Vezené

«Αγκαλιά» με το πάρκο Μαδρίτης και διαγωνίως της Εθνικής Πινακοθήκης βρίσκεται ένα διαχρονικό μπιστρό à la grecque που άλλαξε τα δεδομένα της αθηναϊκής γαστρονομίας.

10.5.2018 | 15:50
Vezené
Τα signature κλασικά πιάτα του μενού του, η πληθωρικότητα των γεύσεών του και η ζεστασιά που αποπνέει έχουν κερδίσει το γαστρονομικό κοινό της χώρας.

Vezené
Το Vezené έχει ως πολιτική του να συνεργάζεται με συλλέκτες άγριων πρώτων υλών, ψαροντουφεκάδες, αγρότες και ντόπιες οικοτεχνίες απ' όλες τις γωνιές της Ελλάδας, εκμεταλλευόμενο τα αγνότερα αγαθά της ελληνικής γης.

 

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα εστιατόρια επικαλούνται την εποχικότητα των υλικών, αντιλαμβανόμενα τη σημασία της για την ποιότητα και τη γεύση των πιάτων.

 

Λίγα όμως μπορούν να εγγυηθούν ότι το μενού τους έχει μόνο φρέσκα πιάτα, καθώς το να εκμεταλλευτεί κανείς σωστά τα εποχικά προϊόντα είναι μια διαδικασία δύσκολη, με μεγάλο κόστος.

 

Η κουζίνα του Vezené αγαπάει την Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα αγκαλιάζει την πολυπολιτισμική γενέτειρα του Άρη Βεζενέ, τη Νέα Υόρκη. Ο ξυλόφουρνος και η φωτιά, κύριοι πρωταγωνιστές, αναδεικνύουν ιδανικά τη βαθύτητα της γεύσης τόσο των βοδινών όσο και των ολόφρεσκων θαλασσινών και ψαρικών.

 

Vezené
Extra Tip: Παρόλο που είναι ένα από τα πιο hard to find reservation εστιατόρια, τα walk ins είναι πάντα καλοδεχούμενα.

 

Στο Vezené μπορεί κανείς να βρει κρέας μακράς ωρίμανσης, καθώς είναι το πρώτο εστιατόριο που αναζωπύρωσε την ξεχασμένη τεχνική του σιτέματος.

 

Ο Άρης Βεζενές, με αγάπη και αφοσίωση, έχει γυρίσει διάφορα μέρη ανά τον κόσμο κι έχει έρθει σε επαφή με τους πιο έμπειρους τεχνίτες της χασαπικής με σκοπό να προσφέρει στους καλεσμένους του την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία.

 

Το Vezené έχει ως πολιτική του να συνεργάζεται με συλλέκτες άγριων πρώτων υλών, ψαροντουφεκάδες, αγρότες και ντόπιες οικοτεχνίες απ' όλες τις γωνιές της Ελλάδας, εκμεταλλευόμενο τα αγνότερα αγαθά της ελληνικής γης.

 

Επιλέγει να προμηθεύεται τα υλικά του από βιώσιμες καλλιέργειες και φάρμες, οι οποίες διακρίνονται για τον σεβασμό με τον οποίο αντιμετωπίζουν το περιβάλλον αλλά και για τις οικολογικές, «ηθικές» μεθόδους διαχείρισης που ακολουθούν.

 

 

Η καινοτομία, όμως, του Vezené δεν περιορίζεται μόνο στην εξαιρετική τεχνική του σιτέματος του κρέατος. Τα signature κλασικά πιάτα του μενού του, η πληθωρικότητα των γεύσεών του και η ζεστασιά που αποπνέει έχουν κερδίσει το γαστρονομικό κοινό της χώρας. Στο Vezené κάθε γεύμα μοιάζει με οικογενειακό τραπέζι.

 

Τα φαγητά τοποθετούνται στη μέση του τραπεζιού, ώστε όλοι να έχουν τη χαρά του να μοιράζονται το δείπνο τους με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

 

Το μπαρ του, μικρό σε εμβαδό, προσφέρει σε αφθονία φίνα ποτά και, φυσικά, κρασιά. Ο ρόλος του διπλός, καθώς εκεί φιλοξενούνται και φίλοι του εστιατορίου, όπου δοκιμάζουν πρώτοι τα καινούργια πιάτα. Είναι ένα ανεπίσημο τραπέζι του chef.

 

Vezené, Βρασίδα 11, Αθήνα, 210 7232002, instagram, www.vezene.gr

Βρασίδα 11, Χίλτον
210 7232002
 
 
 
 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Ζωή Παρασίδη |