Αρνάκι πάνω σε κρέμα ρεβιθιών, ρεβίθια, πίκλα γογγύλι, λάδι δυόσμου, σάλτσα από το ψητό αρνί και δίπλα πρόβειο γιαούρτι.
Αρνάκι πάνω σε κρέμα ρεβιθιών, ρεβίθια, πίκλα γογγύλι, λάδι δυόσμου, σάλτσα από το ψητό αρνί και δίπλα πρόβειο γιαούρτι.

 

Το εστιατόριο της Φάρμας Μπράλου στον πεζοδρόμο της Μηλιώνη στο Κολωνάκι μετά από ένα χρόνο πετυχημένης παρουσίας μπαίνει ακόμη πιο δυναμικά στο παιχνίδι της γεύσης.

 

Το τιμόνι της κουζίνας έχει αναλάβει ο δημιουργικός σεφ Γιάννης Λιόκας που αγκαλιάζει την παράδοση και υμνεί με τέχνη στα πιάτα του την πλειοψηφία των προϊόντων που παράγονται στη φάρμα στη Φθιώτιδα.


«Η φιλοσοφία του εστιατόριου ακολουθεί τη συνταγή "από τη φάρμα στο τραπέζι", έτσι τον πρώτο λόγο έχουν τα προϊόντα που παράγονται στη φάρμα», εξηγεί ο Γιάννης και προσθέτει: «Η καταγωγή μου από τα Γιάννενα με βοηθάει να κάνω φαγητό βιωματικό».

 

Φρυγαδέλι που φτιάχνεται με μοσχαρίσιο συκώτι τυλιγμένο σε μπόλια με συνοδό σάλτσα από καπνιστό γιαούρτι και μυρωδικά.
Φρυγαδέλι που φτιάχνεται με μοσχαρίσιο συκώτι τυλιγμένο σε μπόλια με συνοδό σάλτσα από καπνιστό γιαούρτι και μυρωδικά.


Για του λόγου του το αληθές, το ανακαλύπτεις ευθύς όταν στο τραπέζι προσγειώνονται ζυμωτό ψωμί και εξαίσια αλευρόπιτα με φέτα που μοσχοβολά φρέσκο βούτυρο. Ξεφυλλίζοντας το μενού ανακαλύπτεις ορεσίβιες προτάσεις που είναι ομολογουμένως πολύ ορεκτικές.


Δοκιμάσαμε ένα εξαιρετικό βοδινό φιλέτο ταρτάρ με πίκλες από μούρα και σινάπι, chips από topinambur που στεφανώνεται με κρέμα από μαύρο πιπέρι (15€). Εντυπωσίασε με την ισορροπία του.


Η χυμώδης προβατίνα «παντρεύεται» με τα καραμελωμένα κρεμμύδια, τυλίγεται σε τραγανό φύλλο σε σχήμα φλογέρας και συνοδεύεται με γαλοτύρι με αρωματικά (8€). Πληθωρική γεύση που δεν σε βαραίνει και δροσίζεται όμορφα από το συνοδευτικό γαλοτύρι.

 

Το μενού είναι απόλυτα ταιριαστό με την σάλα με τα ξύλινα τραπέζια και τους δερμάτινους καναπέδες που αναδεικνύουν ρουστίκ αισθητική.
Το μενού είναι απόλυτα ταιριαστό με την σάλα με τα ξύλινα τραπέζια και τους δερμάτινους καναπέδες που αναδεικνύουν ρουστίκ αισθητική.


Ωραία ιδέα το αυγό ελευθέρας βοσκής που σερβίρεται σε κρούστα με καπνιστό τραχανά, μανιτάρια και δίπλα ανάλαφρη κρέμα από σέσκουλα (7,5€). Ο Γιάννης έχει κέφια και το διαπιστώνεις στο λαχταριστό φρυγαδέλι που φτιάχνεται με μοσχαρίσιο συκώτι τυλιγμένο σε μπόλια, με συνοδό σάλτσα από καπνιστό γιαούρτι και μυρωδικά (7€). Έχεις την αίσθηση ότι το φαγητό της στάνης αποκτά γκουρμέ διάσταση.


Ακολουθούν η κρέμα πατάτας στη «θράκα», περιχυμένη με καμένο βούτυρο και μοσχαρίσιες στηθοπλευρές σε «στάχτη», φτιαγμένη από λαχανικά και σάλτσα μαύρης τρούφας (15€). Γεύση προκλητική. Δοκιμάζοντας αντιλαμβάνεσαι ότι είναι σοφά μελετημένοι οι συνδυασμοί των υλικών.

 

Πατάτες στη «θράκα» περιχυμένες με καμένο βούτυρο και μοσχαρίσιες στηθοπλευρές σε «στάχτη» με σάλτσα μαύρης τρούφας.
Πατάτες στη «θράκα» περιχυμένες με καμένο βούτυρο και μοσχαρίσιες στηθοπλευρές σε «στάχτη» με σάλτσα μαύρης τρούφας.


Ευωδιαστό αρνάκι πάνω σε κρέμα ρεβιθιών, ρεβίθια, πίκλα γογγύλι, λάδι δυόσμου, σάλτσα από το ψητό αρνί και δίπλα πρόβειο γιαούρτι (14€). Πιάτο που υμνεί τη γενναιόδωρη απλότητα της φύσης. Γεύσεις αληθινές που σε κερδίζουν αβίαστα.


Το μενού είναι απόλυτα ταιριαστό με τη σάλα με τα ξύλινα τραπέζια και τους δερμάτινους καναπέδες που αναδεικνύουν ρουστίκ αισθητική. Μεγάλη μπάρα μπροστά από την ανοικτή κουζίνα με ψηλά σκαμπό και θέσεις για να γευματίσεις.


Σε μια πλευρά του χώρου βρίσκεται το ψυγείο ωρίμανσης των ποιοτικών κρεάτων που εξελίσσονται και η γεύση τους βαθαίνει και εκεί μπορείς να τα χαζέψεις και να επιλέξεις αυτό που τραβά η όρεξη σου.


Η οινική λίστα προσφέρει καλές επιλογές από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η λίστα από εξαιρετικά malt ουίσκι και signature cocktail.

 

Βοδινό φιλέτο ταρτάρ με πίκλες από μούρα και σινάπι, chips από topinambur που στεφανώνεται με κρέμα από μαύρο πιπέρι.
Βοδινό φιλέτο ταρτάρ με πίκλες από μούρα και σινάπι, chips από topinambur που στεφανώνεται με κρέμα από μαύρο πιπέρι.


Κρατήστε χώρο για τα επιδόρπια που και αυτά πατούν στην παράδοση αλλά παρουσιάζονται με φρέσκια ματιά και τεχνική όπως το κανταΐφι με μους από πρόβειο γιαούρτι της φάρμας, lime, ζελέ μέλι και καραμελωμένα καρύδια (7€).


Το γαλακτομπούρεκο ψήνεται στον φούρνο της στιγμή της παραγγελίας και έρχεται με σιρόπι που μοσχοβολά μπαχαρικά και εσπεριδοειδή (7€). Το ευχάριστο περιβάλλον, το ευγενικό σέρβις και οι εύγεστες προτάσεις του μενού φιλοδοξούν να σε κάνουν να νιώσεις αισιόδοξος.


Φάρμα Μπράλου, Μηλιώνη 12 και Ηρακλείτου, Κολωνάκι, τηλ. 210 36 45 050