Yolenis: Νέες συνεργασίες, νέες γεύσεις, ίδια ποιότητα

Μη χάσετε τα «βομβίδια», τις ταλιάτες με ρόκα και φλοίδες γραβιέρας και τις δροσερές πράσινες σαλάτες με σος εσπεριδοειδών και ξινομυζήθρα

1.11.2017 | 15:00
Yolenis: Νέες συνεργασίες, νέες γεύσεις, ίδια ποιότητα
Όσοι θέλουν να γνωρίσουν την καινούργια συνεργασία του Steak bar by Kiku με το κρεοπωλείο Carnicero από το Ψυχικό θα πρέπει να ανεβούν στον πρώτο όροφο του Yoleni’s.

 

Τα εκρηκτικά χρώματα των φρούτων και των ζαρζαβατικών τραβούν τη ματιά σου στην είσοδο του Yolenis στη Σόλωνος. Είναι εμφανείς οι αλλαγές που έγιναν στον χώρο του ισογείου, αλλά και στο μενού που τώρα περιλαμβάνει πίτες, αλμυρές και γλυκές, εμπνευσμένες απ’ όλη την Ελλάδα και φτιαγμένες με χειροποίητο κρητικό φύλλο. Όσοι θέλουν να γνωρίσουν την καινούργια συνεργασία του Steak bar by Kiku με το κρεοπωλείο Carnicero από το Ψυχικό θα πρέπει να ανεβούν στον πρώτο όροφο. Η σάλα είναι λιτή με ξύλινα τραπέζια και καρέκλες που ενισχύουν το ρουστίκ στυλ, ενώ στο βάθος βλέπεις το ψυγείο με τα κρέατα που κόβονται μπροστά σου και στη συνέχεια μπαίνουν στην φωτιά.

 

Το γευστικό ρεπερτόριο του Steakbar είναι εστιασμένο στο κρέας. Το μενού δεν βάζει δύσκολα στους αμύητους, προσφέρει καθαρές προτάσεις και εξηγεί ποια κρέατα είναι αμερικανικά. Το ευγενικό προσωπικό, όμως, είναι πρόθυμο για περαιτέρω επεξηγήσεις. Μια δροσερή πράσινη σαλάτα με σος εσπεριδοειδών και ξινομυζήθρα (€9) δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα. Από τα ορεκτικά προτείνω να δοκιμάσετε τα βομβίδια, όπως τα λένε στη Θεσσαλονίκη-, τα μακρόστενα «στρουμπουλά» ψητά κεφτεδάκια από μοσχαρίσιο κιμά που συνοδεύονται με σάλτσα γιαουρτιού, ντομάτα, κρεμμύδι και ψημένη πίτα κομμένη σε τριγωνικά κομμάτια (€7,50). Τα βομβίδια αποκαλύπτουν πληθωρική νοστιμιά, μοναδική παραφωνία οι καμένες πίτες που βγήκαν μαύρες από τη σχάρα. Το μοσχαρίσιο καρπάτσιο (€9,50) έρχεται σε χορταστική μερίδα με λίγα φύλλα ρόκας και φλοίδες γραβιέρας. Θα προτιμούσα οι φέτες του κρέατος να ήταν λεπτοκομμένες και σίγουρα το πιάτο «φωνάζει» για καλό παρθένο ελαιόλαδο που θα του χαρίσει άρωμα και γεύση. Η ταλιάτα flap steak που γαρνίρεται με ρόκα και φλοίδες γραβιέρας (€16,50) ήρθε ψημένη, όπως τη ζητήσαμε, και συνδυάζεται ωραία με τις σταγόνες από λάδι τρούφας. Η picanha steak Black Angus (€22) με καταγωγή τις ΗΠΑ σερβίρεται πάνω σε ξύλο και είναι χορταστική, αφού αγγίζει τα 300 γρ. Οι συνοδευτικές τηγανητές πατάτες δεν είναι φρέσκες και σερβίρονται μέσα σε μικρό κατσαρόλι (€3). Στον κατάλογο σύντομα θα προστεθεί και ο μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος. Η οινική λίστα προσφέρει καλές επιλογές, όμως μπορείς να επιλέξεις κρασί και από την κάβα του Yolenis, με μια έξτρα χρέωση.

 

Yolenis: Νέες συνεργασίες, νέες γεύσεις, ίδια ποιότητα

 

Yolenis, Σόλωνος 9, Κολωνάκι, 212 2223622-23

Σόλωνος 9
212 2223622-23
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού