Το Steak Alive είναι το νέο στέκι για τους πιστούς του μενού κρεατικών

Τα αδέλφια Σγαρδέλη και ο Βαγγέλης Κόχυλας έχουν μια νέα, φρέσκια πρόταση για όσους ξέρουν να εκτιμήσουν το καλοψημένο κρέας

27.9.2017 | 19:17

 

Το ολοκαίνουριο Steak Alive παίζει στο λογότυπό του με το κεφαλαίο Α ανάποδα, το ιερογλυφικό που συμβόλιζε το κεφάλι του βοδιού. Τα αδέλφια Σγαρδέλη -ο Χάρης και ο Τάσος- ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Βαγγέλη Κόχυλα και η αγάπη τους για το καλό φαγητό και το αντάμωμα με φίλους τους «οδήγησε στην εστίαση». Όπως λέει κι ο Tάσος: «Επιλέξαμε το κρέας να πρωταγωνιστεί στο εστιατόριό μας γιατί μας αρέσει. Στόχος μας είναι να εντάξουμε και προϊόντα από τον τόπο μας, τη Μονεμβασιά».

 

Μια μονοκατοικία του 1936, από τα πρώτα νεοκλασικά του Κορυδαλλού, έχει διαμορφωθεί σε ένα γοητευτικό εστιατόριο. Η ανοιχτή κουζίνα επιτρέπει να χαζεύεις τη δράση της ομάδας των μαγείρων. Μόλις πάρεις θέση, σε υποδέχεται ο ευγενικός περιποιητής, σου συστήνεται και υπόσχεται να σε φροντίζει σε όλη τη διάρκεια του δείπνου σου. Το μενού των ορεκτικών προτείνει από κεφτεδάκια μοσχαρίσια μέχρι γεμιστή τορτίγια με κοτόπουλο. Τα κυρίως πιάτα είναι εστιασμένα στο κρέας. Θα βρεις από Tomahawk για δύο άτομα και κότσι χοιρινό μέχρι σις κεμπάπ με αρκετές προτάσεις σε συνοδευτικές σάλτσες. Για τους λάτρεις της πάστας υπάρχουν δύο ζυμαρικά αλλά και street food με μπέργκερ. Αρχίζεις με «καυτάρια» (€6,50), που είναι μανιτάρια σοταρισμένα με λευκό κρασί και αρωματισμένα με μυρωδικά, και σερβίρονται σε σαγανάκι. Τρώγονται ευχάριστα και διατηρούν τους χυμούς τους. Καλοφτιαγμένο ήρθε και το μπουρεκάκι με παστουρμά και μοτσαρέλα (€5,50) με τραγανό φύλλο, περασμένο όμορφα από το τηγάνι, και καλής ποιότητας παστουρμά – ένας μεζές που τιμούν οι μερακλήδες. Η σαλάτα του Καίσαρα έρχεται με φιλετάκια κοτόπουλο, μπέικον, μαύρη σταφίδα, ντοματίνια, παρμεζάνα και σπιτικό ντρέσινγκ (€7). Ζητήσαμε να αφαιρεθούν από τη σαλάτα τα φιλετάκια κοτόπουλο και πράγματι η επιθυμία μας πραγματοποιήθηκε.

 

Από τα κυρίως, το Rib Eye (€21), που σερβίρεται περίπου στα 350 γρ., ήρθε σωστά ψημένο, όπως το ζητήσαμε, ζουμερό, και ξεχείλιζε νοστιμιά. Το συνόδευε ένα μπολ με πατάτες τηγανητές, που, αν ήταν τραγανές, θα ήταν απολαυστικές. Το Steak Alive έχει στο μενού του ευέλικτες προτάσεις για δύο άτομα που έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν μια ποικιλία από το γκριλ με πανσέτα, κεφτεδάκια, μπριζολάκια, κοτόπουλο, λουκάνικα, πατάτες τηγανητές και τρεις συνοδευτικές σάλτσες με 14 ευρώ – υπάρχει και η επιλογή για τέσσερα άτομα με 24 ευρώ. Στα διπλανά τραπέζια τιμούσαν το τεράστιο χοιρινό κότσι που αγγίζει το 1,5 κιλό, μαγειρεύεται σε μπίρα και σερβίρεται για δύο άτομα.

 

Η οινική λίστα βρίσκεται στο στάδιο της οργάνωσης και οι σκέψεις είναι να εμπλουτιστεί με ερυθρά κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα που θα σταθούν στιβαρά δίπλα στο κρέας. Για το τέλος, εντυπωσιακή είναι η σπαστή μηλόπιτα με σπασμένα τραγανά φύλλα, στην κορυφή της οποίας φιγουράρει μια μπάλα παγωτό καϊμάκι που κλέβει την παράσταση (€3,50). Οι φίλοι της σοκολάτας θα ενδώσουν σε μια εξαιρετική σοκολατόπιτα που συνοδεύεται με κρέμα βανίλιας € (4,30). Το Steak Alive μόλις ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα του βήματα και οι καλές προθέσεις της κουζίνας, η φιλοξενία των ιδιοκτητών και ο ευχάριστος χώρος του μπορούν να το κάνουν αγαπημένο στέκι.

 

Το Steak Alive είναι το νέο στέκι για τους πιστούς του μενού κρεατικών


Steak Alive, Κρήτης 23 & Αγίου Γεωργίου 76, Κορυδαλλός, 210 4952000 

Κρήτης 23 & Αγίου Γεωργίου 76
210 4952000
 
 
 
 
Νίκη Μηταρέα
Έχει εκδώσει τα βιβλία «Οινομαγειρέματα» (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα) και «Με κρασί και ελληνικά» (εκδόσεις: Πατάκη).
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σχόλια
Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού