Το νέο εστιατόριο του Barsol είναι ένας ακόμη λόγος για να πας στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ένα από τα πιο προσεγμένα cocktail bar της Αθήνας προσθέτει το street food στη φιλοσοφία του

7.2.2018 | 12:57
Το νέο εστιατόριο του Barsol είναι ένας ακόμη λόγος για να πας στη Νέα Φιλαδέλφεια
Το μενού εξερευνά το street food στις πολλές μορφές που έχει σε διάφορα μέρη του κόσμου.

 

Το όνομα είναι γνωστό σε όσους κυνηγούν εμπειρίες στα καλά μπαρ της Αθήνας: Barsol στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η old fashioned αύρα που έχει αποκτηθεί από παράδοση πολλών ετών δεν χάθηκε, αντίθετα τονίστηκε από την ανακαίνιση που δέχτηκε ο χώρος πριν από δύο χρόνια. Ακόμη πιο πρόσφατο απόκτημα όμως είναι το μικρό, κομψό και άνετο εστιατόριο με ανοιχτή κουζίνα που έχει στηθεί στον πρώτο όροφο.

 

Στο Barsol θα πας καταρχάς για τα εξαιρετικά του κοκτέιλ − ήταν άλλωστε ένα από τα πρώτα μαγαζιά αυτού του είδους στη Νέα Φιλαδέλφεια και ξέρει καλά τι θα βάλει στο ποτήρι σου. Όμως δεν θα μείνεις μόνο εκεί, αφού τώρα πλέον μπορεί να προσφέρει και ένα μενού που εξερευνά το street food στις πολλές μορφές που έχει σε διάφορα μέρη του κόσμου.

 

Την υπογραφή του στο μενού έχει βάλει ένας εξαιρετικός γνώστης του «τσιμπολογήματος», ο σεφ Γρηγόρης Χέλμης, συνδημιουργός του περίφημου, πλέον, τσιπουράδικου «Μεζέν» στον Βόλο. Τον καθημερινό χειρισμό του μενού που επιμελήθηκε ο Γρηγόρης έχει αναλάβει στην κουζίνα του Barsol ο σεφ Θοδωρής Καλογερής.

 

Το νέο εστιατόριο του Barsol είναι ένας ακόμη λόγος για να πας στη Νέα Φιλαδέλφεια
Caesar’s σε σούπα.

 

 

Αρχή με το πολίτικο πιάτο, που είναι λιμπιστικά κεφτεδάκια αφράτα και αρωματικά που σερβίρονται πάνω σε πίτα ψημένη και κομμένη σε λεπτές λωρίδες με σος γιαούρτι και πάπρικα, ντομάτα κομμένη σε κύβους και ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσίλι (€4,50).

 

Η μόδα των bao buns καλά κρατεί κι εδώ σερβίρονται με πικάντικο κοτόπουλο σε μπουκιές, πράσινα φασολάκια, πιπεριές χαλαπένιος και φέτα ψητή (€7,50). Εντυπωσιακό το Black Sheep, που στην πραγματικότητα είναι ένα πληθωρικό μπέργκερ του οποίου το μπιφτέκι είναι ζυμωμένο από πρόβειο κιμά και συνδυάζεται με ντομάτα, μαρούλι, μουστάρδα και συνοδεύεται από ωραιότατες τραγανές πατάτες με τη φλούδα τους και κέτσαπ.

 

Το νέο εστιατόριο του Barsol είναι ένας ακόμη λόγος για να πας στη Νέα Φιλαδέλφεια
Black Sheep: πληθωρικό μπέργκερ με μπιφτέκι από πρόβειο κιμά.

 

Η λίστα με τα σνακ προσφέρει νόστιμες προτάσεις για όποιον θέλει να  συνοδεύσει τον καφέ, το τσάι ή τους φρέσκους χυμούς φρούτων. Η οινική λίστα προσφέρει αρκετές προτάσεις σε ποτήρι από 4 έως 5 ευρώ.

Πλ. Ελευθερίου Βενιζέλου 4, Νέα Φιλαδέλφεια
210 2529300
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Ζωή Παρασίδη |