Sapou: Από την Αντίπαρο στο Παγκράτι για ποιοτικό φαγητό

Ένας χρόνος επιτυχημένης παρουσίας στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή

9.5.2018 | 13:56
Sapou: Από την Αντίπαρο στο Παγκράτι για ποιοτικό φαγητό
Καρπάτσιο χριστόψαρο μαριναρισμένο σε yuzu dressing, γκρέιπφρουτ, σπόρους ροδιού και wakame (€18).

 

Ένα σημαντικό κομμάτι της μνήμης είναι και η γεύση, που μας θυμίζει πρόσωπα, τόπους, καταστάσεις. Η επιτυχία του μάγειρα είναι να κάνει ένα φαγητό του οποίου η ανάμνηση θα φέρνει χαρά και χαμόγελο σε όσους το δοκίμασαν.

 

Στο Sapou, που έχει κλείσει έναν χρόνο παρουσίας στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή, ο σεφ και ιδιοκτήτης Γιάννης Σαπουντζής, όπως όλα δείχνουν, το έχει πετύχει. Το Sapou έκανε το ντεμπούτο στην Αντίπαρο τους καλοκαιρινούς μήνες και τον χειμώνα το κοινό του το επισκέπτεται στο Παγκράτι. Το μενού προσφέρει ορεκτικές επιλογές με φρέσκα υλικά της εποχής και ασιατικές πινελιές.

 

Sapou: Από την Αντίπαρο στο Παγκράτι για ποιοτικό φαγητό
Το New York steak με προέλευση Black Angus USA και κοπή κόντρα φιλέτο ήρθε άψογα ψημένο, ζουμερό, με πλούσια γεύση και ωραιότατες μελωμένες συνοδευτικές baby πατάτες (€37).

 

Η καπνιστή πέστροφα συνοδεύεται με καλοφτιαγμένο τσάτνεϊ παντζάρι και σος γιαούρτι horseradish, σπόρους και αραχνοΰφαντα crostini (€12). Ωραίο ξεκίνημα! Ακολουθεί το Vitello Tonnato με μοσχάρι νουά σε λεπτές αέρινες φέτες, γαρνιρισμένο με χειροποίητη μαγιονέζα τόνου, ροζ πιπέρι, φύτρες από ραπανάκι και τηγανητή κάππαρη Αντιπάρου (€15).

 

Φίνο και με γεύση βελούδινη αποδεικνύεται το καρπάτσιο χριστόψαρο μαριναρισμένο σε yuzu dressing, γκρέιπφρουτ, σπόρους ροδιού και wakame (€18).

 

Sapou: Από την Αντίπαρο στο Παγκράτι για ποιοτικό φαγητό
Το μενού προσφέρει ορεκτικές επιλογές με φρέσκα υλικά της εποχής και ασιατικές πινελιές.

 

Την παράσταση κλέβει η εκπληκτική καβουρασαλάτα από καβούρι βασιλικό που συνδυάζεται με αβοκάντο, μάνγκο και ψιλοκομμένο αγγούρι και αγκαλιάζει ευωδιαστή σάλτσα ponzu, μαγιονέζα sweet chili και στην κορυφή αυγά χελιδονόψαρου (€25).

 

Εξαιρετική η δροσερή σαλάτα coleslaw με ψιλοκομμένο λάχανο, καρότο, θρυμματισμένα peanuts και dressing με μοσχολέμονο και ρυζόξιδο (€9). Η άνοιξη έρχεται στο τραπέζι με το επιτυχημένο ριζότο Ρrimavera με σπαράγγια, αρακά, edamame γαρνιρισμένο με μια γραμμή τραγανό pangrattato και λάδι μαϊντανού (€16).

 

Sapou: Από την Αντίπαρο στο Παγκράτι για ποιοτικό φαγητό
Το Sapou ξεχωρίζει για την ποιότητά του, τη ζεστή φιλοξενία και την όμορφη ατμόσφαιρα που σε κάνουν να θέλεις να επιστρέφεις.

 

Το New York steak με προέλευση Black Angus USA και κοπή κόντρα φιλέτο ήρθε άψογα ψημένο, ζουμερό, με πλούσια γεύση και ωραιότατες μελωμένες συνοδευτικές baby πατάτες (€37).

 

Κρατήστε χώρο για το προκλητικό sandwich με παγωτό βανίλια, αλμυρή καραμέλα και peanuts με σάλτσα σοκολάτας (€6). Το Sapou ξεχωρίζει για την ποιότητά του, τη ζεστή φιλοξενία και την όμορφη ατμόσφαιρα που σε κάνουν να θέλεις να επιστρέφεις.

Ναϊάδων 2 & Αντήνορος
210 7230626
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού