Αφρόψαρο: Θαλασσινά πιάτα υψηλής αισθητικής

Ο σεφ Γιάννης Στανίτσας επιμελείται ένα δημιουργικό μενού θαλασσινών σε ένα νέο εστιατόριο στο Νέο Ηράκλειο

18.10.2017 | 15:52
Αφρόψαρο: Θαλασσινά πιάτα υψηλής αισθητικής
Η κουζίνα είναι εστιασμένη στη φρεσκάδα και στα ελληνικά προϊόντα.

 

Ένα ολοκαίνουριο εστιατόριο ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Νέο Ηράκλειο και η ονομασία του δηλώνει τη φιλοσοφία της κουζίνας του. Ο δημιουργικός σεφ Γιάννης Στανίτσας επιμελείται το μενού που έχει άρωμα Ελλάδας. «Τα μικρά και τα μεγάλα ψάρια που έχουμε στη μαρμάρινη ψαριέρα μας είναι από τις Κυκλάδες. Η κουζίνα είναι εστιασμένη στη φρεσκάδα και στα ελληνικά προϊόντα», εξηγεί και μας βάζει στον νόστιμο κόσμο του με τη δική του ταραμοσαλάτα που συνοδεύεται με ψωμάκια από μελάνι σουπιάς σαν βότσαλα. Αληθινή η γεύση της λευκής αφράτης ταραμοσαλάτας που κρατά ιδανικά τις ισορροπίες των υλικών (€5,50). Ωραία η ιδέα της τραχανόπιτας με γαρίδες (€5), φτιαγμένης με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Η σαλάτα με ποικιλία από ντοματίνια δένει όμορφα με το μαλακό ξινόγλυκο τυρί Ελασσόνας και τρώγεται ευχάριστα (€8,50).

 

Ακολουθεί ένα πιάτο αξιέπαινο, σουπιά ψημένη στη σχάρα πάνω σε σάλτσα ταχίνι με λεμόνι, που συμπληρώνεται με πινελιές μαύρου ταραμά με μελάνι σουπιάς και μια σταγόνα ελαιόλαδο παγωμένο που λιώνει πάνω στη σάρκα της (€12). Ασκήσεις υψηλής γεύσης με ελάχιστα υλικά στο πιάτο, όπου πρωταγωνιστεί η ζουμερή σουπιά, της οποίας η ήπια γεύση απογειώνεται από τη σάλτσα ταχίνι. Από τα κυρίως πιάτα, το κριθαρότο συνδυάζεται με τη σκορπίνα και μαγειρεύεται σε ζωμό ψαριών και καβουριού με καρότο, σέλερι, σέλινο και αρωματική μαντζουράνα (€19,50). Η πλούσια γεύση από το μελωμένο κριθαράκι συναντά το σφιχτό κρέας της σκορπίνας. Σε καλό μαγειρικό επίπεδο είναι και το φιλέτο μπακαλιάρου φρικασέ μαγειρεμένο με σταμναγκάθι και μυρώνια και σε ωραίες δόσεις ξινούτσικο (€13,50). Η κουζίνα υποστηρίζεται επάξια από το ευγενικό σέρβις, που συμπληρώνεται επιτυχημένα από την πρόσχαρη παρουσία του οικοδεσπότη Βάκη Κασβίκη, ο οποίος φροντίζει να μη σου λείψει τίποτα. Το μπακλαβαδάκι με κουκουνάρι, σουσάμι, τραγανό φύλλο και δίπλα παγωτό καϊμάκι είναι ό,τι πρέπει για τη καλή χώνεψη (€5). Η λίστα ποτών προσφέρει οινικές επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα, αρκετά αποστάγματα και μπίρες.

 

Αφρόψαρο: Θαλασσινά πιάτα υψηλής αισθητικής
Το φαγητό υποστηρίζεται επάξια από το ευγενικό σέρβις.

 

Αφρόψαρο, Μαρίνου Αντύπα 62-66, Νέο Ηράκλειο, 210 2723000

Μαρίνου Αντύπα 62-66
210 2723000
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού