The salty pig:...Και ξαφνικά η Ιπποκράτους έγινε προορισμός για όσους αγαπούν το κρέας

Οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να παραστρατήσετε και για λίγο να απαρνηθείτε το «κατεστημένο» delivery καλαμάκι και τυλιχτό

13.12.2017 | 15:08
The salty pig:...Και ξαφνικά η Ιπποκράτους έγινε προορισμός για όσους αγαπούν το κρέας
Χοιρινή σπάλα «τραβηχτή» με πλούσια γεύση και σάλτσα BBQ που απογειώνει τη γεύση.

 

Το άνοιγμα του Salty Pig το ανέμενα εδώ και δύο μήνες, από τότε που έγραψα ότι ένα αυθεντικό αμερικανικό street food ετοιμάζεται στην Ιπποκράτους.

 

Το αποτέλεσμα δικαιώνει την αναμονή, αφού το καινούργιο μαγαζί του κέντρου έχει ενσωματώσει με συστηματικό τρόπο και σε συσκευασία street food όσα έχουμε δει και γευτεί τα τελευταία χρόνια σε διάφορα εστιατόρια, δανεισμένα από την κλασική αμερικανική κρεατοφαγία.

 

Τι ακριβώς; Πρώτα απ’ όλα, κομμάτια κρέατος ειδικής κοπής, όπως το μπρίσκετ, που εδώ και τρία-τέσσερα χρόνια παίζει στις κουζίνες πολλών σεφ που αναζητούν ποιότητες και κοπές κρέατος πέρα από τις παραδοσιακές.

 

Δεύτερον, τους τρόπους ψησίματος όπως ο καπνιστήρας και η ροτισερί, με τις τεχνικές των οποίων έχουν πειραματιστεί αρκετοί, με διαφορετικά κάθε φορά αποτελέσματα.

 

Τρίτον, τον τρόπο σερβιρίσματος π.χ. χοιρινό τραβηχτό, την πορκέτα, το λεπτοκομμένο ροσμπίφ σκέτα ή σε σάντουιτς, που έχουν πάρει τη θέση τους δίπλα στο απαραίτητο μπέργκερ σε πολλά από τα ψαγμένα κρεατάδικα.

 

Το εξαιρετικό με το Salty Pig είναι ότι συγκεντρώνει όλα αυτά και πολύ περισσότερα και σ’ τα σερβίρει με εμπειρία από πρώτο χέρι για το τι συμβαίνει πέραν του Ατλαντικού στο street food. Φροντίζουν γι’ αυτό οι σεφ Δημήτρης Παντελεάκης, που έχει δουλέψει πολλά χρόνια στον Καναδά, και Φίλιππος Δημόπουλος, με εμπειρία από πολλά εστιατόρια. Γι’ αυτό αξίζει να το επισκεφτείς για να δοκιμάσεις καλό κρέας που θα σε κάνει να παραστρατήσεις δικαιολογημένα από το «κατεστημένο» delivery καλαμάκι και τυλιχτό.

 

Εδώ διαθέτουν το αμερικανικό Smokehouse BBQ και αξίζει να γευθείς αυθεντικά καπνιστά κρέατα, όπως η χοιρινή σπάλα «τραβηχτή» με πλούσια γεύση και σάλτσα BBQ που απογειώνει τη γεύση (6 ευρώ/μερίδα). Για συνοδεία υπάρχει επιλογή από χειροποίητες τηγανητές πατάτες, πατατοσαλάτα, πράσινη σαλάτα ή coleslaw.

 

Το παραδοσιακό καναδέζικο πουτίν «παίζει» σε πέντε διαφορετικές εκδοχές: δοκιμάσαμε το τραβηχτό κοτόπουλο με καυτερές πιπεριές τσίλι και τυρί τσένταρ (€4,90). Οι πίτες βγαίνουν λαχταριστές από τον ξυλόφουρνο, με τη χειροποίητη ζύμη να δένει απολαυστικά με μοτσαρέλα, ευωδιαστό βασιλικό, παρμεζάνα, ελαιόλαδο και ντομάτα που δανείζει στο πιάτο τη δροσιά της (€5,50).

 

The salty pig:...Και ξαφνικά η Ιπποκράτους έγινε προορισμός για όσους αγαπούν το κρέας
Ροσμπίφ σε φρεσκοψημένη μπαγκέτα, που συνδυάζεται με μαρούλι, χρένο, ροκφόρ, ντομάτα και μαγιονέζα.

 

Σε επόμενη επίσκεψη θα δοκιμάσω τη σπιτική κρεατόπιτα με κιμά, αυγό, κρεμμύδι, σουλτανίνα και φρέσκα μυρωδικά. Ελκυστική είναι και η λίστα με τα κρύα ή τα ζεστά σάντουιτς, όπως το κλασικό Philly cheesesteak submarine με ψιλοκομμένο βοδινό, τυρί, σοτέ πιπεριές, μανιτάρια, μαρούλι, ντομάτα και μαγιονέζα, το σύνολο του οποίου αγκαλιάζει μαλακό φραντζολάκι (€6).

 

Πολύ ωραία η υλοποίηση του ροσμπίφ σε φρεσκοψημένη μπαγκέτα, που συνδυάζεται με μαρούλι, χρένο, ροκφόρ, ντομάτα και μαγιονέζα. Καλή ισορροπία των υλικών.

 

The salty pig:...Και ξαφνικά η Ιπποκράτους έγινε προορισμός για όσους αγαπούν το κρέας
Το Salty Pig διαθέτει αμερικανικό Smokehouse BBQ.

 

Το μενού προσφέρει πολλές επιλογές από χοτ-ντογκ, τάκος, μπέργκερ, μπέιγκελ, προτάσεις από τη ροτισερί asador, κρέατα ψημένα στο αργεντίνικο γκριλ.

 

Από τα πιάτα για χορτοφάγους, δοκιμάσαμε το κεμπάπ, φτιαγμένο με τρία είδη μανιταριών που σερβίρεται πάνω σε ρύζι μπασμάτι τραγανό, το οποίο πατάει πάνω στην περσική συνταγή, μαγειρεμένο με βούτυρο και σαφράν (5,50). Το Salty Pig αξίζει πολλές επισκέψεις.

Ιπποκράτους 36
210 3647445
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Ζωή Παρασίδη |