που δίνει τη δική της ένταση στη γεύση.

 

Στα αδιαμφισβήτητα hits του εστιατορίου, πάντως, συγκαταλέγεται το Chicken Carry.
Στα αδιαμφισβήτητα hits του εστιατορίου, πάντως, συγκαταλέγεται το Chicken Carry.

                        
Μέσα σε εντυπωσιακό σκεύος σερβίρεται το Pat Thai με νουντλς ρυζιού, γαρίδες, φύτρες και στην κορυφή μια τούφα από το ψιλοκομμένο πράσινο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού, γαρνιρισμένο με χοντροσπασμένα τραγανά φιστίκια (€14). Βουτάς τη φέτα λάιμ στη ζάχαρη και ρίχνεις μερικές σταγόνες στο πιάτο, που θα προσθέσουν αρώματα και διακριτική οξύτητα.

 

Στα αδιαμφισβήτητα hits του εστιατορίου, πάντως, συγκαταλέγεται το Chicken Carry. Οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσεις τη συναρπαστική γευστική εμπειρία που χαρίζει το πράσινο κάρι, μαγειρεμένο με μπουκιές κοτόπουλο, μελιτζάνα, φύλλα βασιλικού και πράσινα φασολάκια. Συνοδεύεται με λιτό ρύζι ατμού που παίζει τον ρόλο ψωμιού για τους Ταϊλανδούς (€15). Η οινική λίστα υποστηρίζεται με ετικέτες από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα, που θα συνοδεύσουν ιδανικά το δείπνο.    

 

Τα ντάμπλινγκ λαχανικών με soya Beens γίνονται στον ατμό και ενισχύονται με πίκλα από κρόκο αυγού, μανιτάρια, γάλα καρύδας και σάλτσα φιστικιού
Τα ντάμπλινγκ λαχανικών με soya Beens γίνονται στον ατμό και ενισχύονται με πίκλα από κρόκο αυγού, μανιτάρια, γάλα καρύδας και σάλτσα φιστικιού
 


Το επιδόρπιο με τις τρεις διαφορετικές υφές μπανάνας –τραγανή, μους και καραμελωμένη– σερβίρεται μέσα σε καραμελωμένα bans με μια πινελιά χοντρό αλάτι και προσφέρει ένα γλυκό παιχνίδι υφών (€10). Το PatPong Thai restaurant προσφέρει όλο το πακέτο της ευχαρίστησης και της γνωριμίας με την εξωτική ταϊλανδέζικη κουζίνα που σε κάνει να θέλεις να επιστρέφεις. «Kop-khun-maag», ευχαριστούμε πολύ για την ωραία γευστική εμπειρία.

 

PatPong Thai restaurant, Λεβέντη 3, Κολωνάκι, 210 7228283