Baratin: Ένα υβριδικό bar restaurant που συνδυάζει μοντέρνα αισθητική και σπιτικές γεύσεις

Ένας άνετος χώρος στη Νέα Φιλαδέλφεια συνδυάζει τις νόστιμες επιλογές και τη ζεστή φιλοξενία με τη μοντέρνα αισθητική

31.1.2018 | 17:35
Baratin: Ένα υβριδικό bar restaurant που συνδυάζει μοντέρνα αισθητική και σπιτικές γεύσεις
Το Baratin αξίζει να μπει στον κατάλογο των επιλογών για τακτικές επισκέψεις.

 

Ορισμένες φορές οι «υβριδικοί» bar-restaurant χώροι υποφέρουν, όταν οι δύο ιδιότητες αντιμάχονται η μία την άλλη. Αν όμως η συμβίωση πετύχει, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Κάτι τέτοιο συμβαίνει στο Baratin Drink & Dine Home Bar στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα… κεφτεδάκια. Οι αναμνήσεις με γοητεύουν. Κάποιες είναι πολύτιμες και οι καλύτερες αναμνήσεις φαγητού «ξυπνούν» με μια γεύση, με μια μυρωδιά. Σε ένα χωριό των Σερρών πριν από χρόνια γεύτηκα ένα πιάτο με ωραία κεφτεδάκια και αυτή η εικόνα ζωντάνεψε όταν δοκίμασα τα ευωδιαστά κεφτεδάκια από ελληνικό βουβαλίσιο κιμά, γεμισμένα με γραβιέρα Νάξου, αρωματισμένα με κύμινο και μαρμελάδα ντομάτας (€7,50) στο Baratin. Η απολύτως μοντέρνα και προσεγμένη παρουσίαση δεν ενόχλησε σε τίποτα την αληθινή, σπιτική γεύση που έβγαζαν.

 

Baratin: Ένα υβριδικό bar restaurant που συνδυάζει μοντέρνα αισθητική και σπιτικές γεύσεις
Ο νεαρός σεφ Γρηγόρης Μπονιάκος έχει πάθος και αγάπη για τη μαγειρική και τα πιάτα που ετοιμάζει στην ανοιχτή κουζίνα αποκαλύπτουν ωριμότητα.

 

Πρόκειται για έναν άνετο χώρο, ό,τι πρέπει για να αισθανθείς όμορφα και χαλαρά, χάρη στην ευγενική και ζεστή φιλοξενία. Ο νεαρός σεφ Γρηγόρης Μπονιάκος έχει πάθος και αγάπη για τη μαγειρική και τα πιάτα που ετοιμάζει στην ανοιχτή κουζίνα αποκαλύπτουν ωριμότητα.

 

Οι αλμυροί λουκουμάδες με πουρέ πράσινου μήλου συνοδεύονται με ταρτάρ αχλαδιού και σταγόνες πουρέ αρακά (€5,90), ισορροπώντας μεταξύ γλυκού και αλμυρού. Απολαυστικά τα άγρια μανιτάρια με γκοργκοντζόλα, αρωματισμένα με θυμάρι και πραλίνα από φουντούκι που κάνει τη διαφορά στο πιάτο (€8).

 

Baratin: Ένα υβριδικό bar restaurant που συνδυάζει μοντέρνα αισθητική και σπιτικές γεύσεις
Xοιρινός ιβηρικός λαιμός που συνοδεύεται με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα βύσσινο.

 

Από τα κυρίως, το καλοφτιαγμένο κριθαρότο γαρίδας βγάζει πλούσια γεύση από την bisque και ενισχύεται όμορφα από πέστο βασιλικού, παρμεζάνα και βούτυρο εσπεριδοειδών (€14). Πληθωρική είναι η γεύση του μοσχαρίσιου ραγού με παπαρδέλες που μοσχοβολά λεμονοθύμαρο (€13). Πλούσιο σε γεύση είναι το πιάτο με χοιρινό ιβηρικό λαιμό που συνοδεύεται με πουρέ σελινόριζας και σάλτσα βύσσινο (€14).

 

Baratin: Ένα υβριδικό bar restaurant που συνδυάζει μοντέρνα αισθητική και σπιτικές γεύσεις
Ένας άνετος χώρος, ό,τι πρέπει για να αισθανθείς όμορφα και χαλαρά, χάρη στην ευγενική και ζεστή φιλοξενία.

 

Εντυπωσιακή είναι η οινική λίστα που έχουν επιμεληθεί ο Δημήτρης Γρουμπός και η Φανή Κολάκη με 135 ετικέτες από τον ελληνικό κυρίως αμπελώνα και αντιπροσωπευτική επιλογή από τον παγκόσμιο αμπελώνα, καθώς και 42 κρασιά σε ποτήρι από 4 έως 6,50 ευρώ. Στόχος είναι να προσελκύσει τους φίλους του κρασιού που μπορούν να δοκιμάσουν επιλεγμένα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα σε τιμές που μπορεί να σηκώσει η τσέπη σου.

 

Εδώ έχουμε ένα all day μαγαζί που προσφέρει από το πρωί σάντουιτς, breakfast και πλατό αλλαντικών και τυριών που τιμά το νεανικό κοινό. Αξίζει να μπει στον κατάλογο των επιλογών για τακτικές επισκέψεις.

λεωφόρος Δεκελείας 120, Νέα Φιλαδέλφεια
210 2522228
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού