Πώς η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου κατάφερε να ξεχωρίσει στην πιάτσα του Κουκακίου

Ένα εστιατόριο με ξεχωριστή προσωπικότητα και έμφαση στην ελληνική κουζίνα

29.11.2017 | 13:10
Πώς η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου κατάφερε να ξεχωρίσει στην πιάτσα του Κουκακίου
Στο τραπέζι προσγειώνεται μια φρεσκότατη σμυρναίικη κιμαδόπιτα με χειροποίητο φύλο.

 

Στα δύο χρόνια λειτουργίας της η Φάμπρικα του Ευφρόσυνου στο Κουκάκι δείχνει να έχει ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του δημιουργού της, σεφ και ιδιοκτήτη Γιώργου Γκάτσου, αφού ο ζεστός artisanal χώρος με την ξεχωριστή προσωπικότητα και την έμφαση στην ελληνική κουζίνα έχει αποκτήσει το δικό του κοινό. Το νέο μενού του Γιώργου επιβεβαιώνει το πάθος του για τα εποχικά υλικά αλλά και τα ιδιαίτερα προϊόντα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας.

 

Μέχρι να αποφασίσεις τι θα δοκιμάσεις από το μενού, στο τραπέζι έρχεται ένα πιάτο με μανούρα γυλωμένη γαρνιρισμένη με δροσερά φύλλα ρόκας και δίπλα μαρμελάδα σύκο, φτιαγμένη από τα χέρια του Γιώργου (€9). Τα ποτήρια γεμίζουν με κρασί ζακυνθινό από την ποικιλία Γουστολίδι που οινοποιεί η Αθηνά Τσώλη, που μέσα από τη δουλειά της στόχο έχει την ανάδειξη γηγενών ποικιλιών.

 

Στο τραπέζι προσγειώνεται μια φρεσκότατη σμυρναίικη κιμαδόπιτα με χειροποίητο φύλο (€12,80). Μοσχοβολιστές είναι οι μπουκιές του κιμά, που ενισχύεται με καλές δόσεις φέτας, γραβιέρας Καλαμάτας, σταφίδες και φιστίκι Αιγίνης.

 

Δροσερή και ευχάριστη είναι η καροτοσαλάτα, φτιαγμένη από βιολογικό καρότο, και συνδυάζεται όμορφα με χοντροσπασμένο φουντούκι, αμύγδαλο, μαϊντανό, ψιλοκομμένο λουκούμι μέντας, με τη διακριτική γεύση του λεμονιού και του μηλόξιδου. Το λουκούμι μέντας κάνει τη διαφορά στην επίγευση.

 

Το καλαματιανό τυρί απλάδι τυλίγεται σε κανταΐφι και χειροποίητο φύλλο, ψήνεται στον φούρνο και γαρνίρεται με μέλι και ξηρούς καρπούς (€8,80) – ωραίος μεζές.

 

Για κυρίως, η γάστρα παίζει πάντα δυνατά και η επιλογή ενός σιδηρόδρομου (μοσχαρίσια πλευρά) που σιγομαγειρεύεται με μυρωδικά αποδεικνύεται εξαιρετική (€18,20). Μελωμένο το κρέας, σχεδόν λιώνει στο στόμα, αφήνοντας μια ελαφριά νότα καπνίσματος. Γεύσεις αληθινές, που σε κερδίζουν αβίαστα.

 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού